Zodra hij even met mijn ogen knipper, ben ik weer precies terug waar ik was. Het is alsof het "visioen" zojuist minder dan een halve seconde duurde!
'Wat gaan we nu dan eigenlijk doen?' vraagt Nova een beetje zenuwachtig.
'Trainen.' antwoordt Elramel zeker. Even dwaalt wat ik net gezien heb door mijn hoofd. Vooral het gesprek tussen mijn vader en die van Nova komt nog even door mijn oren.
'Je kon me helpen, Will. Ik kon je alle pijn besparen die ik heb gevoeld, maar nu ben ik bang dat er een eind zal komen aan jouw bloed. Jijzelf, maar natuurlijk ook je geliefdes en je dierbare dochters.'
'En jouw dochter? Zou jij het aankunnen jouw dochter te verliezen?'
'Ja, we hadden goede tijden. Maar verleden is verleden en de toekomst is de toekomst! Denk je nou echt dat monsters als ons ooit een toekomst zullen hebben?! Ze zien ons als beesten, als schurken, dus wat voor zin heeft het dan om iets anders te zijn?!'
'Doordat het een leugen is! Ik bedoel, denk je nou echt dat je meer gaat bereiken als je dit alles doet!? Per slot van rekening ben ik er zeker van dat Nova het daar niet mee eens is!'
'Wie vind dat nou niet?'
'Ik wed dat je dochter dat doet, net zoals de mijne nog steeds van mij houden.'

Nu ik er zo aan terug denk, moet ik zeggen dat mijn hard er door gebroken is. Het was vreselijk om ze zo te horen. Zowel papa als Harry. Ik richt mijn blik weer op Nova en zie dat ze probeert op te staan, maar het door de verzwakking van de wond nog niet helemaal lukt.
'Ik denk niet dat het zo'n goed idee is als Nova nu al begint,' murmelt Elramel naar het arme kind kijkend.
'Als je wil, kan ik wel even bij haar blijven.' stel ik voor. 'Ik bedoel, als ik mijn kracht al heb ontdekt, kunnen jullie beter eerst wat tijd nemen om te oefenen. Dan kunnen Jasmijn en ik Nova daarna helpen.'
Omdat ik Jasmijn niet wil laten denken dat ik haar vriendin leuk vindt, wil ik er zeker van zijn dat ze zich niet buitengesloten voelt door mij. Ik kijk Nova aan, toch wil ik even met haar praten over wat ik heb gezien. Jasmijn mag er wat mij betreft best bij zijn, maar Agnes en Elramel laat ik er liever buiten. Nova haalt haar schouders op en Jasmijn loopt naar ons toe.
'Ik heb mijn kracht ook al ontdekt, dus ik zal wel bij jullie blijven hangen. Dan kunnen jij en ik misschien nog denken over Nova's echte kracht, aangezien we niet eens zeker weten of het idee van jouw zusje werkt.'
Terwijl ik haar ogen afzoek, op zoek naar jaloezie, is het enige wat ik vinden kan mysterie. Tot ik te diep zoek en al snel verstrikt raak in haar gedachten. Ik zag Jasmijn bij een meer. Het was als een zwart witte foto en ze zat te huilen. Het was duidelijk een echt gebeurd verhaal: de tijd dat ze wachtte op haar vriendin om terug te keren. Is dit nog zo'n trucje dat ik kan?
'Dat lijkt me een goed idee,' geeft Nova toe. 'Dan kunnen Agnes en Elramel met elkaar trainen, misschien kunnen we met z'n drieën door het bos lopen terwijl Jasmijn me ondersteunt.'
Zodra Elramel en Agnes buiten gehoorafstand zijn, bekent Nova iets wat ze aan me kon zien.
'Dan kun je je hart luchten,' legt ze uit. 'Zowel Jasmijn als ik kan zien dat er iets is dat je dwars zit en dat je het liever niet in hun aanwezigheid zegt. Geen idee waarom, maar laten we gaan.'
Ik knik; blij dat ze het allebei begrijpen en we vertrekken. Wanneer we eenmaal alleen zijn, leg ik haar alles uit. Alles wat ik heb gezien, zonder überhaupt te weten wie me dit nou eenmaal heeft getoond. Nova's ogen zijn op het moment dat ik klaar ben gevuld met blijheid.
'Hij denkt dus nog aan me.' mompelt ze gelukkig. ' Ik dacht dat hij niet eens meer wist dat hij kinderen hád.'
Jasmijn kijkt haar aan met liefdevolle ogen. 'Wie vergeet dat nou? Ik bedoel, niemand kan jou vergeten, toch?'
Nova bloost, maar schudt uiteindelijk haar hoofd. 'Misschien zou Elramel wel weten wie het je liet zien.'
'Wat liet zien?'
Dat was niet Elramel, of Agnes. Papa ook niet en noch Harry hebben we gehoord. Uit de bosjes komt een jongen tevoorschijn. Hij heeft net blond haar en donkere, ondeugende ogen. Hij is van dezelfde leeftijd als wij, maar iets in me lijkt hem niet te vertrouwen.
'Jouw mooie gezicht?' Hij kijkt naar Nova met flirterige ogen, maar desondanks dat Jasmijns ogen razend worden en ik haar waarschuwend aankijk, lijkt Nova niet eens door te hebben dat de jongen haar versiert.
'Wie ben jij dan?' vraagt ze verbijsterd en ze houdt haar vriendin nog steviger vast na bijna te struikelen over een wortel.
'De naam is Koen, de jouwe?'
'Nova. En dit zijn.'
Nova lijkt ons dolgraag voor te willen stellen, maar Koen valt haar in de rede.
'Wat een prachtige naam heb je Nova, die zal ik nooit meer vergeten.'
'Nou, ik zal jouw lelijke kop nooit meer vergeten.' snauwt Jasmijn binnensmonds, maar hij kan het toch duidelijk horen. Hij duwt Jasmijn aan de kant en vangt Nova sierlijk op. Jasmijn valt in de modder en kijkt met waterige ogen verwachtvol naar Nova, hopend dat ze niet voor hem valt.
'Hoor jij niet in de keuken?' bijt hij Jasmijn toe en nog meer woede voel ik opborrelen.
'Weet je waarom vrouwen langer overleven dan mannen?' vraagt Nova, terwijl ze een beetje flirterig klinkt. Oh god, dit meen je niet! Ze gaat toch niet vreemd zo?
'Nou, lieverd?' antwoordt Koen en als reactie stampt ze op zijn voet. Het is duidelijk dat ze al haar energie al terug gekregen heeft.
'Omdat in de keuken de messen liggen.' zegt ze met een glinstering in haar ogen. Meteen kijkt Koen haar angstig aan.
'Wees bang, m'n jongen. Wees heel bang.'
Koen staat op en loopt woedend weg. Jasmijn en Nova beginnen te lachen, maar ik krijg een onbehagelijk gevoel. Wat als hij terug komt?

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  'Trainen.' antwoordt Elramel zeker.

  Dit is echt Elmarels antwoord op alles en het doet me denken aan die docenten op school die altijd willen dat je voor elk klein dingetje tienduizend keer oefent.

  Koen mag van mij dood. Nou... Hij hoeft nou niet per se meteen dood, maar hij mag wel zijn teennagel scheuren. Of op een legoblokje gaan staan of zo.

  1 jaar geleden
  • MissEL

   Ja precies, ik moet ook zoveel leren! Helaas, en gelukkig, ben ik ziek, dus hoef ik nu even niet te leren en kan ik gewoon in mijn bed liggen met hoofdpijn -_-. En Koen heeft nou juist ook z'n naam gekregen door een oudklasgenoot dat ik haat XD

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Heel veel beterschap! Ik hoop dat je je snel weer beter voelt.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen