Ik had op woensdag 12 februari mijn afspraak over de anastasie in het Jan van Goyen kliniek in Amsterdam.

De afspraak was om 11:20 en was ruim optijd. Toen ik daar binnen kwam moest ik gelijk mijn ID laten zien (identificatie plicht) en moest ik zeggen waarvoor ik kwam. Daarna mocht ik in de wachtkamer gaan zitten werd ik op tijd opgeroepen.

Eenmaal opgeroepen ging ik met haar in een kamer zitten waarbij ze mijn bloeddruk ging meten en vroeg ze of mijn lengte en gewicht nog klopte en of ik mijn medicijnoverzicht (kun je bij de apotheek gratis opvragen) bij me had. Daarna legde ze me uit wat er op de operatie dag zelf allemaal ongeveer gaat gebeuren en wat ik wel en niet vlak voor de operatie mag hebben. Ik kreeg een lijst mee waarop staat tot wanneer ik mag eten en drinken en hoe ik mijn medicijn gebruik moet voortzetten. Veder kreeg ik alvast mijn recept voor mijn pijn medicatie mee zodat ik dat voor de operatie al in huis heb.

Ook zij ze dat ik op 18 maart als derde geopereerd ga worden (om 11:30 moet ik er zijn) maar dat het zou kunnen dat het toch veranderd en daarom alsnog een dag van te voren even moet bellen.

Dat was de afspraak, nu staat mijn datum echt vast!

Reacties (3)

 • SebbyChan

  ... beetje LATE reactie, maar ik kan het me nog goed heugen
  wat in een rap tempo was het allemaal !!
  gelukkig kon het 1 week eerder,;)

  10 maanden geleden
 • Girlicious

  Fijn dat de datum eindelijk vast staat. Nu maar afwachten tot de grote dag
  Ik vind het nog altijd wel interessant om dit proces met je door te lopen
  Zo zie je pas hoeveel er komt kijken bij zoiets

  1 jaar geleden
  • CieI

   Ja ben zelf erg blij dat de datum nu officieel is (niet dat ik mezelf niet meer opvreet van “wat als ik ziek word of er een spoedgeval door komt en mijn datum geannuleerd word”) ik ben blij dat je het nog leest ^^ ik zet het ook juist online om mensen die zelf denken dat ze trans zijn of mensen die er meer over willen weten zodat ze zien hoe lang alles echt duurt.

   1 jaar geleden
 • Ristridin

  Cool!

  1 jaar geleden
  • CieI

   Thnxx ^^

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen