Haar jurk is glanzend lichtroze en gaat ook tot iets boven haar knieën. De mouwen zijn kort en ze draagt er een leren jas bij wat het compleet maakt.
'Holiemolie Candy,' murmel ik. 'Je ziet er fantastisch uit!'
'Oh ja?' zegt ze verbijsterd en ze kijkt in de spiegel. 'Het is wel oké denk ik, zou ik deze moeten kiezen?'
Ik grinnik. 'Natuurlijk! Tenzij je nog betere kleding hebt uitgekozen!'
Ze glimlacht en kijkt mij aan. 'Jouw beurt, je eerste keuze oké? Maar niet je beste keuze! Die bewaren we voor het eind.'
Ik knik en spring mijn pashokje weer in om mijn kleding om te wisselen. Zodra ik weer tevoorschijn kom, stralen Candice's ogen.
'Ik zei: "Niet je beste keuze"! Deze jurk staat je zo goed!'
Zonder iets te zeggen, draai ik me om en kijk in mijn reflectie. Mijn ogen passen bij de paarse kleur, aangezien die zelf ook paar zijn. De lange mouwen vind ik enkel wat vervelend, omdat ze te strak zitten rondom mijn schouders. Ik draai m'n rug naar de spiegel toe om de ovale opening te zien, maar het is iets te groot in mijn opinie.
'Hij ziet niet zo comfortabel,' geef ik toe. 'Maar hij is wel oké, I guess. Laten we onze eerste foto's nemen!'
Meteen zijn we allebei enthousiast en maken we niet bepaald weinig foto's. Alleen, samen, in de spiegel, selfies. Daarna gaan we door naar de volgende outfit. Vrolijk kleedt Candice zich weer uit in haar hokje en wisselt het met de tweede jurk. Zodra ze weer verschijnt, kan ik het plezier in haar ogen zien. Deze jurk is echt te bloot. Ze heeft een steile V-vorm alleen is een deel van de borsten daardoor zichtbaar. Het onderste deel van de jurk, lijkt meer op het onderste deel van een lange trui. De kleur is rood en ik schud meteen m'n hoofd.
'Sorry meid,' zeg ik. 'Het staat je geweldig, maar ik vind het een beetje té. Per slot van rekening heb je met die andere jurk dat als je draait het omhoog vliegt en met deze lijkt je amper te kunnen lopen.'
Ze zucht. 'Ik dacht al wel dat je dat zou zeggen. Maar dat betekent niet dat we daar geen foto's van gaan maken. Dus trek die jurk aan girl!'
Na een korte verwisseling kom ik weer tevoorschijn in de zwarte jurk. Haar ogen glimmen van verwondering.
'Alles lijkt jou goed te staan!' gilt ze. 'Kijk zelf maar eens!'
De donkere bloemen zijn te zien tegen het deel van mijn huid dat verdonkert is door heel dun zwart stof. Op zich zit hij wel chill, maar ik zou hem niet met veel plezier aan doen; de lange mouwen zijn iets te kort.
'Nah,' zeg ik hoofdschuddend. 'Ik denk dat we beter een andere jurk kunnen kiezen.'
Ze knikt en pakt haar mobiel er weer bij voor een stel foto's. Daarna is het tijd voor de derde deelnemer, zowel voor mij als voor haar.
Zodra we klaar zijn voor de allerlaatste jurk, verlaten we de pashokjes tegelijkertijd. De derde en de vierde jurk is niet bepaald een succes geweest, dus ik ga ook niet uitleggen hoe ze er precies uitzagen bij ons. Candice vindt alles leuk bij mij staan en ik moet zeggen dat ook alles bij haar goed stond, maar toch vind ik de eerste nog steeds de beste! We springen tevoorschijn en nu draagt ze een zachte, donkerblauwe jurk. Het is lang en de mouwen zijn kort. Meteen beginnen haar ogen, weer, te glinsteren.
'OMG,' murmelt ze. 'Vi, die jurk staat je fantastisch! Alleen nog een leren jasje er bij en het is perfect!'
Nogmaals kijk ik naar mijn spiegelbeeld en ik moet ook toegeven dat ik bijna straal in deze jurk. De hemdachtige mouwen zijn dik genoeg om m'n beha te verbergen en m'n lange, krullende, bruine haar past goed bij de lange, smaragdgroene jurk. Maar het belangrijkste nog wel: het zit ongelofelijk comfortabel en ik voel me er ook echt vrij in. Zo vrij als een vogel. Voor ik het weet, komt Candice aanlopen met een leren jasje, maar meteen schud ik m'n hoofd.
'Come on,' zeg ik. 'Laten we dat nou niet doen, dat heb jij al. Ik overleef het vanavond wel zonder, goed?'
Ze knikt en geeft mee een dikke knuffel. 'Dus het is de eerste?'
'Natuurlijk,' zeg ik en meteen kleden we ons weer om en stoppen de uitgekozen jurk in een tas; want eerst gaan we nog even shoppen voor Purple Girl en Pinky Candy.
Op de verdieping onder ons, pakken we gewoon een paarse, leren jas en een roze, samen met een paarse hoodie en een joggingbroek voor mij en zwarte, korte handschoenen waar de toppen van m'n vingers zichtbaar mee moeten zijn. Voor Candice is het ook een iets lichter roze jurkje, kort maar wel met een legging. Het is een glanzende roze met korte mouwen. Ook voor haar kopen we handschoenen, dezelfde stijl als de mijne, alleen roze en van leer. Het enige wat we nog zullen doen, is het maken van een logo voor zowel Purple Girl als Pinky Candy. Ook hebben we twee maskers gekocht, een paarse die bijna het hele gezicht verbergt behalve de mond en een roze, met stickers van snoep erop die enkel voor de ogen gaan. Maar eerst is het tijd voor het feest!

Ondanks dat ik normaal geen make-up op doe, besluit ik nu toch iets op te doen. Paarse oogschaduw, rode lippenstift en wat blush moet genoeg zijn. Mascara heb ik nooit nodig gehad, volgens Candice en papa. Papa's vrienden zijn nog steeds hier, zij zullen dan ook blijven tot ik terug ben, voor het geval er iets gebeurd. Ik kom naar beneden rennen en kijk nog even naar mijn witte gympen. Candice's vader zou me met Candice op komen halen, maar ik moet duidelijk nog even wachten tot ze komen.
'Jij ziet er goed uit,' zegt papa zodra hij me ziet met een glimlach op z'n gezicht. 'Zin in het feest?'
Ik knik. 'Ik ben blij dat ik sowieso al een stel nieuwe vrienden heb gemaakt.'
'Ik zag dat je met nog andere kleren binnenkwam,' reageert hij vervolgens. 'Waar was dat voor?'
'Ik vertel het alleen, als jullie beloven het aan niemand, maar dan ook echt niemand door te vertellen.'
Iedereen knikt en kijkt me verwachtvol aan. Ik haal even diep adem en leg ze alles dan uit van Purple Girl en Pinky Candy.
'Dat klinkt heel leuk,' knikt Katy. 'Maar ga je bij de covers dan ook de videoclips kopiëren zegmaar? Of wordt dat dan ook echt een nieuwe?'
'Nee, we zijn niet van plan de clip van de artiest van het originele nummer na te bootsen.'
'Worden het twee aparte kanalen op YouTube?' vraagt Mark. 'Of één?'
'We zijn van plan twee kanalen voor te maken: Purple Girl en Pinky Candy, alleen ook één samen voor gewoon mededelingen en Behind the Scenes en Bloopers. Dan noemen we die: PCnPG-otherstuff en zijn de andere kanalen specifiek voor liedjes.'
'Wil je dat wij helpen?' vraagt Johnny, wijzend naar de hele groep, maar ik schud m'n hoofd.
'Heel erg bedankt voor het vragen, maar ik denk niet dat dat nodig is. We hebben al een crew beschikbaar.'
De deurbel gaat en meteen ren ik naar buiten, de anderen gedag roepend. Samen met Candice gaan we naar de auto, op zoek naar het feest.

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Ik ben benieuwd of alles goed gaat op het feestje!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen