Het is negen uur in de ochtend. Ik word wakker doordat er twee dames naast mij liggen te fluisteren en te giechelen. Mijn ogen blijven nog dicht, maar ik luister aandacht naar wat zij te zeggen hebben. 'Ik heb voor het eerst een trio gedaan gisteren, maar ik moet zeggen dat je geweldig was en hij ook.' zegt de ene dame tegen de ander waardoor zij begint te giechelen. Altijd goed om te weten dat mijn bed kunsten in de smaak vallen bij de vrouwen. Niet dat ik elke nacht een andere partner heb, maar dat weten zij niet.

Na enige tijd geluisterd te hebben besluit ik mijn ogen open te doen. 'Goedemorgen dames, hebben jullie prima geslapen?' is mijn vraag aan hen. Ze kijken mij ondeugend aan en knikken met hun hoofden. Dit gaat nog een leuke tweede vrijpartij worden met deze dames.

Enige tijd later hebben de dames mijn loft verlaten en kleed ik mij uit om onder de douche te stappen. Net wanneer ik de douche instap gaat mijn telefoon over. 'Shit man!' vloek ik en snel pak ik mijn telefoon en neem ik op. 'Goedemorgen baas, we hebben een probleem. Ik weet niet wanneer je van plan bent om op de werkvloer te zijn, maar het ziet er op het moment er niet goed uit.' klinkt er van de andere kant van de lijn. Op de achtergrond hoor ik mensen roepen naar elkaar maar het is allemaal niet goed verstaanbaar. 'Je hebt een uur de tijd om het op te lossen, anders zwaait er wat.' antwoord ik terug en eindig direct daarna het gesprek. Nu eerst geniet van een douche om deze sekslucht van mijn lichaam af te krijgen.

Wanneer ik eindelijk aankom op het werk word ik begroet door enkele werknemers. Hun gezichten staan strak en stijf van de zenuwen, wetend hoe ik kan reageren. Het komt wekelijks voor dat er iemand ontslagen wordt omdat hij of zij een fout gemaakt heeft. Fouten kan ik niet tolereren op de werkvloer, tenzij ze het binnen de bepaalde tijd die ik aangeef opgelost hebben. 'Laten we maar eens zien wat er nu weer aan de hand is.' mompel ik binnensmonds en neem de lift omhoog naar de juiste etage.

Aangekomen op de werkvloer staat het gehele team te wachten en begroeten zij mij. 'Goedemorgen baas!' klinkt het in koor. De eerste persoon die naast mij komt staan is mijn secretaris. Als ik het goed onthouden heb is zijn naam Tin en werkt hij hier nu zo'n 3 weken. 'Tan, Ten of Tin. Vertel op, wat is het probleem!?' snauw ik naar hem. 'Het is Tin baas. Het probleem ligt bij het productieteam. Er is een berekeningsfout gemaakt en daardoor lopen we nu zo'n 1,5% winst mis aangezien we meer hebben uitgegeven dan dat we budget hadden.' Mijn gezicht veranderd nu naar een onweersbui en meteen knielt Tin voor mij neer en pakt mijn hand vast. 'I-ik wist het echt niet, anders hadden we dit probleem eerder kunnen aanpakken.' Smekend voor zijn baan zit hij op zijn knieën. 'Tin, sta op en ga terug aan het werk. Je hebt echter nog vijf weken om jezelf te bewijzen. Zorg dat je nu geen fouten meer maakt.' Ik wurm mijn hand uit de zijne en loop door naar het groepje van het productieteam dat zich achter de andere menigte heeft verscholen.

'Jullie hebben lef.' begin ik. 'Je maakt een fout, probeert het op te lossen en als het niet lukt gaan jullie je verschuilen en elkaars handen vasthouden.' Met een zielig geacteerd gezicht kijk ik naar het vijftal wat elkaars handen vastheeft. 'B-baas. H-het spijt ons verschrikkelijk. Als u iemand moet straffen, dan moet ik het zijn.' Een wat oudere man stapt naar voren en laat zich op zijn knieën vallen. 'Nee, het is mijn fout!' klinkt de volgende en ook hij laat zichzelf op zijn knieën vallen. Niet veel later zit het vijftal op hun knieën voor me te vragen voor vergiffenis. 'Jullie weten wat er jullie te doen staat nu. Pak je spullen en sodemieter een eind op. Zorg dat jullie binnen vijftien minuten buitenstaan!' Ik draai mijn eigen om en loop richting mijn kantoor.

Voordat ik mijn kantoor binnentreed zegt ik tegen Tin: 'Ze hebben vijftien minuten de tijd. Zorg dat ze weg zijn en hun keycard hebben ingeleverd. En breng mij een ontbijtje, zoals gewoonlijk.'. Ik loop verder en zak lekker in op mijn bureaustoel. Ik begin vandaag maar met de fout op te lossen van het productieteam en wachtend op mijn ontbijt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen