One | Babyboy Halstead


Antonio Dawson’s jongere zusje Alexia Dawson is de vriendin van Antonio’s collega Jay Halstead en staat op het punt om te bevallen van haar en Jay’s eerste kindje met de hulp van Dr. Natalie Manning en Jay’s oudere broer Dr. Will Halstead terwijl Jay vast zit op het werk maar Alexia probeert het zo lang mogelijk uit te stellen omdat ze niet zonder Jay aan haar zijde wilt bevallen.

Ik wordt door Blake en Sylvie het ziekenhuis binnen gereden en Maggie komt naar ons toe. ‘’Is it time?’’ vraagt Maggie terwijl ze me aan kijkt en een pluk haar uit me gezicht haalt. Ik bijt op mijn lip en knik. ‘’Who do you want as your Dr.’s? Your choice.’’ Zegt Maggie. Lang hoef ik niet na te denken want ik weet meteen wie ik wil. ‘’N-Natalie a-and W-Will.’’ Antwoord ik tussendoor diep adem halend tegen de pijn. Maggie knikt en roept meteen Natalie en Will op. Samen komen ze aan gerend. ‘’How are you holding up Lex?’’ vraagt Will als ze me naar de kamer rijden. ‘’I’m good for now.’’ Antwoord ik. Ze telen even af en plaatsen me dan over van de stretcher naar het bed. Natalie checkt gelijk alles en glimlacht. ‘’I’m gonna check how far you’re dilated.’’ Zegt ze terwijl ze het deken voorzicht omhoog legt. ‘’You’re gonna feel some presure.. but I need you to relax and stay still okay?’’ zegt Natalie terwijl ze me aan kijkt, ik knik nogmaals en grijp Will’s hand die naast me staat. Will kijkt om en glimlacht naar me. Ik voel de druk terwijl Natalie kijkt hoeveel ontsluiting ik heb terwijl ik in Will’s hand knijp tegen de druk. ‘’You’re not that far dilated..’’ zegt ze als ze weer recht gaat staan. ‘’It will take a few more hours before you’re far enough dilated.’’ Vervolgt ze dan. Ik knik en kijk dan naar Will. ‘’I need to call Jay.. He doesn’t know yet.’’ Zeg ik dan. Will drukt een kus op mijn hand. ‘’No Worries, I will call him.’’ Zegt hij voor dat hij de kamer uit loopt en Jay belt.

Maar helaas geen antwoord krijgt en dus maar naar het Politie Bureau zelf belt waar hij Trudy aan de lijn krijgt die verteld dat Jay weg is voor een zaak en dat ze het aan hem zou door geven zodra het kon. Niet veel later gaf Trudy het door aan Voight over de telefoon maar Voight was het contact met Jay kwijt maar beloofde dat hij Jay zo snel mogelijk zou sturen als hij hem gevonden had.

Na een aantal uur van wachten en vele bezoekjes van Maggie, Natalie en Will is het dan eindelijk tijd om te gaan persen. Wat ik overigens weiger aangezien Jay er nog niet is en ik dit niet zonder hem wil doen. ‘’Come on Lex.. you need to push’’ zegt Will tegen me. Ik schud koppig mijn hoofd. ‘’No.. I’m not gonna have this baby without Jay..’’ roep ik uit, zwaar ademend tegen de pijn. ‘’’He’ll be here, but right now I need you to breath and push..’’ en Will pakt mijn hand vast. Ik schud opnieuw koppig mijn hoofd dat ik het niet wil maar ik kan het niet langer tegen houden en knijp in Will’s hand terwijl ik probeer te persen, dit doen we een paar keer en even later laat ik me eigen terug achter over vallen terwijl ik op adem probeer te komen want niet echt lukt. ‘’Lex.. Slow deep breaths.’’ Zegt Will en ik knik terwijl ik probeer zo rustig mogelijk en diep adem te halen. ‘’W-..Where is he Will?’’ Vraag ik dan als ik eindelijk een beetje me adem terug heb, maar dat duurt niet voor lang want ik voel de volgende al weer op komen en begin weer met persen terwijl ik nog steeds in Will’s hand knijp wetend dat zijn hand zo wat gebroken zal zijn tegen de tijd dat dit over is.

Na een aantal keer persen laat ik me opnieuw zwaar ademend achterover vallen, we zijn nu inmiddels al ruim 2 uur bezig met persen min de uren die ik heb doorstaan toen ik alleen thuis was voordat ik uit eindelijk een ambulance belde en Blake en Sylvie me hier binnen brachten.. ‘’Please Will, make it stop.. I can’t do this..’’ jammer ik tegen Will terwijl hij mijn voorhoofd dept met een vochtig koud doekje en naar me glimlacht. ‘’You’re doing great..’’ Zegt hij met en glimlach en op dat moment vliegt de deur open en komt Jay binnen gelopen. Ik vlieg recht en kijk hem vurig aan. ‘’Where the hell have you been?!’’ schreeuw ik uit naar Jay terwijl de volgende wee al weer op komt en de drang om te persen zo groot is dat ik het niet tegen kan houden en nog altijd in Will’s hand knijpen terwijl ik opnieuw pers.

Jay komt snel naar ons toe en gaat aan mijn andere zijde staan. ‘’I’m sorry babe..’’ zegt hij zacht terwijl hij mijn andere hand pakt. ‘’I was stuck at work..’’ verontschuldig Jay zich en ik kijk hem opnieuw even vurig aan waarna ik me weer zwaar ademend en steeds meer vermoeid achter over laat vallen. Natalie kijkt op van uit tussen mijn benen.. ‘’Almost there Lexi.. Just a few more.’’ Glimlacht ze naar me. Ik voel de tranen op komen en schud opnieuw koppig mijn hoofd.. ‘’I can’t..’’ antwoord ik dan half fluisterend terwijl de tranen over mijn wangen stromen. Jay buigt zich naar me toe. ‘’Babe, Lex.. Look at me.’’ Zegt Jay terwijl hij zacht mijn kin vast pakt en mijn gezicht naar zich toe draait zodat ik hem aan kijk. ‘’Just a few more pushes babe.. You got this.. I’m right here.. We’re right here..’’ Zegt Jay voordat hij een kus op mijn voorhoofd drukt en dankbaar op kijkt naar Will die af en toe mijn voorhoofd dept met een vochtig koud doekje. Na nog een aantal keer persen hoor ik gehuil en laat ik me eigen uitgeput achter over vallen terwijl Jay de navelstreng van onze zoon door knipt. Natalie legt het kleine kereltje op mijn borst en met een grote glimlach kijk ik naar hem. ‘’Hey little man..’’ fluister ik zacht. Natalie zegt dat ze hem even mee moet nemen en ik knik terwijl ze hem op pakt en met het kereltje er vandoor loopt.

Jay komt naast me op het bed zitten en drukt een kus in mijn haar. ‘’I’m so proud of you.. I love you so much..’’ zegt hij dan waarna hij een zachte kus op mijn lippen drukt. Natalie komt terug gelopen en geeft het kleine ventje over aan mij. ‘’Congratulations.. He’s healty and very handsome just like his dad..’’ glimlacht ze. ‘’We’re going two give you to some time with your son. If you need anything just call for us.’’ Vervolgt ze waarna ze Will’s arm pakt en hem de kamer mee uit trekt waar ik buiten Will nog hoor jammeren dat z’n hand zo’n zeer doet van mijn geknijp. Ik kijk naar het kleine mannetje in mijn armen en dan op naar Jay. ‘’She’s right you know.. He does look a lot like you.’’ Glimlach ik terwijl ik opnieuw naar het kleine mannetje in mijn armen kijk die precies de zelfde mooie blauw/groene ogen heeft als Jay. Jay kijkt naar het kereltje in mijn armen en drukt dan een kus tegen mijn wang en op het hoofdje van ons zoontje.

Even later worden we over geplaatst naar een normale kamer met Natalie en Will aan onze zijde. Waarna niet veel later de hele CPD Intelligence Unit binnen komt vallen en ze een voor een naast me komen staan om het kleine mannetje in mijn armen te bewonderen. Kim kijkt me hoopvol aan en al lachend geef ik hem over aan Kim die hem voorzichtig aan neemt en hem zachtjes in der armen wiegt met Adam achter zich die over haar schouder naar hem kijkt. ''Oh my.. Jay! She made you a mini you.'' roept Adam uit waarna Jay grinnikt. ''I know dude..'' roept Jay terug terwijl Antonio naar ons toe komt gelopen en mijn haar kust. ‘’I’m proud of you babysis, he’s beautiful.’’ Glimlacht Antonio terwijl hij Jay een schouderklopje geeft en dan naast Kim en Adam gaat staan.. ''I want a mini me..'' zeurt Adam tegen Kim die hem met grote ogen aan kijkt terwijl ze Antonio z'n neefje overhandigt. ''Some day..'' antwoord ze dan waardoor iedereen lacht.

Jay kijkt me even aan ter bevestiging over de naam van ons kereltje, ik knik glimlachend waarna Jay me kort kust en op kijkt terwijl hij z’n keel scraapt waardoor iedereen z’n aandacht vestigd op Jay. ‘’Guys.. I want you to meet Mayson Antonio William Halstead.’’ Glimlacht Jay en meteen kijk Antonio op van zijn neefje richting ons terwijl Will ook verbaasd naar ons kijkt.. ‘’Really guys?’’ vragen ze dan tegelijk waarna Jay en ik beide knikken. Antonio geeft Mayson over aan Hailey en komt opnieuw naar ons toe gelopen waarna hij ons knuffelt kort gevolgd door Will. Ik glimlach en sla mijn armen om Will en Antonio heen.. ‘’I love you guys..’’ zeg ik lachend en geef ze beide een kus op hun wang waarna ik ze los laat en me eigen tegen Jay aan nestel die nog altijd naast me zit terwijl ik tevreden kijk naar het mannetje die nu inmiddels verder door gegeven wordt zodat iedereen hem even vast kan houden voordat hij wordt terug gegeven aan Jay die vol liefde naar zijn zoon kijkt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen