Beter één vogel in de hand dan geen hand

Ondanks het feit dat ik soms ook gewoon moet mediteren en zo, zijn de trainingen die Elramel met me heeft toch vermoeiend. Maar ik ben niet de enige die abnomaal veel energie moet verspillen voor trainingen. De rest van ons uiteraard ook. Zelf Elramel met haar oude lichaam doet veel boksen en karate. Ze klaagde laatst dat ze mee wilde doen met zo'n wedstrijd van karate, alleen dat ze haar te oud vonden. "Ik ben al meer dan 2000 jaar oud en toch ben ik nog fit! Wie heeft die kutregels nou weer bedacht!?" had ze gezegd. Agnes en ik deden toen veel moeite om onze lach in te houden, we zijn al hele goede vriendinnen! Met papa heb ik ook al een sterke band opgebouwd. Hij vertelt me meestal over de sterren en de maan. Ik bedoel, hij is niet voor niets de Heerser des Nachten. Hij heeft me ook al meer verteld over de wezens die onze nieuwe tegenstanders zullen vormen. Het vervelende is dat het aantal van hen groeit door de slachtoffers. Waarom moet dit gebeuren?
'Het zijn als gemuteerde wezens.' zegt Agnes plotseling terwijl ze een boek doorleest. Ik kijk haar nieuwsgierig aan en ga naast aan op de bank zitten. Papa is er niet, dus hebben we het huis voor onszelf.
'Waar heb je dat vandaan?' vraag ik nieuwsgierig.
'Gevonden in de kelder,' zegt Agnes. 'Ik dacht, laat ik het lezen. Het is niet in het Nederlands, maar ik begrijp wat er staat. Jij?'
Ik knik, beseffend dat de letters zich automatisch in mijn hoofd vertalen. Maar, het is wel een rare tekst. Het gaat over vreemde creaturen. Op dit moment gaat het over onze vijanden, maar zodra Agnes de pagina omslaat, bekruipt een vreemd gevoel me.

Een mortiferum parasitus is een van de gevaarlijkste wezens die deze aarde belopen, zelfs gevaarlijker dan de mug! Dit dier heeft namelijk al de meeste slachtoffers aangebracht, ook indirect. Een parasiet gebruikt anderen meestal enkel voor voedsel, de naam komt niet voor niets van het Griekse woord σίτος (sitos) wat eten betekent. Maar het doel van dit parasiet is onbekend. Wat wel bekend is, is dat het zijn slachtoffer meer slachtoffers laat maken. Niet alleen door met behulp van een kleiner parasiet de ziel van het tweede slachtoffer van het lichaam los te maken als het ware, maar ook door ze op een brute manier te verminken en te vermoorden. Het parasiet staat ook wel bekend als het spinnenparasiet: de zichtbare symptomen in het uiterlijk komen langzaam, maar het slachtoffer krijgt de mogelijkheid lange poten uit zijn pols te laten komen. Het aanblik is afschuwelijk. De tweede zichtbare symptomen in het uiterlijk is dat het parasiet van binnen naar buiten zal gaan: naar de rug om precies te zijn. Later zullen ook uit dit stuk van het lichaam vier poten groeien die exact lijken op de poten van een spin. Het laatste is dat het slachtoffer de mogelijkheid heeft om uit zijn mond een bek te laten komen waar ook weer een bek uit kan komen om de kleine parasiet aan zijn slachtoffer toe te dienen. De slachtoffers die grotendeels door dit parasiet zijn gemaakt, zijn vooral kleinere dieren, als muizen en konijnen, maar ook katten en honden kunnen door dit kleine beestje "overgenomen" worden. Verder heb je nog meer zichtbare veranderingen, alleen van de binnenkant. Het parasiet zal hoogstwaarschijnlijk via eten in het lichaam terecht komen. Via het verteringsstelsel zal het naar het hart gaan en vanuit daar het hart sneller laten kloppen. In het verteringsstelsel heeft het het verteren een grotere snelheid laten geven zodat het lichaam sneller nuttige stoffen uit het bloed haalt en in het bloed doet. Zo voeren de cellen meer en sneller aerobe dissimilatie uit. Het gevolg is wel dat het slachtoffer dus meer energie heeft en minder eten nodig heeft. Het parasiet zal kleinere delen van zichzelf verspreiden over het lichaam. Ook naar de longblaasjes in de longen die zichzelf zullen verdubbelen zodat er meer gaswisseling kan plaatsvinden. In de hersenen zal het het slachtoffer dingen laten waarnemen die er niet zijn. Zo zal het op een mysterieuze wijze zorgen voor duizeligheid, hallucinaties en zal het het slachtoffer hersenspoelen als het ware. Het kan ook dezelfde gevolgen hebben als alle soorten drugs, terwijl hij helemaal geen drugs opheeft. Ook tast het parasiet de frontale kwab aan, waardoor het ook zorgt voor verandering van het karakter.

Oké, wat? Ik wist wel dat het niet goed was! Wat als het ook mensen zou kunnen overnemen? Of nog erger?! Vast wel, want er was nog een pagina, maar die lijkt eruit gescheurd te zijn. Agnes zucht.
'Ach, het is niet het ergste, toch?'
Zonder verder nog iets te zeggen draait ze de bladzijde om. Iets in me zegt dat dat parasiet nog meer in petto heeft dan het hier zo afgedankt beschreven staat. En dat wij daar nog eens last van gaan hebben. Desondanks het feit dat Agnes nu het vriendinnetje is van Alex wie eigenlijk Fauna is terwijl zij Flora is. Dit dier lijkt niet bepaald vrienden te willen.
'Wow.' mompelt Agnes plotseling. Ik kijk haar verbaasd aan.
'Wat?'
Ze staat op het punt het me te laten zien, tot papa binnenkomt. Snel verstopt ze het boek onder het kussen en gaat ze op het kussen zitten. Ze wil hem er zeker niet over vertellen.
'Hallo,' zegt hij met een glimlach. Hij komt net terug van een training met Elramel, maar toch lijkt hij niet heel moe te zijn.
'Heeft ze je niet uitgeput?' vraag ik grinnikend. Hij schudt zijn hoofd.
'Het enige wat we moesten doen was balanceren op zo'n paal bij het water, weet je wel.' antwoordt hij. 'Zo mediterend.'
Dan richt hij zijn blik op Agnes, wie, nog steeds op het kussen, voor haar staart naar iets wat enkel zij kan zien.
'Gaat het wel Aggie?' vraagt papa bezorgd. Agnes knikt, alleen ze lijkt nog steeds bevroren te zijn.
'Nou oké dan,' vervolgt papa zonder er verder op in te gaan. 'Hebben jullie je vermaakt?'
Gelukkig staat de televisie aan op SpongeBob, zodat het niet verdacht lijkt. Ik knik. 'We hebben net gezellig een film gekeken, toch Agnes?'
Maar het enige wat Agnes kan doen is knikken. Heeft hetgene wat ze las op de andere pagina haar zo erg laten schrikken? Of is ze zo stil om een andere reden?

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Die mortiferum parasitus klinkt echt reuzegezellig...:S

  1 jaar geleden
  • MissEL

   Dat kan je wel zeggen ja 😂😬

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen