Foto bij Anger -73

      ‘Niet iedereen is zo goed als jij, Aderyn Dúfort.’ Florian duikt achter me op en grijpt naar mijn zwaard. Zonder enige moeite wrikt hij het wapen uit mijn hand. Een sterke arm wordt om mijn nek geslagen, en plotseling is het heel moeilijk om nog normaal te kunnen ademen. In een reflex laat ik mijn andere zwaard ook vallen en klauw ik naar Florians arm, die hij om mijn nek geklemd heeft en op die manier in de perfecte gelegenheid is mijn nek om te draaien, als hij dat zou willen.
      Ineens ben ik er iets te zeker van dat ik dit niet kan overleven. Theoretisch, ben ik al dood. Nu maar hopen dat die praktijk alweer anders uitpakt dan men verwacht.
      ‘Heb je me gemist, Honingbijtje?’ De kille woede in zijn stem maakt het er niet beter op.
      ‘Enorm.’ Het feit dat de jongen nu elk moment mijn leven kan beëindigen probeer ik ontzettend te negeren, maar het lukt niet. Afleiden. Als hij aan iets anders denkt dan aan hoe graag hij me wil vermoorden, blijf ik heel misschien nog in leven. ‘Ik vraag me ineens af hè, ik begrijp dat je met Samuel zit, maar waarom hangt zij achter je aan?’ probeer ik, trachtend al mijn zelfverzekerdheid in mijn stem te leggen. Ik kan het gezicht van Florian niet zien, maar dat van Amelia wel. De eerste flits van verbazing wordt al gauw vervangen door boosheid. Florian weet het niet. Ze heeft het hem nog niet verteld. Een lichte grijns verschijnt op mijn lippen, wetende dat ik weer informatie in handen heb, niet helemaal verloren ben.
      ‘Gaat het je ook maar iets aan wat ik doe?’ sneert Florian, zich duidelijk niet bewust van de spanning tussen Amelia en mij. ‘Amy, ga naar Daniel. Nu meteen.’ Hij richt zich waarschuwend tot het bruinharige meisje. De strenge woorden laten de tribute angstig opkijken naar haar districtsgenoot. Het is voor mij niet moeilijk om te bedenken waarom Florian Amelia weg wil hebben. Er zijn maar twee echte mogelijkheden. Afgaande op de iele vriendschap tussen hen, zou Florian waarschijnlijk willen voorkomen dat het meisje nog iets zou overkomen, dat ik haar nog verder verwonden zou. De andere reden spreekt me heel wat minder aan; zonder toeschouwers zou het nog makkelijker zijn me te vermoorden. Misschien is het ook wel een combinatie van beiden. Ik slik en duw de misselijkmakende angst weg. Met Amelia erbij, doet hij niets.
      ‘Nee, Amy, schat. Blijf nog even hier.’ Met een schijnheilige lach om mijn mond staar ik het meisje aan, hopend dat ze zelf even graag wil weten wat ik wil weten. ‘Kijk Florian, ik ben niet de enige die wil weten waarom Amelia bij je is. Zelf is ze daar ook erg geïnteresseerd in. Te geïnteresseerd als je het mij vraagt, maar goed.’ Mijn woorden hebben godzijdank het gewenste resultaat. Woede ontvlamt in Amelia’s ogen en het meisje lijkt eindelijk haar tong weer gevonden te hebben.
      ‘Houd je bek, 1!’ De tribute stapt naar voren, hoewel ze nog steeds op een geruime afstand blijft. Quasi geïntimideerd trek ik mijn wenkbrauwen op, gevolgd door een lichte grijns. Je wil niet dat ik het hem vertel? Wat is dat nou even jammer.
      ‘Amelia.’ Op een eenzelfde strenge toon verlaat het woord Florians mond. Maar het meisje tegenover me maakt geen aanstalten om te vertrekken.
      ‘Nou, Florian?’ beseffend dat ik het onderwerp moet veranderen kijk ik, zover dat gaat in deze doodsgreep, vragend omhoog naar de blonde jongen. ‘Wat betekent die lieve Amelia voor je?’ Heel even denk ik onbegrip op zijn gezicht te lezen, als ik weer moet wegkijken omdat ik in ademnood kom. Echter laat Florian zijn greep iets verslappen, door verbazing of verwarring. Meteen klem ik mijn handen om zijn arm, trachtend zijn arm weg te trekken van mijn hals, zodat ik weer voluit de lucht in mijn longen kan zuigen. Echter lijkt het meer alsof ik aan een stalen balk sta te trekken, want hij beweegt geen millimeter.
      ‘Waarom wil je dat weten?’ De verwarring in zijn stem geeft me ietwat geruststelling.
      ‘Zie je dat dan niet?’ Door het ongeloof schiet mijn stem iets de hoogte in. Hij weet het echt niet. Een klein lachje rolt over mijn lippen. ‘Ze is verliefd op je, Florian. Dus daarom: Houd je ook van haar?’
      Als hij nu het verkeerde antwoord geeft, ga ik het niet eens proberen ook. Als hij nu toegeeft dat hij van Amelia houdt, maakt het me niet uit wat ik moet doen om te ontsnappen uit zijn dodelijke greep. Zelfs al moet ik hem dan neersteken, hem persoonlijk vermoorden, het maakt me niets uit. Als hij nu toegeeft, is het uit. Klaar.
      ‘Luister niet naar haar, Florian!’ Oh, ja. Mevrouw-ik-ben-toch-zo-ontzettend-zielig is er ook nog. ‘Ze probeert je in de war te maken, zodat je haar niet vermoordt!’ Wanhopig kijkt het meisje Florian aan. De drang om haar het zwijgen op te leggen wordt helaas zeer effectief door Florian tegengehouden. Trouwens, ik probeerde hem helemaal niet te verwarren zodat hij me niet vermoordde. Niet in die strekking van het woord. Blijven leven is wel erg aangenaam, maar waarom zou ik er bang voor zijn dat dat niet lukte, Florian zou me immers niet vermoorden. Florian niet. Nog niet, misschien. Mijn spottende lach komt niet helemaal geloofwaardig over.
      ‘Florian vermoordt me niet.’ zelfverzekerder dan dat ik me voel, komen de woorden uit mijn mond.
      ‘Wat is hier gebeurd?’ Het wantrouwen in zijn stem doet me vrij weinig, zijn vragende woorden des te meer.
      ‘Zie je,’ ik grijns breed. ‘Hij ontkent het niet eens.’ Zelfingenomen kijk ik het meisje tegenover me aan. Florians verwarring is tot nu toe in mijn voordeel.
      ‘Houd je van haar, Florian? Van Amelia?’ Nog eens stel ik hem dezelfde vraag, hopend dat zijn antwoord ontkennend zal zijn. Is zijn antwoord dat niet, loopt het sprookje ongenadig hard op de klippen. Hij antwoordt echter niet op mijn vraag, maar op mijn eerdere woorden.
      ‘Als jij niet snel je bek dicht houdt, Dúfort, dan kan ik nog wel eens van die gedachte afstappen.’

Reacties (1)

 • Sunnyrainbow

  I love her tactics!

  1 jaar geleden
  • ProngsPotter

   Gelukkig maar! Al kan ze af en toe (en misschien nog wel iets vaker) een behoorlijk heethoofd zijn :'D

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen