Trillend sta ik in de hal, me nu pas beseffen wat ik eigenlijk deed. Hoe stom kon ik wezen? Als ik een beetje bekomen ben van mijn domme actie loop ik richting de leerlingenkamer, daar tref ik Loena gelukkig aan.
Loena zegt niks maar slaat een arm om mij heen als ik naast haar ga zitten op de bank. We zeggen niks over het voorval op de trap, niks over mijn arm. Ze begint te vertellen dat haar vader een nieuw soort dier heeft ontdekt, iets met een snottifant? "Een wat? weet je heel zeker dat er iets bestaat zoals een Kreukelhoornige snottifant?" Overtuigend knikt Loena, "zeker weten. Vader zegt dat hij ze van de winter gaat opzoeken, dan hebben we een gaaf artikel voor de Kibbelaar". Misschein mag je wel mee?" Ik lach cynisch, "ik denk het niet Loen".
Hiermee was het onderwerp af en begin ik aan mijn huiswerk, ik schrijf 2 opstellen voor geschiedenis. Hoe saai professor Kist ook mag wezen, de geschiedenis van de Toverkunst vind ik boeiend. Het onderwerp 'heksenverbranding' was eigenlijk te gek voor woorden, dat mensen echt dachten dat ze ons konden verbranden, gek gewoon.

"Zo ik ben klaar, precies op tijd is het niet?" Loena gaapt en kijkt op van haar boeken, "zullen we eten? Echt ik rammel". We lopen samen met een groepje leerlingen naar de grote zaal, daar eten we een heerlijke stoofschotel, "ik kan niet meer hoor, maar dit is zo goed". Lachend kijk ik naast me naar Carlo, "pas maar op, straks komt het je neus nog uit gekkie". Als ik opkijk kruist mijn blik die van Draco Malfoy, even hap ik naar adem als ik naar zijn lippen staar. Dan richt ik mij op Carlo "ik ga even, ben zo terug".

Bij de tafel van Zwadderich aangekomen te zijn geeft ik Malfoy 1 van de opstellen, "geschiedenis". Ik wil me weer omdraaien maar hij houd me tegen, "is dat alles?" Hij staat op en stapt iets dichter bij, "je was vanmiddag anders best wel 'on fire'. Weer bij zinnen gekomen?" Ik kijk naar mijn voeten, kauw op mijn lip en schuifel wat achteruit. "Ja, ja het spijt me, ik moet gaan, huiswerk". Ik wijs ergens richting de uitgang en maak me uit de voeten als hij me niet tegen houd. Als ik bijna bij het einde van de tafel ben ik de richting van Carlo en Loena word ik tegengehouden door mijn zussen.
"Wat deed je vanmiddag? Wat heb je gedaan?" 4 paar ogen kijken mij indringen aan. "Hij leek wel tevreden met je, dat lijkt eigenlijk onmogelijk, dat weet jij ook wel, wij weten dat, de hele school weet dat". Ik trek mijn arm los uit de greep van Crestilla, "niks. Ik deed wat stoms, niets om jullie druk over te maken oké?"
"Best, als je het niet wilt vertellen. We kregen een brief van moeder, Kerst vieren we met de hele familie thuis. Nogal uitbundig met een feest, met onder andere Draco. We wilde je even op de hoogte stellen, moeder zei dat ze jou ook nog zou inlichten". Daarmee bedoelde ze dat ik een dreig brief met taken en opdrachten zou krijgen over hoe ik me moet gedragen. En niet te vergeten wat ze tot nu toe van mijn gedrag op school vind, dat waarschijnlijk niet al te best is. "Bedankt voor de waarschuwing, maar ik moet gaan, bergen huiswerk".
Opnieuw word ik tegen gehouden, "is het waar wat we gehoord hebben?" Nu verlies ik mijn geduld en stap ik van mijn zussen weg. "Wat is waar Estella?" Ze kijken elkaar aan, "hij heeft verteld dat hij, iets onprettig bij je gedaan heeft". Instinctief duw ik mijn arm tegen mijn lichaam aan, "nee niks, er is niks".

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen