"Dus, je bent een super knappe jongen tegengekomen en je hebt zijn nummer niet eens gevraagd. Hoe dom kon je zijn." Ik was thuis gekomen en had direct naar Anaïs gebeld. "Benjamin, zorg dat je hem te pakken krijgt." zei ze bijna hopeloos.

"Ik zal mijn best doen, maar wat als het weer zoals de vorige keer loopt." De herinneringen aan mijn vorige crush Theo kwamen weer op. Hij was een knappe jongen met veel intelligentie en maar 2 jaar ouder.Hij zou perfect geweest zijn,als hij ook gay was... Na veel overleg met mijn vriendinnen had ik aan hem bekend dat ik op hem viel. Dat had ik eigenlijk al een beetje door. Ik zal je wel moeten teleurstellen, maar wat er ook gebeurt verander niks aan je zelf maatje. Waren de woorden die hij tegen mij had gezegd nadat ik het hem had bekend.

Ik heb nog een hele week zitten wenen en snikken maar het voelde goed om het gezegd te hebben. Hoewel heel de school het wist en mijn moeder zelfs op mijn school werkte waren mijn ouders nog steeds niet op de hoogte dat ik gay was. Nog altijd niet. Ik besloot om te gaan slapen en zei tegen Anaïs dat we morgen een noodvergadering gingen houden. We legden af en kropen in ons bed.

"Dit gaat niet werken." zei ik na 3 uur. Ik kon maar niet in slaap vallen. Ik pakte mijn gsm en scrolde wat door mijn meldingen. Lokaal nieuws. "Auto in brand gestoken." Ik schrok toen ik het las en drukte op het artikel. Een halfuur na het sluiten van de academie is er een auto in de buurt in brand gestoken. Verschillende getuigen zeggen mannen in motor uitrusting gezien te hebben. De politie verdenkt dan ook de geduchte bende Bite van deze verwoesting. De auto bleek van een vrouw in de buurt zijn, maar verder is er geen schade berokkend aan de omgeving.

Zou hij het hebben gedaan, ben ik eigenlijk zeker dat hij geen lid is van die bende.. Talloze vragen schoten door mijn hoofd en de herinnering aan de man die ik tegen kwam. Ik liep naar de badkamer en dronk een glas water. Mijn blond haar zat ferm in de war. Met bloot bovenlijf keek ik naar mezelf in de spiegel. Een beginnende sixpack begon te ontstaan. Ik dacht weer aan de man en zag dat er iets in mijn broek bewoog. Ik sloot mijn ogen en ademde diep in en uit. Alles kalmeerde. Ik voelde plots een dip opkomen en besloot ervan gebruik te maken. Ik kroop in mijn bed en viel bijna onmiddellijk in slaap.

De deur van mijn kamer werd geopend en het licht werd aan gestoken. Mijn ouders wisten dat ze me niet luid mochten wakker maken omdat ik anders voor de rest van de dag hoofdpijn had. Ik kroop met veel tegenzin uit mijn bed en kroop in mijn kleren. Zwarte schoenen, zwarte jeans en gele trui. Het was een combinatie die ik veel droeg en raar maar waar echt wel goed paste. Ik stopte mijn wiskunde boek nog rap in mijn boekentas. Te voet en met muziek in mijn oren liep ik naar school. Ik sprak voordat ik het verlaat nooit met mijn gezin. Ik moet dan nog wakker worden. de muziek en de buitenlucht hielpen me om wakker te worden. Ik passeerde langs de lagere school en wachtte op Anaïs. Ze kwam met een gigantische glimlach op haar gezicht afgelopen.
"Vertel me alles." zei ze. Ik begon te blozen.
"Hij is denk ik sowieso 18. Hij is echt knap. Hij heeft een kaaklijn en draagt leer en een zonnebril."
"Oké, dus we hebben te maken met een bad guy ?"
"Ik denk het wel." Ze knikte bedenkelijk.
"Wil je er voor gaan ?" vroeg ze. Ik wist even niet wat te zeggen. Ik ken hem niet eens.
"Ik weet het niet. Hij is knap enzo, maar ik hen eigenlijk helemaal niet." antwoordde ik haar.
Ze keek me met een opgetrokken wenkbrauw aan. We schoten in de lach.
"Ik ga eerst proberen zijn naam te ontfutselen. Dan kunnen we zien of we misschien verder kunnen." zei ik uiteindelijk.
"Zo ken ik u weer. Ik voel het. De jachtvelden zijn weer geopend. De enige vraag die nu nog rest is onze vriend Benjamin de prooi of de jager." zei ze. Ze had haar nieuwsreporter stem opgezet. Ik schoot in de lach en we liepen de school binnen. Ik liep naar mijn eerste les. Latijn.

Simon, Fadila en Lore waren ook net binnen gekomen. We kletsten wat over onze grote toets Engels die we straks hadden. Mevrouw Segaert klopte met haar hand op het bord en vroeg om aandacht voor de les. We knikten en namen onze map; Mevrouw Segaert had ik 4 al jaar voor Latijn. Ze was zowel een leerkracht voor ons, maar ook onze vriendin. Als er iets was konden we er bij haar mee terecht en heel soms als we een in roddel bui waren deed ze zelfs mee. De bel ging en we maakten ons klaar voor de grote woordenschattest van Engels. we liepen naar beneden en zetten on direct neer. Iedereen wist dat meneer Sander zijn testen niet per se moeilijk waren, maar wel heel veel. Iedereen werkte er bijna altijd het hele uur aan. We hadden meneer Sander 7 uur op een week. Drie uur voor Engels en vier uur voor Nederlands. Ik mocht hem wel maar de rest van de klas niet zo.

Het thema van de test was schoonheid. Ik vulde de juiste begrippen in bij de lichaamsdelen. Vraag 2 was omschrijf hoe jouw droomprins(es) er zou uit moeten zien.. Onbewust bracht mijn hoofd het beeld van de man weer naar boven. Ik begon te schrijven.

I am gay, so I am going to describe my "Prins Charming". He would have brown hair and brown warm eyes. You would see that he would go to the gym, but he is not too muscular. I would like that he is 180cm tall. I like big soft hands. But of course, the most important thing is that he would understand and love me.

Please don't tell anything to my mom. I haven't come out yet for my family...

Schreef ik op. Een paar stemmen in mijn hoofd schreeuwden dat ik het moest weg doen en gewoon over een meisje schrijven, maar ik kan me niet eeuwig blijven verstoppen. Tot nu toe is het altijd al gelukt om gewoon te doen alsof ik meisjes viel, maar het wordt tijd dat ik me zelf kan zijn. Ik gaf mijn toets af. Ik ging zitten en voelde onmiddelijk dat er iets mis ging. Ik begon dieper te ademen en meer te knipperen. Ik hoorde de kraan lekken, een palben over papier schuren de les van het lokaal voor ons. Ik begon rapper te ademen. Meneer Sander greep naar zijn telefoon. "Debbi, Benjamin heeft weer een aanval." Ik kon het antwoord niet horen. Ik zag hem op mij afkomen, maar mijn zich was aan het vertroebelen. Ik stond recht en wou naar de deure lopen wat bij nader inzien geen goed idee leek te zijn. Nog voor ik twee stappen had kunnen zetten draaide ik weg. Meneer Sander had me nog net kunnen opvangen. Ik zag zijn gezicht heel dicht bij mij komen en toen verloor ik het bewustzijn.


Reacties (1)

  • Zangvogel

    Wat een spannend einde

    4 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen