Een harde gil, gevolgd door snelle voetstappen en een klap.  

Daarna was er niks meer... 

Het was donker, maar echt stikdonker. De lantaarns in het park straalden een zwak licht uit dat bijna niet zichtbaar was. 

Ik was op weg van Sannes huis naar mijn eigen huis. We waren bij haar huiswerk wezen maken en daarna was ik blijven eten. Dat ging eigenlijk elke woensdag zo en werd ook altijd wel een beetje laat, omdat het zo gezellig was. Sannes familie voelde als mijn familie en andersom. Sanne is mijn beste vriendin trouwens. Nou ja 1 van mijn beste vriendinnen. Ik heb nog 2 hele goede vriendinnen. Een clubje van 4 dus. En nog een hele goede vriendin... Alleen haar heb ik al een tijdje niet gezien, omdat ze  in Parijs gaat studeren. Gaaf hè!  
Aangezien het alle drie schatten zijn  - anders waren het mijn vriendinnen niet hè -  was Sanne eigenlijk wel mijn allerbeste vriendin.  

Maar wie ben ik eigenlijk? Nou dat zal ik je eens vertellen. Ik ben Melody , een blonde meid, lang, slank, stijl haar, student en 20 jaar oud. Gek op shoppen, dansen, uitgaan en paardrijden.  En een feestje op zijn tijd. 
Meer over mij? Dat kom je nog wel te weten.  

Maar goed vanaf Sanne fiets ik altijd door het park naar huis. Altijd... 

~

"Holy shit!" riep de jongen uit. "Bo blijf!" riep hij naar de zwarte labrador.  
"Wat is er Mike?" Een andere jongen kwam snel aangelopen. "Oh my God!" 
Beide jongens keken naar het meisje.
“Roy, wat is er?" klonk Jordy's stem en voetstappen kwamen snel dichterbij.  "Jezus! Hoelang ligt die chick daar al?"  

"Hé jongens, yo, sorry dat ik zo laat ben, was mijn brommersleutels kwijt." Een vierde jongen voegde zich bij het groepje. "Wil er iemand een sigaret?"
"Flikker toch op met je klote sigaretten!" riep de tweede jongen.
"Typisch Samuel weer,” zei de derde jongen. “Altijd maar moeten roken. Er ligt hier een dode chick, maar nee, Samuel moet even roken."  
De jongen die Samuel heette keek z'n vrienden aan. Hij lachte. “Waar hebben jullie het over? We zouden toch gaan chillen vanavond. Hebben jullie een nieuw spel bedacht over een dode chick?"
"Gast!” zei de derde jongen. “Er ligt hier écht een dode chick, kijk dan!" Samuel keek naar het meisje dat in het gras lag. Hij haalde zijn schouders op. "Waar maken jullie je druk om? Die chick is waarschijnlijk gewoon dronken en ligt hier gewoon haar roes uit te slapen."
"Ja inderdaad, wie zegt dat ze dood is?" lachte de tweede jongen. "Misschien heeft ze ruzie gehad met een vriendje en is ze van hem weggevlucht.”
"Ja,” lachte de derde jongen, “wilde ze geen seks en daarom kregen ze ruzie.”
"Of is ze een drugsverslaafde en pikte hij dat niet.”
Terwijl z'n drie vrienden  stom bleven discussiëren over het eventuele lot van het  meisje, boog Mike zich over het meisje heen. Ondanks dat ze haar ogen dicht had was ze heel mooi. Ze leek net de Sleeping Beauty.
Voorzichtig legde hij zijn hand op het voorhoofd van het meisje. Haar voorhoofd was warm, dus zo heel lang kon ze hier nog niet liggen. Snel bekeek hij het meisje, zo goed als dat ging in het donker. Haar blouse was half open gescheurd, het leek wel alsof dat met opzet was gedaan.
Toen hij naar beneden keek schrok hij, de rits en de knoop van haar jeans stonden open en op de stof van haar lichtblauwe jeans waren rode spetters te zien. Bloedspetters. Felrode bloedspetters. Vanaf haar jeans leidde zijn blik naar haar arm, waar een vage rode bloedvlek opzat. Langzaam stroopte hij de mouw van haar blouse omhoog en toen zag hij een witte pleister op haar arm waar vaag het bloed doorheen kwam. Zijn adem stokte in zijn keel. Een pleister kon betekenen dat er drugs in haar lichaam zaten, waarom was die pleister anders wit. Gewone pleisters waren bruin van kleur. Witte pleisters werden gebruikt in het ziekenhuis als iemand geprikt werd met een naald voor bloed. Waarschijnlijk had iemand drugs in haar arm gespoten en haar daarna verkracht. Waarom zaten er anders bloedspetters op haar jeans? 

Voorzichtig schudde hij aan haar schouders. Het meisje reageerde niet. “Hé,” zei hij tegen het meisje, “kun je me horen?”
Weer geen enkele reactie. Het meisje vertrok geen spier.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen