Foto bij Anger -75Een tintelend, witheet gevoel van immense woede verspreid zich door mijn lichaam. Dit is míjn gebied, míjn spel. Denk maar niet dat je me verslagen hebt, kreng. De grimmige belofte spookt door mijn hoofd en zwaar giftig kijk ik het meisje aan. Ze zou nog opkijken waar ik toe in staat was, zelfs zo beperkt als nu. Zolang we aan het praten zijn, ben ik nog niet dood. En nog springlevend, kan ik haar leven heel, heel snel beëindigen.
      ‘Amelia, nu ga je terug naar de plek. Zeg Daniel dat alles goed is, dat ik dit regel, en dat ze je wonden nakijken.’ Florian klinkt vastbesloten en anders dan normaal. Kwaad.
      ‘Ja, vlucht vooral naar de veiligheid van anderen.’ Pesterig verlaten de woorden mijn mond, in een poging haar kunnen irriteren, wetende dat ze niets kan doen. Even verwacht ik dat Florian me de mond gaat snoeren, maar hij zegt niets. In stilte laat hij eigenlijk weten dat hij het met me eens is. Ik grijns.
      ‘Floor, kom met me mee. Ze gaat je alleen maar meer pijn doen, Florian.’ Hoor wie het zegt. ‘Niet naar haar luisteren. Dood haar gewoon. Maar kom alsjeblieft mee.’ Smekend doet het meisje een stap dichterbij, haar onschuldige blik contrasterend met haar zojuist uitgesproken bemoediging me te koelbloedig te vermoorden.
      ‘Ik kan prima mezelf redden, Amelia.’ Stiekem maakt mijn hart een sprongetje bij zijn woorden, hopend dat het niet alleen wraak is, waarom hij niet toegeeft aan de opening die Amelia hem gegeven heeft. Om weg te lopen.
      ‘Maar Florian…’ Amelia stapt nog iets dichterbij.
      ‘Struikel toch alsjeblieft en breek je nek onderweg. Hij zei dat je moest gaan. Dus ga!’ Mijn geduld met het meisje is heel, heel ver te zoeken. Florian spreekt me alweer niet tegen. Voor het eerst deze avond lijkt hij aan mijn kant te staan en is zijn woede tegenover mij even weg. Heel misschien zou het nog goed kunnen komen. Heel misschien.
      ‘Florian, alsjeblieft.’ Het meisje probeert het nog één keer teveel. De jongen trekt plotseling woedend zijn dolk uit zijn schede en houdt hem dreigend in haar richting. Zijn hand met het mes trilt niet eens. Haar ogen schieten van het mes naar mij, en weer terug naar Florian.
      ‘Ik zei, ga! Als je nu niet gaat, duw ik dit mes in jouw rug, in plaats in die van Aderyn.’ Witheet van woede gebaart hij met het mes, zich niets aantrekkend van de angst in haar ogen. Zijn razernij is voor het eerst niet op mij, maar op Amelia gericht. In tegenstelling tot de twee tributen uit 9 ben ik wel tevreden met deze wending van het gesprek.
      ‘Kijk, dat is al een hele verbetering,’ grijns ik dan ook, als het meisje angstig een stap achteruit doet en zich dan eindelijk omdraait en wegrent. Grijnzend kijk ik naar het bruinharige meisje dat zich snel van ons verwijdert. Dankbaar maak ik gebruik van de korte tijd waarin Amelia buiten gehoorsafstand komt, door tegen mijn hart te zeggen dat het weer mag gaan kloppen.
      ‘Zie je wel, zo moeilijk was dat niet.’ Lichtjes plagend maak ik de variatie op zijn woorden van vanmorgen, in de hoop de donkere sfeer iets te verlichten. Half en half werp ik een blik naar boven, zodat ik zijn gezicht kan zien.
Florian haalt even diep adem en grijnst dan. Een plotselinge scheut van angst nagelt me muurvast aan de grond. Zijn lach is er eentje vol haat en triomf.
      Zonder waarschuwing trekt de jongen in één plotselinge beweging zijn arm los, om vervolgens ruw mijn haren vast te grijpen. Zijn vingers trekken ongenadig hard aan de zwarte strengen, en dwingen mijn hoofd naar achteren, zodat ik niet anders kan dan hem recht aan te kijken. Geschrokken klem ik mijn lippen op elkaar om niet te laten merken hoeveel pijn het doet, en kijk naar zijn met woede vertrokken gezicht.
      ‘Zwijg jij. Had je nog een laatste wens voor je gaat sterven, 1?’
      Het lukt niet de doodsangst uit mijn ogen te houden.

Reacties (1)

 • Sunnyrainbow

  Neee, fiks het! Overtuig hem dat je hem leuk vindt!

  1 jaar geleden
  • ProngsPotter

   Dat is wel het plan, maar of dat ook gaat lukken...

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen