2x16 Won't stop til we're legend Songs

Adam Jensen – Street Fight
The Score – Legend
Young the Giant – Superposition
Overview
Title: Won't stop til we're legend
Release Date: 30 December 2019 / 1 January 2020
Episode: 16 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:
Het spijt me enorm dat ik in het oude jaar, ook al is dat nog maar twee dagen geleden, de laatste episode van het jaar niet heb geplaatst. Excuses daarvoor. Hierbij alsnog de episode en gelukkig nieuw jaar allemaal:)Op een goed 2020 en het jaar van de leeuw;)

WinterDawn

Sinds hij tegen Lewis uitgevallen is tijdens het diner met alle coureurs, is het oorlog tussen de Brit en Jax. Via social media en de pers worden er verwijten over en weer geworpen. Dit heeft ertoe geleidt dat de pr-afdelingen van beide teams overuren draaien. De fans vinden de onderlinge oorlog tussen Hamilton en Jax wel ontzettend vermakelijk. Met name als het gaat om hun resultaten tijdens races. De vorige race heeft Jax de Brit een enorm oor aangenaaid, zoals enige verslaggevers het deden verwoorden.
“Yamasuto, I want that second start row, rather P3 than P4. The car felt great all training sessions, would like to get great results for this weekend as well!” Q1 begint bijna en Jax kijkt Nola nog eens aan met een knipoog. “You can do it! Even if the car is just a Toro Rosso, it’s still an Italian Red Bull.” Met dat rijdt de Amerikaan de baan op om een installatie ronde te doen voor hij weer even terug de pitstraat in rijdt om te wachten tot er net wat meer grip ligt. Door de resultaten van Jax en Dan Ticktum in de afgelopen races, ligt Toro Rosso op een zeer goede koers voor volgend seizoen. Met gemak komt Jax de eerste kwalificatieronde door met een P3. Hopelijk weet hij dit tot het eind vol te houden, ondanks de partymodes die alle teams nu gebruiken. Nog heel even kijkt hij de data door om te zien waar hij zijn ronde het beste op kan baseren en welke banden hij gaat gebruiken om de race op te starten.

In Q2 heeft hij tijdens zijn eerste ronde enorm veel last gehad van Hamilton die ‘m in zijn outlap behoorlijk liep tegen te werken en hem tijdens een andere ronde probeerde van de baan te drukken door te roepen dat hij in de weg reed. Dit keer was het alleen Hamilton die daar straf voor kreeg. Ondanks dat, heeft hij zich toch nog kunnen kwalificeren op de juiste banden, wat ervoor zorgt dat hij Q3 in enkele minuten kan gaan rijden. Als hij die P3 weet te pakken, dan heeft hij het beste kwalificatie resultaat voor het team behaald dit seizoen.
“Jax, ik wilde je alleen zeggen, pak ‘m!”, klinkt de stem van Nola over de boardradio. Met een glimlach op zijn gezicht, rijdt de Amerikaan de baan weer op, als laatste in de eerste stint. Zijn outlap is geweldig, al snel weet hij de slipstream van Lando mee te pakken waardoor zijn Toro Rosso ook net weer wat harder kan lopen. “That’s a P3 for now Jax, good job boy.”, klinkt de rustige, maar toch enigszins hypere Yamasuto. Het wachten tot de eersten weer naar buiten gaan duurt lang. Op een gegeven moment is het de Japanse engineer die de Toro Rosso coureur naar buiten stuurt omdat er anders geen tijd meer over is. Eenmaal over de finish heeft hij zijn tijd verbeterd en een P3 verdedigd. “YOU DID IT JAX! P3 IS REAL!”, schreeuwt Nola door zijn oren heen. “HELL YEAH! Oh by the way, thanks for screaming me deaf Nola!”, grapt de Amerikaan.

Het gejuich van de fans voor het interview met Jax is oorverdovend als hij op de grid staat voor zijn behaalde P3. Vanuit zijn ooghoeken ziet hij Max glimlachen, trots op de prestatie die hij net heeft geleverd. Hamilton staat er met een zuur gezicht bij te kijken dat hij maar een P2 heeft gehaald en dan ook nog eens een gridstraf krijgt voor het ophouden van Jax in Q2. Het interview gaat aan de Amerikaan voorbij ondanks de paar antwoorden die hij geeft over zijn geweldige auto dit weekend. P3 was het maximale, maar na het horen dat hij door mag schuiven naar een P2 morgen en vanaf de eerste startrij mag beginnen, breekt het feest bijna los in zijn kant van de garage als hij terug is van de persconferentie. Nola staat met tranen in haar ogen van blijdschap als hij haar stevig vast neemt. “Nu morgen nog en dan is dat mijn beste resultaat tot nu toe.” Maar dan veranderd het gesprek weer naar de serieuze onderwerpen. “Hoe ging de persconferentie nu Lewis en jij wel in de ruimte samen zaten?”, haar blik staat op bezorgd. Jax glimlacht zachtjes. “Zo lang mij nergens naar wordt gevraagd, geef ik alleen antwoorden op de zaken die er wel toe doen en ik denk dat zowel de pers als Lewis verteld is niet op de gehele situatie in te gaan.” Dan voelt hij zich in een knuffel getrokken worden. De geur van deo en zweet doen de Nederlander alleen verraden. “Morgen, ga je het alleen niet makkelijk krijgen naast me!”, gniffelt hij zachtjes.

Tijdens zijn installatie ronde is het alleen Yamasuto die hem te woord staat. Zoals afgesproken, doen Nola en zijn Japanse engineer de radio op zaterdag samen, maar is de Japanner op zondag voor een groot deel alleen aan het woord.
“You know what to do today, finishing the job in what you started yesterday!”, klinkt het. Voor een P1 gaan ze op dit moment absoluut niet. Daar is zijn eigen vriend te sterk voor om in te verslaan met een Toro Rosso. De lichten gaan aan en Jax is gefocust, zo snel ze uit zijn, zo snel is hij ook weg. Een perfecte start zoals ze het noemen, direct dicht achter Max aan, maar ook zijn rivalen direct op zijn staart. Hamilton is bezig met een inhaalslag en krijgt het voor elkaar Jax op de baan in te halen. Maar de Amerikaan weet net als ieder ander, dat de Brit dit niet lang vol weet te houden met de bandendegradatie die vandaag een stuk sneller is dan gisteren door het weer. “I need to change tires. The car’s not feeling good on them.”, begint hij tegen zijn engineer. Hun eerste tactiek. Hamilton in die undercut drukken, zelf de banden zo lang mogelijk proberen te sparen en zo lang mogelijk om dan samen met Max de pitstraat in te gaan. En het werkt. Vanaf dan kan hij weer naar Max te rijden, ook al is het met moeite door de mindere auto die Toro Rosso heeft in vergelijking met die van Red Bull.

Hamilton zit nog steeds op zijn staart als ze het rechte stuk op rijden richting start-finish in de laatste ronde. Hij heeft Yama, zoals hij hem wel eens noemt, gevraagd die laatste ronde in stilte uit te rijden. Alles is op alles gezet om die P2 te verdedigen. De finish vlag valt en meteen schreeuwt Nola Jax weer een keer doof. “HOLY SHIT JAX! O MY GOD THAT WAS FUCKING AMAZING!” “GOOD JOB JAX! ARRIGATO FOR YOUR DRIVE TODAY!” Heel even moet hij om beide ontladingen lachen, als hij van zijn kant de radioknop in drukt. “Got me singin’ like Bang, bang, This fire’s the weapon, bang, bang, Won’t stop till I’m a legend! Haha, fuuuuuuuuuuuuuucking hell what a race everyone! Thank you so much for the car today, the great strategy and everything. We’re on fire! Won’t stop till we’re legends!”
Als hij zijn auto naast die van Max heeft geparkeerd en eruit is geklommen staat hij op de neus van zijn auto waarna hij er af komt en in de menigte van zijn monteurs springt. Niet veel later trekt Max de Amerikaan in zijn armen voor die knuffel die meer zegt dan wat dan ook.
Tijdens zijn interview hoort hij de menigte, zijn fans, juichen en tekeergaan alsof ze bij een voetbalwedstrijd zitten. Met een grote glimlach houdt hij zijn arm even in de lucht als hij kort zwaait, voor hij Hamilton een gefeliciteerd hoort mompelen door de speakers. In de cooldown room zijn het dan ook alleen Max en Jax die tegen elkaar praten over de race.
“Enjoy your first podium.”, glimlacht de Nederlander voor Jax het podium op klimt. Het Nederlandse en Oostenrijkse volkslied klinkt dan wel, maar het enige wat hij is dit weekend, is trots op beide prestaties. Wanneer hij zijn beker krijgt overhandigd, wijst hij naar Nola en zwaait er daarna mee in de lucht. Niet veel later spuiten Max en Jax elkaar helemaal nat met champagne, voor ze nog enkele van hun eigen team proberen te pakken.


Max ligt met zijn hoofd op de borstkas van Jax, die op zijn beurt weer een arm om hem heen heeft gelegd. De Nederlander tekent met zijn vingers figuurtjes over de prominente abs van de Amerikaan. “Volgend jaar gaan we dit veel vaker doen, met z’n twee op het podium staan.”, met een glimlach kijkt hij omhoog direct in de ogen van zijn liefde. De jongere van de twee kan het niet laten dan alleen maar zijn lippen op die van Max te drukken.

Reacties (2)

 • Rbfan

  Ik hou hier zo van hea!
  Maar klein inimini dingetjes..
  Zou Toro Rosso nu eigenlijk niet Alfa (alpha idk) tauri moeten heten in je verhaal aangezien zich dit in de toekomst afspeelt....?
  Sorry als je nu met je handen in je haar zit en denk wtf....

  Ik weet niet waarom.. maar ik krijg tranen in mn ogen van die boardradio na zn p2 haha. Moet meteen aan Pierre denken.

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Awh so cute!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen