2x20 Obrigado Brazil Songs

Emigrate, Frank A. Delle – Eat You Alive
Hozier – Arsonist's Lullabye
Mike Shinoda, grandson – Running From My Shadow (feat. grandson)
The Phantoms – Made For This
Stereo Honey – What Makes a Man
Tamino – Indigo Night
Two Feet – Love Is a Bitch
Overview
Title: Obrigado Brazil
Release Date: 17 February 2020
Episode: 20 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:
Ssshhtt, hij is - als ik kijk naar de Engelse tijd - nog precies op tijd voor het 18 februari is XD

Ik heb geen voorraad meer en moest 'm nog schrijven. Zaterdag had mijn noona mij nog een leuk ideetje gegeven om in het verhaal te verwerken, maar de echte inspiratie om jullie - volgens Word - te belonen met minimaal 4500 woorden, kwam vandaag pas. En met name rond een uur of 5 pas.
Er kunnen dingen in staan die misschien niet helemaal kloppen, zoals Daniel Ticktum die bij Toro Rosso rijdt. Voor hij uit het Red Bull Junior programma werd gezet, had ik 'm al als teamgenoot voor Jax geschreven. Of hoe de banden bijv. in de race van Brazilie precies reageren. Het is toekomst en ik heb mijn best gedaan met de kennis die ik nu na 1 jaar en 3,5 maand heb, tot dit stuk te laten komen.

Ik ga ten tijde van de Season Finale nog een leuk bericht met jullie delen en hoop ook dat jullie het leuk gaan vinden, maar dat horen jullie pas over twee weken :') Enjoy this episode and please let me know what you think! ^^.

WinterDawn

Edit 19 februari 2020 ~ 20u45: Ik heb de hele episode nog eens nagelezen en nog iets aangepast waar nodig was. Sommige zinnen waren namelijk niet helemaal juist geformuleerd.

Zo gauw Jax zijn voeten op de grond zet als hij het vliegtuig uit komt, waait hem een heerlijke warme wind tegemoet in zijn gezicht en laat een felle zon zijn huid weer een tint donkerder kleuren. “Sir, please, this way.”, begint een van de medewerkers als hij zijn bagage pakt en met Daniel en Nola samenloopt. Dit keer delen ze geen privéjet samen met Max. Zoals de Australiër had begrepen, had hij een andere gereserveerd waar hij met Charles, Alex en Pierre in samen vloog. De Amerikaan maakte het niet uit, zin in zijn aanwezigheid had hij toch al niet.
Eenmaal met zijn koffer in zijn hand en zijn twee beste vrienden aan zijn zijde, lopen ze richting de uitgang van het vliegveld waar ze ineens een aantal fans op zich af zien komen. Alle aandacht gaat naar de Amerikaan, terwijl Daniel er een beetje bij staat met maar twee fans die hem herkennen. Dat Jax van alle aandacht een beetje ondersteboven is, is een klein understatement. “Ziet er naar uit, dat je heel veel fans hebt hier in Brazilië,”, begint Nola te giechelen. Het maakt het plan van Daniel en haar er alleen maar beter op. Niet wetende dat de Nederlandse stiekem heeft staan filmen en foto’s voor het Red Bull Instagram account heeft gemaakt. Met een simpele druk op de knop staat het allemaal online. Tot jaloezie van een coureur die op dat moment nog onderweg is, maar wel zijn Instagram kan controleren.

Eenmaal aangekomen in het hotel, gaat de Amerikaan eenzaam naar zijn eigen hotelkamer. Ook al mist hij de Nederlander enorm, die ruzie was de druppel. Plots gaat zijn telefoon. “Nummer onbekend.” Met een enigszins verbaasde blik, neemt hij dan toch maar op. “Hallo?”, maar het blijft stil naast het geruis. Zuchtend verbreekt hij de verbinding voor hij zich achterover op bed laat vallen en naar het plafond blijft staren.
De volgende ochtend gaat zijn wekker alweer vroeg. “6:00”, staat er op zijn scherm als hij op de ‘stop’ knop drukt van zijn iPhone. Het duurt echter enkele seconden voor hij helemaal door heeft waar hij is en dat alles maar een droom was. Rustig gaat hij recht op zitten voor hij eens om zich heen kijkt en zuchtend zijn deken van zich afslaat.
Het regent in Monaco. Voor het eerst in een hele lange tijd dat het een keer slecht weer is in de kleine staat. Dikke druppels rollen van zijn gezicht en andere delen van zijn lichaam als hij in zijn trainingsoutfit zijn vorm behouden voor de volgende race. Mensen kijken hem na omdat hij in een korte sportshort en een wit, inmiddels doorschijnend, T-shirt rond blijft rennen. Het lijkt haast een wanhopige actie om zo over straat te gaan.

De Amerikaan is op zoek naar Nola, maar de Nederlandse is nergens te bekennen. Net als Daniel. In een wanhoopspoging neemt hij zijn telefoon uit zijn broekzak, voor hij met moeite door de dikke regendruppels, op allerlei contacten drukt maar bij geen enkele gehoor krijgt. “Dit nummer is niet in gebruik.”, zelfs die van Max niet. Lichtelijke paniek begint toe te slaan als de wereld om hem heen ineens compleet leeg is. Niemand die hem meer aan het aanstaren is, voorbij loopt of hem groet. Alles ligt er verlaten bij, alsof de staat zojuist een spookstad is geworden.
“Haha, hahahahaha.” Verschrikt draait de Toro Rosso coureur zich wild om. Daar voor hem staat de Red Bull coureur. Met elke lach wordt hij groter tot hij een enorme reus is geworden. “Denk je nou echt dat het goed komt tussen ons?!”, enigszins angstig slikt de Amerikaan eens. “Nooit Jax! Nooit!”, klinkt het woest voor de enorme Max hem met een enorme vaart de zee in slaat. Zijn lichaam is verstijfd, geen enkele spier werkt meer mee. Het licht wordt steeds minder fel. Tegenstribbelend voor de nood aan adem die hij nu zeker heeft, galmt er in de verte een bekend geluid door de zee.”

Inmiddels staat de coureur in zijn spiegel naar zijn reflectie te kijken. Ookal vindt hij het moeilijk om toe te geven, het gemis naar Max wordt met de dag groter. Zijn blik wendt af naar het water dat al minuten lang uit de kraan stroomt. “JAX!”, klinkt het dan en als hij zich omdraait naar de plek waar het geluid weg komt, ziet hij hoe Nola met haar handen in haar zij boos naar hem staat te kijken. “Damn it Jax! Schiet eens op man! We gaan zo naar het circuit en je had allang beneden moeten zijn voor je ontbijt! Het is maar goed dat ik je ontbijt alvast mee heb genomen, dan kan je die in de auto opeten.” Met die woorden is de Amerikaan weer terug in de realiteit.

Hoe dichter ze bij het circuit komen, hoe meer fans zich op de weg verzamelen en hoe meer banners en vlaggen hij ziet waarop zijn logo duidelijk te zien is. Daniel is niet in de auto aanwezig als Nola met hem samen reist. “Ik wil eigenlijk helemaal niet weten wat er vanochtend aan de hand was, maar ik heb denk ik al wel een idee. Gebeurd dit vaker?” Met een stel grote ogen en een schaapachtige blik staart hij zijn personal coach aan. “Soms.”, klinkt het zacht voor hij weer naar buiten kijkt. Voor Nola is het duidelijk. Project Brazil moet snel voor elkaar zijn.
De chauffeur van hun auto laat zijn raam een klein eindje naar beneden zakken. Overal is de zang van het Braziliaanse volk te horen waarin zijn naam is verwerkt. “Mr. Hunter…?”, begint de chauffeur dan terwijl hij een blik werpt op de coureur die hij in zijn auto mag vervoeren: “… u bent hier zeer beroemd en geliefd. Moet u eens horen hoe ze u toezingen.” Een glimlach begint zijn gezicht te sieren bij het horen van zijn naam en hoe wild iedereen begint te worden als de auto voorbij de menigte rijdt. Het is bijna kwart voor acht als het circuit in zicht begint te komen en zijn dag gaat beginnen.

Vrijdag verloopt voorspoedig. Zijn auto is in de eerste training net een raket. Zijn naam staat bovenaan de lijst terwijl hij zojuist een nieuwe instelling op de auto heeft laten afstellen. Met een druk op de radio knop heeft hij contact met de pit muur. “This feels really good. I want to do a long run with this setting as well.”, meldt hij voor hij weer naar binnen gaat om zijn auto voor een long run klaar te laten maken. Voor zich ziet hij hoe Nola aan de pit muur haar duim naar hem op steekt. Met een glimlach rijdt hij met de verse banden en genoeg brandstof zijn kant van de box weer uit.
Zowel in de eerste als tweede training staat zijn naam op plek nummer een. Complimenten van meerdere engineers uit zijn team en van team principal Franz Tost, komen zijn kant op. Bij de debriefing van de dag klinkt het duidelijk dat ze serieus veel kans kunnen maken om morgen in de top te eindigen zoals het er nu uit ziet. “Wat zijn de vooruitzichten van de kwalificatie precies?”, klinkt zijn vraag voorzichtig als iedereen hem aan begint te staren. “Er is een kans op een Pole positie. Dit weten we alleen na de derde training van morgen.” Ondanks dat het team geen druk op de jongere coureur van hun legt, voelt hij die druk zeker wel. Het zou voor het team de tweede en een van de beste prestaties ooit zijn. Met name als hij nog eens terug kijkt op wat de prestaties van de andere top teams die dag zijn.

Aan het einde van de vrijdag, als Max klaar is met alle media afspraken en zijn debriefing heeft gehad, klimt hij in de eerste de beste wagen die klaar staat om hem naar zijn hotel te brengen. Daniel volgt hem op de hielen om in hetzelfde busje als de Nederlander te komen. Zo gauw ze zijn vertrokken kijkt Daniel hem indringend aan. “Wij moeten praten Max.” Met grote ogen kijkt hij de Australiër aan. “Wat zijn jouw gevoelens?”, klinkt zijn eerste vraag met een hint op Jax die alleen Max zou begrijpen. Met een zucht kijkt de Red Bull coureur naar buiten. “Ik weet inmiddels wat ik heb verkloot en dat het niet makkelijk is om diegene terug te winnen.”, heel even werpt hij een blik op de chauffeur. Die zit alleen met oortjes in zijn oren te bellen, waarschijnlijk naar zijn familie. “Waarom doe je er dan niks aan, I mean, misschien is het nog niet te laat Max. Jullie waren zo leuk samen. Wat was überhaupt de reden dat jullie uit elkaar gingen.” Ookal weet Daniel het antwoord al, wil hij het van Max zelf horen. Het blijft enige tijd stil. Zoekend naar woorden en de juiste zinnen. Dit keer kan hij niemand anders de schuld geven van alles dan zichzelf. “Ik.”, antwoordt hij simpel. “Wat jij?”, Daniel klinkt streng, maar de enige manier om beide weer bij elkaar te krijgen is ze in hun koppigheid te doorbreken. En de enige die dat bij de Nederlander kan doen, is Daniel. “Het is mijn schuld geweest dat we niet meer samen zijn, okay? Ik was onzeker en bang hoe iedereen naar mij zou kijken als het ook van mij naar buiten zou komen. Het deed mij pijn al die keren hoe…”, even bijt hij op zijn lip als hij naar de chauffeur kijkt: “…er met ‘m om werd gegaan door anderen.” De Renault coureur knikt eens. “Waar ben je eigenlijk bang voor? Je bent meervoudig wereldkampioen! Jullie zitten samen in een team volgend jaar, mensen gaan dat geweldig vinden. Tijden zijn niet meer als 5 jaar geleden Maxxie. Is het de reactie van Hamilton die je tegen doet houden?” Heel even bijt de Nederlander op zijn lip als hij dan maar naar buiten gaat staren. Wetende dat Daniel ’t antwoord toch al wel weet. Met een zucht knijpt Daniel zacht in de knie van de Nederlander. “Negeer ‘m gewoon. Hij weet zelf niet wat hij wil en wat hij zelf is. Hij kan geen relatie houden en is gewoon ontzettend jaloers op Jax dat het van hem wel bekend is en iedereen het accepteert. Oh en misschien wel heel erg jaloers is op het feit dat er nu meer fans fan zijn van de Amerikaan dan van Lewis. Just make it right with em’ already Max.” Na het laatste word van Daniel, stopt de wagen voor de ingang van het hotel. “Praat met hem.”, herhaalt de Australiër nog eens voor hij naar buiten stapt en Nola in zijn armen neemt waarna hij een vluchtige zoen op haar lippen geeft voor ze naar binnen lopen. Voor enkele minuten lang staart Max de Renault coureur na.

Zaterdag komt sneller als gedacht. De derde training is begonnen als het gejuich met de seconden harder wordt. Iedereen ziet hoe het gevecht in die derde training al begonnen is voor de kwalificatie runs. Alles zit dicht bij elkaar. Waar Jax gisteren nog ver boven aan stond, is het verschil nu zeker minimaal. Lichtelijk gefrustreerd zit hij in zijn auto. Gisteren wist hij zich beter te vinden in de afstellingen dan vandaag. “What is wrong with the car today?! It doesn’t feel as good as yesterday!”, klinkt zijn klacht al snel over de radio heen. Zijn banden zijn niet warm te krijgen en de achterkant blijft maar wegglijden, alsof het eerder een driftwagen is geworden in plaats van een formule wagen. “I have massive oversteer today!”
Als hij zijn wagen weer uit komt aan het einde van de training lijkt de kans op een goed resultaat in de kwalificatie nog maar heel minuscuul te zijn. Gefocust op alle data die binnen is gekomen, proberen ze uit te zoeken waar zijn probleem zit. Hoe vreselijk hij het ook vindt, loopt hij naar zijn teamgenoot. “Dan? I need your help.” Zijn Deense teamgenoot neemt de papieren eens over en kijkt er eens na als hij begint te wijzen op een aantal factoren waar Jax geen rekening mee heeft gehouden.

De spanning stijgt als Jax zonder problemen de eerste kwalificatie ronde door is gekomen. Een achtste plek wist hij te bemachtigen. Veel moeite heeft hij niet in die eerste ronde gestoken. Met de data in zijn handen bekijkt de Amerikaan waar hij zichzelf nog kan verbeteren. In de bochtencombinatie 8, 9 en 10 laat hij nog net iets te veel liggen. En met die opdracht gaat de Toro Rosso coureur de tweede kwalificatieronde in. Eerst weer een opwarm ronde en daarna zijn snelle ronde. Waar hij in de ochtend nog problemen had met zijn banden, heeft hij nu nergens geen last meer van. Als een warm mes door de boter gaat hij makkelijk naar een top 3 positie. Dat maakt hem enigszins gerust, ondanks dat hij nog wel een keer de baan op gaat voor de zekerheid als het einde nadert. Hopend dat hij niet heel ver wegzakt en net buiten de top 10 terecht komt. Vlak voor iedereen de finish over kan komen in hun nieuwe snelste ronde, crasht Callum Ilott zijn bolide door een onbestuurbare auto.
Het is een tijdje wachten tot de baan weer vrijgegeven wordt en de top 10 de baan weer op mag. Uiterst geconcentreerd zit Jax te wachten op het juiste moment. Gisteren heeft hij nog een mediatraining gehad hoe hij vragen moet beantwoorden en het beste kan reageren als hij in de top 3 terecht komt. “Now.”, klinkt het dan van zijn engineer waarna hij direct daarna de baan op gaat en zich opmaakt voor zijn eerste snelle ronde. Het rondje is bijna perfect, als hij in bocht 10 net een klein foutje maakt. “You’re currently P3. Verstappen is P1, Leclerc is P2. Schumacher is right behind you on P4 and Russell is in P5.”, maar het enige wat hij wil weten is waar hij nog kan verbeteren en hoe de vooruitzichten zijn. “Are they able to improve their laps to overtake my position and can I improve mine if turn 10 is perfect as well?” “Yes.”

“Het is de tweede keer in historie dat een Toro Rosso een pole positie heeft gehaald.”, klinkt het luid over het circuit, terwijl de coureurs hun afkoel rondes nog rijden. Het enige wat Jax kan doen is zingen over de boordradio op een van zijn favoriete nummers die dan ook het eerste in hem op komt. “Show the world I’m stronger, Prove it to em’ I’m a fighter, I can’t help but win, I was made for this!”
Onder luid gejuich van de toeschouwers, wordt de ronkende motor van de Toro Rosso uitgezet en klimt de Amerikaan uit zijn wagen. Zijn armen gaan de lucht in om aan te geven hoe blij hij is met zijn prestatie en om het Braziliaanse volk alleen nog maar meer reden te geven om te juichen. Uiteindelijk zet hij zijn helm af en staat David Coulthard al op hem te wachten voor een interview die hij maar wat graag geeft. In zijn ooghoeken ziet hij hoe de Nederlander hem enigszins jaloers aan kijkt. Hij had dit jaar zijn derde Pole achtereenvolgend kunnen pakken.

Ondanks zijn eerste start plek voor de race, is hij alles behalve zenuwachtig en dat is te merken aan hoe hij de fans rustig, beleefd en netjes een handtekening geeft. Daniel Ticktum en de Amerikaan staan te wachten op hun beurt in de fanzone om op het podium te stappen. De Red Bull coureurs zijn voor hun aan en zo aan het publiek te horen, zijn ze ook nog altijd ontzettend fan van Max zelf. “Thank you for joining us here in the fanzone Max and Pierre. You can get down this podium and spent a little time with your fans down there. Now it’s time for the drivers of Toro Rosso: Daniel Ticktum and Jax Hunter!”
Max staat net handtekeningen uit te delen als fans in plaats van zijn naam ineens die van Jax beginnen te schreeuwen en hem geen aandacht meer geven. Met een verbaasde blik draait hij zich eens om als Jax aan het woord komt en de fans hem haast doof schreeuwen. Een steek van jaloezie gaat door hem heen. Daniel had gelijk, maar hoe gaat hij dit ooit goed maken. Toch loopt de Nederlander snel weg als hij zich enigszins op zijn tenen getrapt voelt.
De Toro Rosso coureur ziet ’t vanuit zijn ooghoeken gebeuren en probeert het gevoel van binnen tegen te gaan door de warmte van zijn fans binnen te laten. Hij zal straks Nola wel weer lastig vallen met al zijn gevoelens, zoals hij dat altijd vooraf aan een race doet om zijn hoofd leeg te maken. De laatste tijd maakt hij daar alleen wat meer gebruik van dan voorheen.

Als hij nog in zijn garagebox staat, klaar om in zijn auto te stappen en voor een installatierondje de baan op te rijden, houdt Nola hem tegen. “Ik moet je nog iets vertellen … voor je de baan op gaat.”, ze bijt zachtjes op haar lip voor ze haar hand naar voren houdt en de mooie ring om haar vinger laat zien. “O my god, Nola!”, meteen zit ze vast in een knuffel terwijl haar hoofd aan de kant wordt gedrukt door de helm. “Jax!”, piepend duwt ze hem van zich af en wrijft eens over de plek waar de helm net iets harder aan kwam dan ze had gehoopt. “Sorry lieverd. Maar, wanneer?! WAAROM HEB IK DIT GEMIST!?” Meteen schieten beide in de lach. “Blame Daniel! Hij deed ’t sneaky in Monaco voor we hierheen gingen!”, giechelt ze zacht als ze haar handen in de lucht houdt. “Damnit Dan!”, moppert Jax dan eens voor hij haar een knipoog geeft. “Staat je goed hoor!” Maar lang de tijd om erover door te praten hebben ze niet, als Nola op de klok in de garagebox ziet dat het tijd is om in te stappen. “Hup, in je wagen! Je moet de baan op! Ohja, Jax? Please, take this win!” Nog een laatste knuffel wordt tussen hun beide gedeeld als Jax snel in zijn auto stapt en hij helemaal vast wordt gezet en klaar is om te vertrekken.

De lichten staan op rood. Jax staat op zijn Pole position met Max naast zich. Het is Jax die voordeel heeft in de eerste bocht, maar Max weet ook dat zijn auto normaal gezien sterker is dan de Toro Rosso van Jax. Als de lichten uit gaan, is het Max die net een betere start heeft en al vrij snel naast Jax weet te rijden op het rechte stuk na bocht drie. Het lijkt er op dat hij weer minder geluk heeft met zijn banden die maar slecht op temperatuur willen komen en zelfs zijn plek af moet staan aan Charles. “Guys, they’re not working. I can’t get them right! Why the hell is this happening again?”, begint hij, niet wetende waarom zijn wagen het zo moeilijk heeft met de zachtste band. “We’re gonna check. Just do what you need to do and try to follow our plan with these tires please!”, antwoordt zijn engineer. Duidelijk is te horen dat ook zij niets van het probleem begrijpen. De frustratie loopt gelijk al hoog op als duidelijk wordt dat hij sneller dan gepland de pitstraat in moet voor andere banden. Op zijn mediums loopt de Toro Rosso beter, maar hij heeft een inhaalslag te doen. Na zijn opwarm ronde, die ineens veel beter blijkt te zijn dan gedacht, komt zijn wagen tot leven en komt hij steeds dichterbij op zijn voorgangers.
Terug op plek 3, zorgt een motorplof van een van de Renaults ervoor dat er een safetycar op de baan wordt gereden. Meteen vraagt hij andere banden aan. Opnieuw gaat hij voor de medium met nog enkele coureurs die achter hem rijden. Max en Charles blijven nog een ronde buiten, als de melding wordt gegeven dat de baan weer vrij gegeven wordt na deze ronde en vlak nadat Jax terug op de baan is. Hierdoor hebben zij geen voordeel van de gratis pitstop.

Aan het eind wordt het spannend en heeft Jax de poging gewaagd toch terug op de softs te gaan bij nog een nieuwe safetycar, zo’n 5 rondes voor het einde. Het is Charles die uiteindelijk tijd weet te verliezen door een mislukte pitstop en met de gang die de lichtere Toro Rosso inmiddels heeft gekregen op de softs, verliest hij zijn tweede plek aan Jax. “If you can keep up this pace Jax, you know what that means.”
Jax weet precies waar zijn engineer het over heeft. Iets waar de Nederlander nooit van terug gaat hebben. Met enkele aanpassingen op het stuur om de motor nog iets agressiever af te stellen, rijdt hij op start finish in de een na laatste ronde achter Max en haalt hij hem in waar de Nederlander het niet verwacht. Max kan zich niet meer verdedigen en ziet hem voorbij komen in de inmiddels laatste ronde. De Toro Rosso heeft hierdoor een voorsprong gekregen en rijdt dan al snel te ver voor hem om nog een inhaalactie te doen. Zo gauw Jax het rechte stuk op rijdt, weet Max dat hij dit jaar geen overwinning zal gaan halen.
De fans juichen hard als de Amerikaan zijn allereerste overwinning weet binnen te halen ondanks de moeilijk race en de inhaalacties. “HELL YEAH! To whom, who thought I wasn’t worth anything: fuck them all! Get used to it! Better keep on running, I’ll eat you alive! Woohoo, this is the best day ever! Woohoo, yihaa!”

Zo gauw hij de auto uit komt, springt hij wild van zijn auto af en recht op zijn crew in. Zijn engineers slaan hem wild op zijn helm, ontzettend blij met zijn overwinning. Nola staat al snel bij hem als ze hem om zijn hals springt en zijn vizier uiteindelijk wild open drukt. “OMG, YOU DID IT!”. Direct daarna probeert hij zijn helm af te zetten als hij zijn pet aangereikt krijgt en zwaait naar het wilde publiek. Zijn hoofd draait hij nog eens bij naar het bord met P1 dat voor zijn auto siert. Echter neemt Charles zijn hand vast om hem in een broederlijke knuffel te trekken. “You deserved it man, it’s so fucking deserved after everything!”, krijgt hij in zijn oor gefluisterd.
Een grote glimlach siert zijn gezicht als hij ook door Lando, Carlos en Daniel wordt gefeliciteerd. Daniel legt zijn voorhoofd tegen die van de Amerikaan aan, zo gek als ze beide zijn. “Celebrate this hard mate! We do that together tonight! But for now enjoy everything and make everyone proud of you up there on the podium!” Jax geeft hem een stevig, maar korte knuffel voor hij grijnzend een ‘gefeliciteerd met de verloving’ mompelt en het interview gaat geven die hij alleen maar had kunnen dromen.

In de cool down room komt hij bij van alles en mag hij eindelijk wat water drinken. Maar dat maakt hem niet veel rustiger. “Mag ik iets met suiker?”, smekend kijkt hij Nola aan die met hem mee op het podium gestuurd wordt. Heel even kijkt ze hem met wat dichtgeknepen ogen aan, bang dat hij zich niet goed gaat voelen door alles om hem heen.
Als hij zijn Red Bull aangereikt krijgt en Charles nog altijd tegen hem praat, merkt hij op dat Max nog helemaal niks van zich heeft laten horen. Geen felicitatie, geen hand, geen woord, gewoon helemaal niks, de lul. Blijkbaar is hij niet zo blij met zijn prestatie als de rest voor Jax is. Wachtend tot Charles richting zijn P3 podium plaats is en ze beide alleen zijn met Nola zodat hij een sneer kan uitdelen. “Gefeliciteerd met je overwinning Jax. Trots op je. Je hebt het verdiend na alles - kan er zeker niet vanaf?”, bijt hij hem toe als de naam van Max al door de speakers heeft geklonken. De Nederlander staart hem nog eens aan voor er iemand de Red Bull coureur naar buiten duwt om het podium op te gaan.
“En de winnaar van de Braziliaanse Grand Prix, JAX HUNTER!”, galmt het door de speakers. Met een snelle pas komt hij naar buiten en betreedt hij zijn podium. Zijn pet is dan ook als eerste af als het Amerikaanse volkslied klinkt en hij met een trotse blik naar zijn team en zijn fans kijkt. Maar het beste is als hij zijn beker krijgt en de champagne mag gaan rond spuiten. Iedereen spuit hem ermee nat en hij Nola, behalve Max. Die drinkt wat van zijn fles voor hij Charles wat onderspuit en wacht tot de foto eindelijk genomen kan worden. Nog voor iedereen kan knipperen met zijn of haar ogen is de Nederlander al vertrokken.

Na de interviews, persconferenties en een opfrisbeurt, zitten ze samen met het team en Daniel voor Nola en Jax in een restaurant aan een tafel. “Op Jax!”, begint Franz de toost waarna iedereen begint te proosten. Ze zitten in een luxe restaurant met een balkon dat uitzicht geeft op de stad São Paulo. Als hij zich even excuseert van het feestje, staat hij daar dan ook al vrij snel van het uitzicht genieten. Hij kan zich er niet overheen zetten hoe de Nederlander tegen hem deed rondom de podiumceremonie.
Voorzichtig haalt hij zijn telefoon uit zijn broekzak en kijkt nog eens naar de laatste berichten in hun gesprek. Aarzelend drukt hij op het balkje om te gaan typen. Graag had hij zijn eerste overwinning samen met hem willen vieren, althans voor ze door geruzie uit elkaar gingen. Zuchtend drukt hij het gesprek weer weg. Het was hem die middag wel duidelijk geworden dat Max niks meer van hem wilde weten.
Daniel is bij hem komen staan, als hij doelloos over de rand hangt met zijn armen en daar zijn hoofd op laat rusten. “You’re wondering what he’s doing and thinking right now?”, begint Daniel het gesprek als hij met zijn armen op de rand begint te leunen. “Soort van.”, mompelend haalt Jax zijn schouders eens op. Een zucht is duidelijk te horen voor Daniel begint. “Komaan Jax, maak het goed met hem! Ik haat het om jullie zo gescheiden te zien!” “Als je ons zo graag bij elkaar wil hebben, zal hij die stap maar moeten zetten. Hij is degene die dit alles begonnen is. Overigens, die blik en zijn gedrag van vanmiddag zeiden al genoeg. Anyways, ik ga terug naar binnen. Ze hebben speciaal voor mij een feest georganiseerd, dus daar ga ik nu eerst van genieten Daniel.” En daarmee loopt de Amerikaan terug naar binnen, terwijl hij een hoofdschuddende Daniel achterlaat die zijn telefoon pakt en wild begint te typen.
Wanneer Jax met zijn beker en fles champagne zijn hotelkamer binnen komt, merkt hij niet de veranderingen op. Ondanks dat hij maar een glas bier heeft gehad en een glas champagne, voelt het alsof hij morgen weer ontzettend hard moet gaan trainen om het feestje er weer vanaf te krijgen. Al heeft hij dat er voorover, die eerste overwinning is het mooiste en het beste wat je kan overkomen. Vooral in de koningsklasse van de autosport. Een kleine glimlach siert, voor de zoveelste keer na de overwinning vandaag, zijn gezicht weer. Eenmaal alles op het bureau neer te hebben gezet, krijgt hij de grootste schrik van zijn leven. “We moeten praten.”

Reacties (2)

 • HorseDreamer_

  Oh god dit is zoooooooo goed, komaan Maxie en Jaxie maak het weer goed! Ik vind jullie veel leuker all lovely dovely:D

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   <3 Je reactie doet me goed haha. Ook al moet ik de episode nog even goed doorlezen en wat aanpassingen doen omdat ik ze gisteravond niet meer zag #whoops XD

   1 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   Lezen jij, ik zit al vol ongeduld te wachten op het vervolg:D
   Stiekem ook op Drive to Survive:D

   1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hahahaha. Okay, okay. Ben al onderweg! Pfft. XD
   Omg, ja! Ik met name op de episode met Mercedes en de German GP. "Das gibt's doch nie!"

   1 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   Links, rechts, links, rechts. Geef Acht! haha XD
   Ik wacht gewoon om al die knapperds weer op mijn groot scherm te zien blinken *Grijnst stiekem van oor tot oor.

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  *ligt nog in bed, met spookie op schoot want anders had ze gillend rondjes gerend*

  I love this!!!!! Nolaaa lekker subtiel vlak voor hij gaat rijden!
  Beter was het niet Daniel zm Renault die ontplofte! *boze noona*

  Hoop zo dat het Max is in de kamer van Jax!

  Nu ga ik mij haasten.. Wekker is al een half uur geleden gegaanxD


  Love you!!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihihihihi. Nola heeft het al eens eerder met hem meegemaakt met hem dat ‘ie vreemde dingen kon doen. #2x09 Dus ja, hahaha, ze moest toch wat. 🤣🤣🤣🤣

   Oh het was Daniel z’n Renault niet hoor! Ik zou niet durven! 🙈🙈 Dan krijg ik Noona achter mij aan. Nope, it was his teammate.

   Tsja, you’re gonna find it out next episode! 🤪🤪

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen