Foto bij H15 - 21 okt.

"Ze lijkt wel op een tweede Alice met die opgewektheid", zegt hij vol gespeelde afschuw en werpt een blik op Sabrina.
"Wel, bereid je dan al mentaal voor", lach ik en hij slaakt een diepe zucht.


Alaïs Spiorad pov. (21 oktober)

"Oké, kom maar binnen Sabrina. Mijn moeder is even gaan winkelen", zeg ik tegen het tienermeisje en ze slipt langs me de villa binnen met haar rugzak over haar schouder geslagen. Ik sluit de deur achter me en volg haar. Ik leg mijn rugzak op de zetel van de woonkamer en ik zie hoe Sabrina opgewekt naar het interieur kijkt en verschillende spullen onderzoekt.
"Ik dacht even dat je grijze hersenmassa je had verlaten. Al een geluk dat je mijn berichtje op tijd hebt gezien, anders was je recht op je moeder ingelopen", zegt de alom bekende stem van de Wight. Ik draai me om en zie hem recht voor me staan, nog geen meter van me af.
"Noemde je dat een berichtje? De hele klas keek om toen die kamikaze duif tegen het raam vloog", zeg ik en Sabrina komt naast me staan.
"Oh mijn God!" zegt ze gillend en wijst naar de Wight. Eerst kijkt hij achter zich, om zich daarna weer om te draaien.
"Kan ze me zien?"
"Alaïs, kijk dan toch! Het is een Wight!" zegt Sabrina opgewekt en knijpt in de grauwe ingevallen wangen van de geest.
"Is deze Wight niet snoezig." Ik lach in mezelf. Verdiende loon.
"Sabrina, waarom ga je niet even verder het huis rondkijken?" vraag ik en ze laat de geschokte Wight los.
"Oke!" zegt ze opgewekt en verdwijnt in de hal.
"En ga maar meteen naar mijn kamer om je te installeren!"
"Ja ja!"
"Dat... nooit meer", kan de geest uitbrengen met grote ogen, terwijl hij Sabrina nakijkt.
"Mijn hele reputatie weg van angstaanjagende geest... Ze heeft zojuist het woord Wight beschadigd, wat zei ze? Snoezig? ...Ja, snoezig...", mompelt hij in totale schok. Dan kijkt hij me recht aan: "Noem me alsjeblieft nooit meer Wight, ik voel me vernedert."
"Fijn, hoe moet ik je dan wel noemen? ... Wight", pest ik hem en stap naar de keuken. Achter mij hoor ik hoe hij kokhalzende geluiden maakt en een zelfvoldane glimlach spreid zich over mijn gezicht. Ik open een kast boven de kraan en pak er een glas uit om hem vervolgens te vullen met water. Ik draai me om en staar recht in het gezicht van de Wight.
"Noem me Jos", zegt hij droog en pakt mijn glas af om het zelf op te drinken. Ik zucht als hij het lege glas teruggeeft.
"Waarom Jos? Die naam klinkt veel te modern voor jou."
"Het is een afkorting van mijn naam. Echt, soms denk ik dat je je hersenen ergens neerlegt en ze verliest." Ik knijp mijn ogen tot spleetjes: "Sorry dat ik ze weer verloren ben, maar wat is dan de volledige naam." Hij kijkt me sceptisch aan.
"Mens toch. Ik ben ouder dan het Kristallen Schedel, welke naam is er nu typisch voor die tijd." Ik haal mijn schouders op. Hij slaakt een overdreven zucht en kruist zijn armen.
"Wat is zelfs het Kristallen Schedel?"
"Ik zweer het, ik ga een flikkerlicht installeren in je hersenen, zodat je ze terugvindt. Het Kristallen Schedel heeft de afmeting van een klein mensenschedel die uit zeldzaam bergkristal bestaat. Hij werd meer dan 12 000 jaar geleden door een groep priesters gemaakt en we hebben er een doodsvloek over uitgesproken." Ik knipper verbaasd met mijn ogen: "We?"
"Ik was één van de priesters, een afgezant van Satan, toen heb ik me bekeerd tot God en de rest ken je wel." Nee, dat ken ik niet. Ik hou me in om het hem te vragen, voor hij me nog meer beledigd.
"Dus, je naam is..."
"Jean-Olivander Servaas", vult hij aan en meteen leg ik een hand op mijn mond om niet te lachen. Jean-Olivander Servaas, Jos... Ik schiet in de lach en Jos draait zich boos om: "Ik ga je hersenen zoeken en er een stomp tegen geven."

Reacties (2)

 • VampireMichelle

  "Is deze Wight niet snoezig."


  Ik ga dood van het lachen hier

  2 maanden geleden
 • Allmilla

  "Noemde je dat een berichtje? De hele klas keek om toen die kamikaze duif tegen het raam vloog"

  Haha, oh mijn god ik kan niet stoppen met lachen door deze zin hahaxD

  2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen