Nova kijkt haar aan met grote, hoopvolle ogen. Ze is heel verbaasd over wat Agnes zojuist heeft gezegd, maar duidelijk gevuld met blijheid voor het feit dat ze misschien wel gelijk heeft! Agnes kennende, zal ze dat wel hebben! Toch besluit ik haar woorden nog even door mijn gedachten te halen, wat?
'Breng ze in een lucide droom, maar dan een lucide droom die ook is wanneer je wakker bent, ik had dat soort dromen heel vaak en kon doen wat ik wilde, dus misschien helpt het wel met die monsters te verslaan! Als ik een nachtmerrie had en ik kon er in doen wat ik wilde, dan bevocht ik ze en zorgde ik ervoor dat ze weer terugwaren. Misschien kan jij dat ook wel!'
Ergens snap ik er helemaal niets van, maar dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik geen hersencellen heb. Vooral aangezien de anderen haar precies lijken te begrijpen.
'Het is het proberen waard,' murmelt Jasmijn bedachtzaam. 'Ik weet dat je het kan.'
Nova glimlacht zacht, maar even gaan mijn gedachten weg van deze plek, het is alsof ik door iemand anders zijn ogen kijk en die persoon is er zeker bewust van.
'Ik moest je dit laten zien.'
Ik kijk door de ogen van de man wie dat net zei waarschijnlijk, maar toch komen er veel vragen in me op. Al snel worden al die vragen in mijn achterhoofd gestopt, wanneer ik zie wat ik zie. Het is de schuur. En Harry. En, papa. Mijn hart breekt als ik zie hoe hij er aan toe is. Hij zit onder de schrammen en blauwe plekken en mijn medelijden voor hem groeit. Hij ligt in een hoekje, met woedende ogen kijkend naar zijn vijand. Harry staat voor hem, zijn ogen vlammend van razernij.
'Je kon me helpen, Will.' zegt Harry onheilspellend uitdrukkingsloos. 'Ik kon je alle pijn besparen die ik heb gevoeld, maar nu ben ik bang dat er een eind zal komen aan jouw bloed. Jijzelf, maar natuurlijk ook je geliefdes en je dierbare dochters.'
Er verschijnt een en al angst en paniek in papa's ogen en even maakt het me allemaal niks uit. Zolang hij maar niet meer hoeft te lijden! Als ik er nu zou zijn, zou ik al zijn lasten op mijn schouders willen dragen. Maar hij zou dat nooit toestaan, want hij zou juist hetgeen doen voor ons. Even glimlach ik, bij de gedachte aan hoe goede vader hij wel niet is, maar al snel breekt mijn hart bij de gedachte aan Nova. Zouden zij en haar vader ook zo'n soort band hebben gehad? Papa lijkt er hetzelfde over te denken en besluit hem Harry daar aan te helpen herinneren.
'En jouw dochter? Zou jij het aankunnen jouw dochter te verliezen?'
In plaats van hem af te snauwen, of hem uit te lachen, grinnikt Harry enkel met een plezierige lach.
'Ja,' murmelt hij. 'We hadden goede tijden.'
Juist wanneer mijn hoop terug begint te keren, lijkt hij er niet meer over te willen peinzen. In plaats daarvan, schudt hij zijn hoofd en ontwijkt papa's blik.
'Maar verleden is verleden,' reageert hij triest. 'En de toekomst is de toekomst! Denk je nou echt dat monsters als ons ooit een toekomst zullen hebben?! Ze zien ons als beesten, als schurken, dus wat voor zin heeft het dan om iets anders te zijn?!'
'Doordat het een leugen is!' brengt papa er tegen in. 'Ik bedoel, denk je nou echt dat je meer gaat bereiken als je dit alles doet!? Per slot van rekening ben ik er zeker van dat Nova het daar niet mee eens is!'
Hij staat op terwijl hij oogcontact met Harry probeert te maken, maar Harry lijkt nu nog zwakker te zijn dan hij door hun strijd werd.
'Wie vind dat nou niet?' was Harry's enige reactie en ook nu leef ik met hem mee. Stelletje vervelende parasieten, waarom doen ze dit nou juist degene aan die het het minst willen?!
'Ik wed dat je dochter dat doet,' antwoordt papa. 'Net zoals de mijne nog steeds van mij houden.'
Even zie ik Harry glimlachen, maar voor ik het weet neemt het parasiet hem van hem over en geeft hij papa een harde klap tegen de grond.
'Dit was het.' zegt de stem. 'Jullie hóéven niet te vechten, vergeet dat niet. Er is vast wel een andere manier dit op te lossen, maar het is aan Nova.'

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Thank God. William leeft nog. Alles gaat naar de klote, maar voor nu leeft hij nog.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen