Foto bij H8

Ik kijk verbaasd voor me uit, niet wetend wat er zojuist was gebeurd. Ik kijk naar de Wight die nog voor zich uitkijkt met grote ogen en hij zegt: “Oh shit”

Leatherface pov.

Twee soldaten doen de eiken poort voor me open, waar een duivel ingekerfd staat die een hulpeloze engel neersteekt met een speer. Ik stap met elegante passen verder en kom in een grote zaal terecht. Alle wanden waren bedekt met metershoge boekenkasten waar glazen stolpen instonden en in het midden stond een oude operatietafel. Ik stap door naar een glazen stolp aan de achterkant van de zaal. Ik kijk naar de verschillende gezichten die me blank aanstaren vanachter de glazen en leg mijn handen op mijn rug als ik ze allemaal inspecteer.
“Mijn Heer, wenst u een nieuw gezicht?”, vraagt een nederige bediende en ik knik.
“Ja, Victor.” Hij knikt en zegt: “Ik zal alles al in gereedheid brengen voor de operatie, mijn Heer.” Hij stapt dan weg en gaat naar de operatietafel. Ik kijk verder en mijn blik valt dan op een interessant gezicht. Ik lees het naamkaartje: Vincent Spiorad. Ik glimlach en knip in mijn vingers. Ik recht mijn rug en Victor komt naar me toe gelopen.
“Mijn Heer?”
“Ik wil deze.” Victor kijkt naar het gezicht zonder ogen en mond.
“En Victor?”
“Ja, mijn Heer?”
“Breng me wat te drinken.” Hij knikt en loopt weg. Ik kijk weer naar het gezicht. Halflange, donkerblonde haren en een jonge gezonde huid.
“Mijn Heer.” Ik pak het glas van Victor aan en draai me om, om dan richting de operatietafel te wandelen terwijl ik drink van het bloed van ene Mark. De poort wordt met een zwaai geopend: “Vader!” Ik verslik me en kijk naar mijn zoon die op me komt afgestormd.
“Wat is er Jilaiya.”
“Je raad nooit waar ik achter ben gekomen.”
“Verras me.”
“Ze heeft een Wight aan haar zijde staan!”
“Wie?”
“Alaïs Spiorad, vader. Ze heeft een Wight die haar beschermt.” Ik knijp in het glas dat dan explodeert. Het wordt doodstil in de zaal.
“Dat kan voor problemen zorgen”, zegt Victor en ik werp hem een vernietigende blik toe.
“Hou je mond Victor, ik heb niets aan jou gevraagd”, zeg ik en kijk mijn zoon weer aan.
“Hij is een bijzaak, laten we ons niet door hem afleiden. Ik ben er zeker van dat jij hem wel kan verslaan. Maar hij is nu niet onze prioriteit. Zij is dat wel. Heb je al zwakheden gevonden?”
“Nog niet, vader.”
“Zoek naar zwakheden en dan kan ik je belonen.”
“Ja, vader”, zegt hij en ik ga dan op de operatietafel liggen.
“Ga je weer een nieuw gezicht aannaaien?”, vraagt Jilaiya aan Victor en hij haalt zijn schouders op: “Klant is koning, in dit geval is koning klant.” Hij zet het nieuwe gezicht op een tafel met stolp en al en komt dan naast me staan. Hij pakt een schaar en begint de draden los te knippen van het oude gezicht.

“Vader, wat is er aan het gebeuren?”, vraagt mijn zoon en ik zucht: “Lage bloeddruk.” Victor haalt het gezicht van de mijn af en gooit hem in een vuilbak.
“Zijn de offers niet genoeg? Eerst die McBen, dan die oude man en nu diegene aan de baai. Zijn ze nog niet voldoende?”, vraagt hij en ik glimlach.
“Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.”
“Ik kan ervoor zorgen dat u meer bloed kan drinken.” Victor pakt het nieuwe gezicht en legt hem over mijn misvormde gezicht.
“Ik heb bedienden genoeg die deze klusjes opklaren zoals die Barguest en Boggart. Hou jij je maar bezig met jouw opdracht.”
“Mijn Heer, gelieve niet te bewegen”, zegt Victor en ik zucht.
“Victor, laat me nu toch even met mijn zoon praten!” Victor zucht.
“Ik ga wel vader, ik kom wel terug als ik meer nieuws heb”, zegt Jilaiya en hij wandelt weg. De poort wordt achter hem gesloten met een nagalmende klap.
“Satan en alle andere demonen, ken je dan helemaal geen geduld Victor?!”
“Mijn Heer, wilt u verdoving?” , negeert hij mijn uitbarsting en ik knik ‘nee’. Hij pakt dan een naald en draad en begint het nieuwe gezicht op de mijne te naaien. Even later kijk ik in de spiegel en bekijk mijn nieuwe gezicht.
“Ik bewonder je werk, Victor.”

Reacties (1)

  • Allmilla

    Klant is koning, in dit geval is koning klant.

    Deze vond ik een leuke!xD

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen