Success is not final, failure is not fatal, it's the courage to continue that counts
~Winston Churchill

Dit stuk is trouwens geschreven vanuit het perspectief van een onbekend persoon, vandaar dat het ook korter is dan normaal

Ergens heb ik spijt van de dingen die ik doe, maar toch ook weer niet. Soms doe je nou eenmaal de verkeerde dingen met de goede bedoelingen, toch? Dit ís nou eenmaal met de goede bedoelingen. Ze moeten voorbereid zijn op echt gevaar, bovendien weet ik dat ze zullen winnen. De meesten geloven in toeval, maar dat bestaat niet. Maar wat wel zo is, is dat de toekomst wordt bepaald door welke keuzes je maakt. En ik weet welke keuzes zij zullen maken. Natuurlijk weet ik dat! Zo weet ik ook wat er met ze zal gebeuren.
Ik kijk toe naar hoe William het tegen Harry op neemt en ik moet zeggen dat ik het met ze heb te doen. Dit is een van de dingen die ik niet kon voorkomen: het parasiet. Als ik dat had gedaan, was dit alles niet gebeurd. Maar ach, je kunt het verleden niet veranderen. Enkel de toekomst. Ik kom dichterbij Elramel wie nog steeds op de grond ligt. Haar arm is overduidelijk gebroken, arme meid. Ik hurk bij haar neer en kijk haar aan, bewust van het feit dat zij mij niet kan zien. De dood is iets verschrikkelijks, maar toch weet ik dat ze nog aan me denkt. Toch? Elramel denkt aan iedereen, zo ook de mensen die ze niet goed genoeg meer kent. Ze heeft een groot hart. En een goed hart. Integenstelling tot haar broer dan, Scar wordt hij genoemd. Zijn hart is zo donker als de schaduwen en zo hard als steen. Veel personen zeiden dat hij geen hart had, maar dat heeft hij wel! Alleen is het klein en verstopt in de duisternis. Wie je bent is hetzelfde als de toekomst alleen anders; zoals je keuzes de toekomst bepalen, bepalen de dingen die je meemaakt en ervaart je karakter en je persoonlijkheid. Misschien heeft hij nou eenmaal moeilijke tijden achter de rug en gaf dit hem jaloezie en wraakgevoelens? Even glimlach ik naar Elramel en leg ik mijn hand op haar arm. Die zal genezen. Ik vlieg weer omhoog en kijkt toe. Zal een van hen me ooit zien? Wat als Scar toch van ze zal winnen? Ik sluit mijn ogen en zie voor me wat zal komen. Nee, het zal goed gaan. Dat weet ik zeker.

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Wie is dit? Wat heeft die persoon gedaan! Wat... Waarom... Wie... Hoe?! AAAAGH!!!!!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen