Foto bij 64 - Help me to remember that

Georg P.O.V.
Net als je denkt dat je de zaken onder controle hebt, worden jij en Maud gestopt omdat Evan nog wat zegt. Helaas, hoewel Nederlands veel op Duits lijkt, kan je niet helemaal verstaan wat hij aan Maud vraagt. Je ziet dat ze twijfelend blijft staan.
"What's wrong?" fluister je.
"Just give me a few minutes," fluistert ze terug en dan loopt ze achter Evan aan zijn appartement in. De deur zwaait dicht en met een zucht leun je tegen het hek dat de galerijrand siert. Je haalt je telefoon uit je zak en scrollt een beetje geïrriteerd door je instagram-feed. Aan de posts van Gustav te zien, geniet hij van zijn tijd met zijn dochtertje, nu hij weer thuis is. Na een tijdje scrollen, stop je je telefoon weer terug in je broekzak en je draait je om. Je leunt met je ellebogen op het hek en kijkt eens rond.
Voor je gevoel heb je uren staan wachten als de voordeur eindelijk weer open gaat. Maud komt een beetje verwilderd naar buiten en het lijkt erop dat ze een traan stiekem wegveegt.
"Are you okay?"
Ze knikt enkel en loopt richting het trappenhuis. Een beetje bezorgd loop je achter haar aan. Een korte blik op je horloge vertelt je dat je toch een goed half uur hebt staan wachten. Halverwege de trap haal je haar in en je legt een hand op haar schouder. "Maud, what's wrong?"
Ze stapt snel bij je weg en loopt door de flat uit. Een beetje schor mompelt ze: "Nothing."
"Don't lie to me."
"I said I'm fine, Georg. Let it go."
Je zucht diep en loopt achter haar aan. "So, what did he want?"
"Nothing."
Ze kijkt even over haar schouder en nu valt je ook op dat haar ogen rood zijn - ze heeft duidelijk gehuild. Als ze ziet dat je haar nog steeds volgt, vertraagt ze haar pas, zodat ze naast je komt te lopen. Zonder verder iets te zeggen, leunt ze een beetje in jouw richting. Je slaat een arm om haar heen en ze laat een voorzichtige glimlach zich.
"Do you want me to call Bill?"
"No," reageert ze snel. Iets te snel. "Don't mention this to him, please."

Bill P.O.V.
Je schiet recht overeind en kijkt gedesorienteerd om je heen.
"Hey," klinkt het zacht naast je. Je draait je om en kijkt in het bezorgde gezicht van je tweelingbroer. Tom legt zijn hand op die van jou en knijpt er zachtjes in. "Je had een nachtmerrie."
Je knikt en laat je terugvallen op het bed in de Jet. Je kijkt op het schermpje en ziet dat de daling al is ingezet. De verwachte landingstijd is binnen 25 minuten. Je haalt je handen door je haar en gaat weer rechtop zitten.
"Ik weet niet meer waar ik over gedroomd heb," verzucht je, als Tom je vragend aan blijft kijken. "Maar er is iets goed mis."
Hij glimlacht enkel. Inmiddels weet je dat Tom niet in jouw voorgevoel gelooft, zelfs niet als het achteraf terecht blijkt te zijn - dat is dan puur toeval, zegt hij altijd. Toch kan je het nare gevoel in je buik niet negeren. Je haalt een schoon shirt, een schone boxer en je deodorant uit je tas en loopt naar de toiletten om je daar snel op te frissen en om te kleden. Je leunt op de wasbak en staart naar je spiegelbeeld. Waar ging die droom over? Wie kwamen er in voor? Hoe hard je ook nadenkt, je kan er niet opkomen. Je loopt terug naar Tom en neemt plaats in de stoel tegenover hem. Je klikt je riem vast en kijkt uit het raam om te zien hoe het vliegtuig steeds dichter bij de grond komt. Je trommelt ongeduldig met je vingers op de armleuning, totdat Tom zacht met zijn voet tegen die van jou tikt. Je stopt je handen in de zakken van je vest en trommelt verder op je buik. Pas als je veilig op de grond staat, neemt het buikpijn gevoel af. Misschien had het wel met het vliegen te maken, bedenk je, terwijl je de taxi instapt.
Bill: We had a safe flight. On our way home now. Miss you lots xx
Maud <3: Have a safe trip bbe x
Je staart een beetje teleurgesteld naar je telefoon, maar stopt hem dan met een zucht in je zak. Misschien ligt het aan het tijdsverschil dat ze een beetje kortaf reageert...

Reacties (1)

  • Luckey

    Iets zegt me dat evan wat heeft gedaan wat ze niet wilde !

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen