Foto bij 46 - Don't know where I belong

Ik vergeet het er regelmatig boven te zetten, maar bedankt voor de lieve reacties & kudo's <3

Maud P.O.V.
Je dwingt jezelf op te staan, nadat je je koffie op hebt. Waarom pusht hij altijd zo dat je met hem mee moet? Hoe is dat rustig aan doen? Je sloft naar de keuken en zet nog een kop koffie. Je vangt wat flarden op van het gesprek dat Bill met Tom op het balkon voert, maar het is Duits, te ver weg en nog te vroeg om er iets uit te kunnen halen. Je blijft twijfelend in de deuropening tussen de keuken en de woonkamer staan. Je weet heus wel dat je hier met Bill over moet praten, maar aan de andere kant ben je ook best wel klaar met het feit dat hij onduidelijk blijft over wanneer hij weer weg moet. Je wil gewoon heel graag weten waar je aan toe bent - dat is toch niet vreemd?
Het is inmiddels stil op het balkon geworden. Je zucht en stapt de woonkamer in. Op dat zelfde moment stapt Bill naar binnen. Hij heeft een brede lach op zijn gezicht. Je haalt je wenkbrauwen op.
"I'm not leaving any time soon," valt hij met de deur in huis. Je kijkt hem vragend aan.
"So the tour I told you about, the Latin-American one - they postponed it," vervolgt hij. "Apparently, something went wrong with booking the venues, so the tour isn't until spring 2020. I just have to go there in November with Tom, when the ticketsales start."
"What?"
"I don't have to go anywhere," herhaalt hij nog eens. "Well, maybe to Berlin every now and then because of the TV show Heidi and I are shooting, but I can do that from here."
"What about your life in LA?" hoor je jezelf vragen. "What about the dogs?"
Hij haalt zijn schouders op. "We'll figure something out."
"Bill.. You can't just.. I can't just..." Je ademt diep in en uit. "You can't expect me to just have you move in here."
"I didn't say I'd move in," sputtert hij, maar je schudt enkel je hoofd.
"If you'll be staying here til November, that's like 4 months - you might as well move in."
"Why do you have to be like this?"
"Be like what?"
"Why do you tell me you want to give us a try, but refuse to spend time with me."
"It's not that I don't want to spend time with you, Bill," verzucht je. "It is just... I told you I wanted to take things slow, and you agreed. It feels like you're forcing yourself on me."
Hij kijkt je verontwaardigd aan. "Well, sorry for wanting to spend time with my girlfriend."
Zonder verder wat te zeggen, verdwijnt hij terug het balkon op. Je gromt, loopt naar de slaapkamer om je aan te kleden en verdwijnt dan de deur uit. Als hij het balkon claimt, ga jij wel beneden roken. Je steekt een sigaret op en haalt je telefoon uit je broekzak.
Maud: Waarom vond ik het ook al weer een goed idee om te gaan daten?
Sophia: Wat is er gebeurd babe?
Maud: Hij blijft maar zeuren dat ik met hem mee naar LA moet en nu wil hij ineens hier blijven tot november, terwijl we echt nét aan het daten zijn
Het duurt even voordat ze weer begint te typen.
Sophia: Kan ik je bellen?
Maud: Sure.
Je telefoon gaat vrijwel direct over. "Hey."
"Hey babe, wat is er allemaal aan de hand?"
Je zucht diep. "Gisteravond vroeg hij of ik zijn vriendin wilde zijn en ik heb ja gezegd. Vanochtend maakte hij me wakker met het idee dat ik met hem mee naar Los Angeles moet gaan voor die Stay Abroad opdracht. Ik heb geprobeerd aan hem uit te leggen dat dat niet zo maar kan, al helemaal niet omdat we het nog helemaal niet over nu hebben gehad. Iedere keer als ik vraag hoe lang hij blijft, kapt hij het af. Hij is toen boos de slaapkamer uit gestormd en het balkon op gegaan. Toen ik op het punt stond om daar met hem te gaan praten, kwam hij terug naar binnen met de mededeling dat hij voorlopig nergens heen hoeft en tot november blijft. Dus ik zei dat hij niet zo maar tot november bij me in kan trekken en toen werd hij weer boos. Hij vindt dat ik onmogelijk ben omdat ik wel met hem wil zijn maar geen tijd met hem door wil brengen. Ik vind dat hij onmogelijk is omdat we rustig aan zouden doen en hij nu al praktisch wil dat we bij elkaar intrekken."
"Wow. Oké, en nu rustig. Hij vroeg gisteravond of je zijn vriendin wilde zijn?"
"Ja."
"En je zei ja?"
"Uhuh."
"En jullie hebben nu al ruzie?"
Je zucht diep. "Ja, babe. Ik wil rustig aan doen en heb het gevoel dat ik dat niet kan bij hem en hij vindt dat ik niet snel genoeg ga ofzo."
"Misschien moet je dat niet zo zien," probeert Sophia. "Misschien wil hij gewoon graag tijd met je doorbrengen nu dat kan."
"Ja, maar er zit toch een verschil tussen een paar weken samen of vier fucking maanden."
"Maud, denk er eens rustig over na. Wie weet wanneer hij weer vier maanden vrij heeft. Zijn leven is wel even iets anders dan dat van ons."
"Ja, maar-"
"Nee, niks maar. Denk er eens rustig over na en praat dan met Bill, oké?"
"Oké," brom je en je hangt op. Is er dan niemand die begrijpt dat je dit rustig aan wil doen?!

Reacties (3)

 • Pineapple20

  Maak nou geen ruzie 😞
  Maar ik snap hun wel..

  6 maanden geleden
 • Luckey

  Ik begrijp maud als Sophie wel!
  Beide kanten snap ik
  Ze moet gewoon uit praten met Bill
  Misschien een tussen weg.
  Dat die tussen door misschien tijdelijk in Berlijn blijft ofzo
  En anders moet ze Tom bellen

  1 jaar geleden
 • DreamMachine

  Ik begrijp je wel! Misschien moet Bill even wat beter naar je luisteren haha

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen