Foto bij 36 - On the phone, reality

Je hart bonkt in je keel en je hebt het gevoel dat je geen lucht krijgt.
"And?" piep je.
"I want to give it a try, but I really think we have to talk about this when I'm there in a few days."
"Okay..."
Het blijft even stil en je slikt. Wat had je dan verwacht? Dat hij gelijk in de auto was gesprongen en naar je toe was gekomen? Dat hij dol- en dolgelukkig zou zijn en zou zeggen dat hij hier al die tijd op gewacht heeft? Je zucht. Natuurlijk niet. Je hebt te lang gewacht met ontdekken wat je zelf wilde en je bent zijn gevoelens daarbij vergeten. Natuurlijk zit hij niet te wachten totdat jij eindelijk zegt dat je er klaar voor bent.
"Are you still there?" vraagt hij.
"I am. I actually have to go," lieg je. "I'm with friends and they're calling me back inside."
"Oh. I hoped we could chat a little." Je hoort de teleurstelling in zijn stem, maar je eigen teleurstelling is te groot om het echt te beseffen.
"I'll see you this weekend, okay?"
"Okay," zucht hij. "Can't wait."
Je weet nog net met moeite te reageren: "Neither can I." Je hangt op en voelt de tranen al in je ogen branden. Je slikt ze dapper weg en loopt terug naar de bar om een nieuw biertje te bestellen. Je neemt er ook gelijk één voor Vince mee. Als je terug de rookruimte inloopt, kijkt hij je vol verwachting aan.
"En?"
Je haalt je schouders op. "Don't wanna talk about it."

Bill P.O.V.
Je hoort de kiestoon en ziet dat Maud al heeft opgehangen. Tom kijkt je vragend aan.
"Ze moest weer gaan, ze was met vrienden," mompel je. Hij slaat een arm om je heen.
"Ach, nog een paar dagen en dan ben je daar," probeert hij je op te vrolijken. Je probeert een glimlach op te zetten, maar je lijkt meer een soort boer met kiespijn.
Bill: I wish I was with you already
Maud<3 : You do?
Je laat vol verbijstering het berichtje aan Tom zien. "Wat bedoelt ze daar nu weer mee?"
Hij denkt even na en haalt dan zijn schouders op. "Vrouwen..."
Je kijkt hem geïrriteerd aan en probeert Maud opnieuw te bellen. Voicemail. Je probeert het nog een keer en krijgt opnieuw voicemail.
Bill: Ofcourse I do! Please just answer the phone!
Bill: Did I do something wrong?
Maud<3 : Nope.
Bill: Can I call you tomorrow?
Maud<3 : Maybe.
Je schudt verward je hoofd en stopt je telefoon terug in je zak. Je laat aan Tom weten dat je geen zin hebt om terug de club in te gaan en loopt terug naar het appartement. Misschien dat ze gewoon druk bezig is, probeer je jezelf wijs te maken. Misschien dat je nu ook niet zo helder na kan denken door de alcohol. Misschien dat zij nu niet niet zo helder na kan denken door de alcohol. Je loopt rechtstreeks door naar de slaapkamer en laat jezelf op het bed vallen. Dan schiet je weer overeind en je trekt je knieën op. Je verstopt je hoofd tussen je armen en laat die op je knieën rusten. Waarom kon ze niet wachten totdat je daar was voordat ze je dit vertelde?

Maud P.O.V.
Je trommelt nerveus op tafel en checkt je telefoon nog eens. Bill heeft niet meer op je berichtje gereageerd. Je zucht diep en draait je telefoon om, zodat die ondersteboven op tafel komt te leggen.
"Ik denk dat het tijd wordt dat je me vertelt wat er net gebeurd is," zegt Vince voorzichtig en hij kijkt je bezorgd aan.
"It's just.. I pour my heart out and he tells me we have to talk about it when he's here."
"Dat is niet per se slecht. Ik bedoel, leuk is anders, maar, let me play the devil's advocate - hij wil hier waarschijnlijk gewoon face to face over praten."
Je knikt langzaam. Waarom heb je dat zelf niet bedacht. Vince kijkt je vragend aan, alsof hij wil vragen wat er verder nog gebeurd is. Je vertelt hem eerlijk dat je een beetje beledigd het gesprek hebt afgekapt en dat jullie daarna nog even geappt hebben, omdat je weigert je telefoon op te nemen. Hij knikt begrijpend en denkt even na.
"Kan je hem nu nog bellen, denk je?"
Je werpt een blik op je telefoon. Het is nu ongeveer een kwartiertje nadat je hem het laatst een berichtje hebt gestuurd. "Ik kan het proberen."
Vince pakt je telefoon op van tafel en drukt hem in je handen. Je grinnikt en mompelt: "Ja, ik ga al!"
Je loopt weer terug naar buiten en toetst Bill's nummer in. Hij gaat over...

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahaha
    Vermoeiend zo hè 😂

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen