2x14 My Sweet Comeback Songs

Hozier – Arsonist's Lullabye
Mountains vs. Machines – Chosen Ones
Sleeperstar – I Was Wrong
Overview
Title: My Sweet Comeback
Release Date: 9 December 2019
Episode: 14 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:
Is it March already? Ik kan echt niet wachten tot het nieuwe seizoen, nog geen 7 dagen is de winterbreak begonnen en ik liep al te dromen over de F1 teams.... XD Oh en ik zie in mijn spel Euro Truck Simulator 2 nu ook de f1 trailers in plaats van alleen in real lifexD

Volgende week kan ik nog een episode plaatsen, daarna wordt het wel een stukje later ivm iets in mijn prive situatie en tentamenweek die vrij snel begint in januari.

WinterDawn

Weken verstreken en de zomerstop was in aantocht. Het gerucht wat in de paddock rondging, werd op geen enkele manier meer aan Jax verbonden. De PR-afdeling van Red Bull hield alles continue in de gaten, zelfs als ze straks voor een paar weken niet aan het werk mochten zijn. Enkele medewerkers hadden het ervoor over om op hun vakantie de sociale media in de gaten te houden. Echter kozen sommige coureurs om op hun Instagram stories duidelijk te maken dat coureurs die op het gelijke geslacht vielen, niet in de koningsklasse hoorden te rijden. Nola was er inmiddels al wel snel achter dat het Lewis was die dit soort opmerkingen als enige plaatste waardoor anderen soms wat opgestookt worden en dat sommige andere coureurs er wel eens wat flauwe opmerkingen over maakten tijdens bijvoorbeeld persconferenties. Dat zorgt ook enigszins voor spanning tussen de Nederlander en de Amerikaan. Zo nu en dan bleef Jax tijdens de drukkere weken bij Max thuis slapen, net zoals ieder ander koppel graag met elkaar samen wilde zijn. Maar zo nu en dan moesten ze ook, op aandringen van Nola en Jake, tijd voor zichzelf in eigen huis hebben. Net zoals vandaag.
“Jax?” Nola loopt de kamer van de Amerikaan binnen als hij net hard aan het trainen is. “Hmm?”, klinkt het kort vanuit de coureur die nog altijd bezig is met het tellen van de hoeveelheid opdrachten per onderdeel. “Ik heb net een uitnodiging ontvangen dat je vanmiddag nog op het vliegtuig gaat naar Oostenrijk toe.” Meteen draait de Amerikaan zich om. “Maar…”, begint hij te protesteren. “Ik weet het, je zou samen met Max weer naar Amerika gaan en naar je ouders. Alleen is dit echt heel erg dringend en belangrijk!” Met een zucht vraagt hij de volgende vraag voor hij weer verder gaat: “Hoe laat vertrekken we?” “Over 2 uur?”, lacht Nola wat nerveus.

Jake was het er niet mee eens dat hij Max ontvoerde en eerder mee nam op vakantie. “Maar waarom gaan we dan eerst nog ergens anders heen?”, met grote ogen kijkt een niets-wetende Max naar Nola en Jax. Maar antwoord krijgt de Nederlander niet.
Zo gauw ze aangekomen zijn op het vliegveld van Salzburg, begint de Nederlander langzaamaan door te krijgen wat er aan de hand is. “No way…”, fluistert hij zacht. Echter reageren Nola en Jax er niet op en lopen beiden grijnzend weg.
Jax zit inmiddels bij Marko op het kantoor. “Ik zie dat je het bijgelegd hebt met Max?” Het enige wat de oud-rechercheur durft is te knikken. Met Marko weet je het nooit. Het ene moment kan je promoveren naar Red Bull en het andere moment kan je teruggezet worden naar Toro Rosso of zelfs uit het hele programma worden gezet. Gelijk vraagt de Amerikaan zich af waar hij dan zo bang voor is met wat hij de laatste tijd heeft bereikt. “Je resultaten zijn verrassend goed. De pace die je met het zuster team van ons rijdt is regelmatig en je hebt je teamgenoot meeste van de races weten voor te blijven in kwalificaties en in de race zelf.” Jax knikt eens, wetend dat hij een veel beter seizoen heeft dan Daniel Ticktum. “We hebben hier het contract liggen, zoals we al eerder een concept hadden meegegeven aan Nola, het enige wat jij hoeft te doen is daar nog te tekenen.”, klinkt het nog eens, maar Jax weet niet hoe snel hij de pen van de tafel moet pakken en op het papier een krabbel moet zetten om zijn stoel voor het volgende seizoen te verzilveren. “Welkom bij Red Bull Racing Jax, nu officieel naast Max.”
Niet veel later komt hij met Nola naar buiten gelopen waar Max ongeduldig met de Red Bull blikjes automaat loopt te prutsen. “Oh kom aan!”, moppert hij starend tegen een blikje van de oranje editie die half in het schap blijft hangen. Met een knipoog naar Nola loopt hij naar Max voor hij tegen de machine duwt waardoor het blikje zijn weg vervolgt. Als een kind met puppyoogjes kijkt de Nederlander op. “Is er toch nog iets waar Max Verstappen niet zo goed in is.”, giechelt Nola eens.

Uren later, vlak voor de landing neemt Jax nog eens een selfie met Max die weer eens in slaap is gevallen op zijn stoel. Ze zijn nog als enige op, alhoewel hij de enige van hun twee is die niet zo’n probleem met het tijdsverschil heeft. Tijdens het gesprek met dr. Marko heeft hij te horen gekregen dat ze als Red Bull trots zijn op alle achievements, zelfs met de nieuwste als eerste raceteam die open is voor iedereen. Met een glimlach kijkt Jax terug op de trots die dr. Marko uitstraalde toen hij beide coureurs eindelijk in hun team had. Zo stom als hij is, unlocked hij onwetend zijn telefoon en gaat regelrecht naar Instagram om de stories en posts van zijn Amerikaanse vrienden wat bij te houden voor hij ze weer ziet. Tot zijn grote verbazing staat zijn inbox vol met notificaties van posts en stories waarin hij getagged is. Een halfuurtje geleden heeft Lewis weer eens een klaagpost geschreven over Jax. Met een zucht leest hij de tekst eens door. “For anyone out there, thinking they could be like Jax Hunter the Toro Rosso driver. We don’t want you in Formula One! Your liking towards men makes it disgusting to keep thinking about the fact if they’re checking you out, imagining you with them in places you don’t want to be. Get back to your work as a detective boy!”
Ondertussen heeft Jax ook al enkele berichtjes gemist van Nola. Heel even kijkt hij naar de tijd die 9 uur op de hare achterloopt voor hij op bellen drukt. Zijn ogen glijden over het slapende gezicht van Max terwijl zijn vingers zachtjes over zijn arm bewegen, iets wat Max de laatste tijd rustig in slaap laat vallen na een drukke dag. “Jax!”, Nola klinkt haast in paniek. “Sshh, hij slaapt. Ik weet …”, begint hij maar Nola onderbreekt haar coureur altijd. Een kleine glimlach siert Jax zijn gezicht. “Je accent is cute! Je kan horen dat je weer in Amerika bent.”, giechelt ze zachtjes aan de andere kant van de lijn. “Uh well thanks? Anyways Nola, ik ga het gevecht met Hamilton aan. Ik denk eerder dat hijzelf ook op mannen valt en daarom zo hevig reageert.” Het is stil aan de andere kant van de lijn. “Ben je er nog steeds, Nola? No?” “Weet je het zeker?” “Ja, als hij het op die manier wil spelen, dan ga ik het hem ook zo moeilijk mogelijk maken.”

Hun tijd in Amerika wordt goed besteed aan allerlei toeristische activiteiten. Net als ze ergens staan worden ze beiden door iemand van achteren beslopen. “BOOOOOO”, gillen een mannen- en vrouwenstem tegelijk, terwijl er iemand op Jax zijn rug springt en de ander Max in een knuffel vastneemt. “Nola!”, glimlacht de Amerikaanse coureur eens als hij haar stevig vast heeft en zijn hoofd probeert om te draaien. “Daniel!”, Max draait zich om op zijn beurt als ze elkaar een knuffel geven. “We hoopten jullie hier tegen te komen. We hebben al dagen niks van jullie vernomen en waren bezorgd.” Begint Daniel, maar Max en Jax gniffelen zachtjes. “Dat was met een reden, of niet Nola.” Het enige wat de Nederlandse doet, is haar handen onschuldig de lucht in gooien en fluitend weg te lopen voor Daniel haar te pakken kan krijgen. “You bastards!”, lacht de Australiër eens.
De laatste week brengen samen door, voor ze allemaal weer terug naar Europa moeten voor hun werk. Vlak voor Jax de privéjet in stapt, drukt hij op verzenden van zijn comeback post op Instagram. “Bring it on, Lewis.”, mompelt hij nog eens voor zijn telefoon uit gaat en hij enkele seconden later nietsvermoedend de hele wereld op z’n kop zet met zijn post.

Reacties (2)

 • VampireMouse

  Yesyesyes yesyes love it!!!!! ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Ben benieuwd wat hij gepost heeft!

  2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Oh next episode you will!:)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen