Mijn laatste hoofdstuk Is al weer een lange poos geleden. En dat heeft namelijk een hele goede reden, het gaat heel erg goed.
Ik ben nog een flinke poos bezig geweest met mijn therapie. Ik had een beetje de angst om het los te laten en terug te vallen dus had ik steeds iets anders kleins wat ik wilde bespreken. Inmiddels ben ik de Gilwell gaan doen via scouting. Een persoonlijke ontwikkelingstraining. Daar heb ik nieuwe vrienden leren kennen en ben ik gaan genieten van alles. Ik ben gelukkiger geworden dankzij mijn doel en een stuk zelfverzekerder. Afgelopen maandag had ik mijn laatste keer therapie. Dit was gek maar ik zat daar vol vertrouwen.

Tuurlijk soms zal het niet goed gaan en zal ik er aan terug denken, maar niet dat het mij belemmerd. Ik rij met liefde in mijn auto. In het donker en verre afstanden zijn inmiddels geen problemen meer. Laatst ging ik bij een Gilwell vriend op bezoek even een uur heen en een uur terug. Ik zit goed in mijn vel en doe mega toffe dingen. Ik daag mijzelf uit en doe dingen die ik eigenlijk al eerder heb moeten doen.

Vanochtend voelde ik mij mega trots. Ik ga in mei naar een weekendje voor scoutingleiding en ik ga in mijn eentje. Mijn mede staf wilde niet mee. Ik was zo enthousiast dat ik mij gelijk inschreef en dat niemand mee wilde prima. In mijn eentje in een tent op avontuur, aan de andere kant van Nederland. Mensen en vrienden voor daar komen vanzelf. We delen allemaal dat we welpen leiding zijn en een toffe tijd willen beleven. Ik ben ontzettend trots op mijzelf met deze stap. Voor het eerst alleen weg, mijn eigen plannen trekken. Dat laatste lukt beter momenteel. Ik doe wat ik wil, op scouting gebied een paar stappen gezet die ik jaren al wil doen.

Momenteel zit achter dit beeldscherm een dolgelukkige Yvonne. Die geniet van het leven, de grote mar ook zeker de kleine dingen. Die stil staat bij mooie maar ook minder mooie momenten. Die zich zelf accepteert en kan zijn bij anderen. Die van de zomer, na paar jaar roepen, daadwerkelijk met haar Quizlet vriendin gaat afspreken. Een Yvonne, die Yvonne al langer verdiende. Vol zelfliefde en geluk.

Reacties (2)

  • Nagaa

    Het is je gegund Yvonne! <3

    2 jaar geleden
  • Necessity

    Super om te horen! Je mag zeker trots op jezelf zijn!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen