2x18 It's Not Over Songs

Barns Courtney – Hellfire
Bos Moses – Back Down
Bohnes – My Friends
Overview
Title: It's Not Over
Release Date: 03 February 2020
Episode: 18 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:
Mhop, Mhop vrachtautochauffeur! #MAXMONDAY!

Ik heb op dit moment echt even geen voorraad:OMaar ook een hele tijd eigenlijk geen inspiratie gehad om verder te gaan. Geen idee waarom.

Anyways, er is maar 1 iemand die het meest uitkijkt naar volgende week. *smirks*

WinterDawn

Dagen na start van hun ruzie en de inmiddels honderden berichtjes en gemiste oproepen van de Nederlander, is Jax samen met Lando, Daniel en Carlos in Engeland op een circuit. Het is een charity evenement van Lando waarbij hij enkele coureurs uitgenodigd heeft. Bij de briefing wordt duidelijk waarom Max er niet bij is. “Waarom is Max er niet bij?”, begint Carlos die niet meer begrijpt waarom de Nederlander niet bij hun groepje aanwezig is. “Normaal is hij altijd aanwezig.”, met enigszins lichtelijke puppyoogjes kijkt hij naar iedereen. Iedereen zwijgt verder, Jax kijkt een compleet andere kant op. “Oh…, ik snap ‘m denk ik al.”, mompelt de Spanjaard awkward voor hij begint te klieren met Lando en zijn melk.
Lang wordt er niet meer stil gestaan bij de afwezigheid van de Nederlander, want er moet serieus gereden worden voor het goede doel. Iedereen heeft een team, samengesteld gekregen van verschillende rijders uit het Verenigd Koninkrijk en ieder heeft ook een aantal sponsors bij elkaar gekregen om de hoeveelheid rondjes die ze maken tijdens het event te betalen en aan de hand van hun positie krijgt elk team ook nog een gedeelte uitbetaald. Jax staat bij een aantal jongens en enkele meisjes tussen een jaar of 10 tot 18. “Meneer Hunter, u bent goed bezig hoor! Ik ben zo fan van u! En volgend jaar naast Max in Red Bull!”, begint een van de meisjes dan blozend. Met een glimlach kijkt hij haar aan voor hij de instructies oplegt.

Jax zit naast Daniel, beide de telemetrie van elk hun eigen team goed in de gaten te houden en aanwijzingen te geven waar iemand nog wat kan verbeteren. “Dus je hebt ‘m nog niet weer gesproken?”, begint Daniel dan voorzichtig als niemand ’t verder kan horen. “Wie?”, de Amerikaan kijkt de Australiër aan met grote ogen terwijl die nog een aantal keer knipperen. “Max.”, fluisterend, bang om ook Max op te zadelen met moeilijkheden. “Oh, hij.”, klinkt het koeltjes, maar voor Jax de enige manier om zich niet heel slecht te voelen. “Nee en eerlijk gezegd, ook niet zo’n enorme behoefte aan op dit moment. Als hij niet zeker is van zijn zaak, waarom zou ik het hem dan nog extra moeilijk maken om mij aan hem op te dringen?” De jongere coureur haalt zijn schouders eens op als hij verder de telemetrie nog eens een keer bekijkt. “Maar hem kennende, heeft ‘ie je al wel heel vaak gebeld en wat hij mij heeft verteld overigens. Weet je Jax, ik ben een vriend zowel een vriend van jou als van hem, maar jullie kunnen elkaar dit niet aan doen. Ik ben er zeker van dat het jullie beide pijn doet.” Met een zucht neemt Jax zijn helm eens vast als hij op staat om zich klaar te maken voor zijn stint. “Weet je Daniel, na alles wat ik de afgelopen paar maanden door heb moeten maken en in dat weekend mij te laten stikken voor het online sim racen terwijl we samen iets leuks zouden doen. Voor ik al binnenkwam was zijn computer belangrijker.” En daarmee is de Toro Rosso coureur vertrokken naar de baan.

Nola die bij hen is komen kijken, vanwege Daniel en Jax, heeft de telefoon van Jax in beheer om een leuke video voor hem te maken zodat ze deze op zijn Instagram stories kan plaatsen. Ze heeft op opnemen gedrukt als de Amerikaan zijn helm op probeert te krijgen, maar hij vergeten is de sluiting van de gesp onderaan los te maken en lichtelijk begint te mopperen. “Jax…”, giechelt ze als hij zijn helm weer af doet en haar verontwaardigd aan kijkt. “… Kijk dan hoe je hem op wilt zetten!”, waarna ook hij begint te lachen. “Gaat wel lastig zo he?” Een schaapachtige blik wordt naar de camera toegeworpen. “Hoe gaat het met je team? Heb gehoord dat ze op dit moment op P2 koers liggen? Vlak achter Lando zijn team?” Vrolijk knikt de Amerikaan eens als hij de gesp inmiddels heeft weten te openen. “Ja, super team is het! Zo is het mijn run en blijkbaar die van Lando ook, dan wordt het spannend en hopelijk kan ik hem inhalen zodat we naar P1 kunnen haha.” Jax doet zijn balaclava uiteindelijk goed, zodat zijn helm ook op kan. “Good luck”, is het enige wat Nola nog tegen hem kan schreeuwen voor de Toro Rosso coureur in zijn kart springt en vlak voor Lando aan op de baan terecht komt. Ze neemt het allemaal op terwijl ze voor hem staat te juichen ondanks de lachende en afkeurende blik van Daniel, zodat haar F1 coureur het kan posten straks.

Het wordt spannend in de laatste stint die Lando en Jax allebei hebben verlengd. Van hun eigen team waren de kinderen en jongvolwassenen niet meer in de karts te krijgen door de spannende wedstrijd die de twee Formule 1 coureurs hebben opgebouwd. Ze staan hun team captains stuk voor stuk aan te moedigen. Steeds halen de twee elkaar in en bijna voor de finish vlag haalt Lando de Amerikaan nog in. Het duurt alleen niet lang en Lando maakt een iets te kleine fout, waardoor hij de bocht te wijdt moet nemen en Jax daarmee de overwinning geeft doordat hij de Brit kan passeren.
De ogen van Max nemen al het beeldmateriaal wat er zojuist gepost is op verschillende Instagrams account in zich op. Een lichtelijke steek van jaloezie gaat door zijn hart als hij ziet hoe Jax nog kan glimlachen en plezier heeft zonder hem, maar wel samen met anderen. Voorzichtig opent hij het whatsapp gesprek waarin er geen woord meer door Jax is gezegd sinds hun ruzie. Enkel de berichten van zijn kant en de gemiste oproepen. Een aantal pijnlijke steken van jaloezie gaan weer door het hart van de Red Bull coureur. Zijn vingers tikken driftig op het toetsenbord voor hij de telefoon ergens naast zich op een openstaande tas gooit. Zijn telefoon blijft openliggen met het whatsapp gesprek nog altijd geopend en het laatste bericht duidelijk te lezen is. “Het spijt me. Ik mis je…. Enorm.” Het enige wat hij niet ziet is dat dit bericht daadwerkelijk gelezen wordt, doordat de vinkjes blauw worden.

Reacties (3)

 • HorseDreamer_

  Ooh Maxieboy, grijp dat sexy Amerikaanse kontje vast en draai hem even snel binnen. Daarna alles weer koek en ei:D

  2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi, just wait for it!

   2 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   *Springt op en neer op haar stoel, en krijgt vreemde blikken van haar collega's*

   2 jaar geleden
  • Winterdawn

   🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Maandag lieverd! I’m gonna tell you: it’s good!

   2 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   Aaaahhh, waarom is de week nog zo lang:O

   2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hahaha, tsja. Nog 5 dagen?

   2 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   Ik zal mezelf wel even bezig houden met het bingen van Drive to Survive;)

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Maxxx ❤️😱😱😱😱 goed zo!! Sorry zeggen hoppa! En Nola zorgt er wel voor dat Jax zn berichtjes leest en hem naar je toe schopt Duh!
  Enuhh
  Anyways, er is maar 1 iemand die het meest uitkijkt naar volgende week. *smirks*[\b]
  *steekt hand op en begint te springen* 'Ik Ik Ik Ik Ik Ik Ik Ik'

  2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihihihihihi. Yes you XD

   2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Awh ik hoop dat het goed komt!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen