Foto bij 43 - Just to make you smile

Je zucht diep. "You remember, huh?"
"Well, yeah. It looked like it was something that worried you, so of course I remember."
Hoe lief dat ook is, heb je veel liever dat hij het zou vergeten. Als hij aan blijft dringen, begin je hem het hele verhaal uit te leggen. Hoe je tijdens je tweede jaar een buitenland-stage moest doen en hoe dat mis ging. Dat je nu die opdracht opnieuw moet doen. Dat dat er ook voor gezorgd heeft, dat je achterloopt met je normale stage. Dat je dus nu nog een stage moet inhalen.
"So, long story short. I have to do a third year internship next year, even though I am starting my fourth year. That's not something schools are looking for, unfortunately. They'd rather have someone who is actually graduating at the end of the year, which I am not. Even if I manage to find an internship and speed it up, I still have to do that shitty stay abroad."
"And you haven't found an internship yet?"
"Nope. And I'm supposed to start in September. All schools are closed now, so it's not like I will find something now. I just have to keep trying to get in contact with schools as soon as the schoolyear starts."
"What if you don't find an internship?"
"Eh. Then it will take me a year longer to graduate."
"But do you still need to go to school?"
"No, I finished my courses. I just have to do the internship."
Hij kijkt even bedenkelijk. "Let me think about it. Maybe I can help."
Je glimlacht. Dat is heel lief bedoelt, maar het is niet alsof hij je hier daadwerkelijk bij kan helpen.

Jullie genieten tot laat in de middag van de zon op het balkon. Als jullie hier zo samen zitten, is het net alsof hij niet weggeweest is. Je ligt tegen hem aan met je benen opgetrokken op de bank. Hij ligt schuin in de hoek van de bank met zijn armen om je heen geslagen.
"What do you wanna do for dinner?" vraag je, terwijl je afwezig met zijn hand speelt.
"We can go out for dinner," stelt hij voor.
"Would that be our third date?"
Hij denkt er even over na. "I suppose. Well, would you like to go on another date with me?"
Je doet alsof je erover na moet denken, maar dat heeft hij natuurlijk gelijk door. Hij kijkt je ondeugend aan en begint je te kietelen. Je probeert hem weg te duwen, maar hij drukt je met gemak met je rug op de bank, zodat je geen kant op kan.
"Stop!" gier je uit.
"Say you'll go on a date with me." Hij hangt met een grote grijns boven je en je schudt hevig nee.
"Just stop!"
"Say you'll go on a date with me."
"All right, all right. I'll go on a date with you," weet je met moeite uit te brengen. Zodra hij stopt met kietelen, voeg je daaraan toe: "I didn't say tonight."
Hij steekt zijn handen dreigend uit, alsof hij je weer wil kietelen. Je schiet in de lach en duikt bij hem weg.
"All right, I'll go on a date with you tonight!"
Hij kijkt je met een zelfvoldane grijns aan. Je zucht, krabbelt overeind en laat je dan weer tegen hem aan vallen. Hij slaat opnieuw zijn armen om je heen en drukt een kus op je kruin. "Where do you wanna eat?"
"Your turn to choose," protesteer je. "I picked our last date, remember."
Hij kijkt je met een schuin oog aan. "How could I forget. That was merely hours ago."
"Precisely."

Jullie eindigen bij hetzelfde restaurant als waar hij je toen als verrassing mee naartoe genomen heeft. Je hebt het onwijs naar je zin, maar er is één ding wat je dwars zit - je hebt geen idee hoe lang Bill blijft. Het laatste wat jullie hebben afgesproken is dat hij naar je toe zou komen als hij klaar was in de studio, maar hij is er al wat eerder nu. Zijn doorreis naar huis is nog onbesproken. Aan de ene kant wil je er helemaal niet aan denken dat hij straks weer weg is, want hij is er pas net, maar aan de andere kant wil je graag weten waar je aan toe bent.
"I wanna ask-"
"Can I ask you-"
Jullie kijken elkaar lachend aan. "You first."
Hij schudt zijn hoofd. "You go."
"Not important. What were you going to say?"
Hij pakt je hand vast en knijpt er zachtjes in. Zijn ogen ontmoeten de jouwe. "I know this is our third date and I really don't want to make a big deal out of this. I just.." Hij slaat verlegen zijn ogen neer.
"You just, what?"
"Please remember that I don't want to.. well, I want to give you time to.."
Je kijkt hem afwachtend aan. Het is niks voor hem om zonder woorden te zitten. Hij ademt diep in en uit en kijkt je dan aan.
"I was wondering if you wanted to be my girlfriend."

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill ik houd van je!
    Sleep der mee ! Doe iets!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen