Foto bij Dining thirty six

Nadat we ons glas champagne hebben leeggedronken en ik iedereen gedag heb gezegd gaan we aan tafel zitten. ''Speechen Jess!! Kom op!'' zegt Naomi lachend terwijl ze me een duwtje geeft. Ik moet lachen. ''Oke oke..'' Naomi tikt met haar vork tegen haar glas aan waardoor iedereen stilvalt. Ik sta op en kijk even rond.
''Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog steeds enorm in shock ben..'' grinnik ik. ''Maar... ondanks alles vind ik het echt super leuk dat jullie hier zijn op mijn vrijgezellenfeestje! Stiekem haat ik jullie wel voor het geheim houden.. maar ik vind het gewoon ontzettend tof dat jullie dit voor mij geregeld hebben.. Dus cheers op een leuke avond!'' Ik hou mijn glas omhoog. ''Cheers!!'' roept de rest enthousiast waarna ik een slok neem en ga zitten. Zodra ik ben gaan zitten komt het voorgerecht. ''Oh carpaccio.. I love it.'' grijns ik enthousiast en klap in mijn handen. Terwijl we eten klets ik met iedereen die om mij heen zit en loop ik af en toe even naar wat mensen toe om met ze te kletsen. Ik had echt nooit verwacht dat vanavond mijn vrijgezellenfeestje zou zijn, maar ik vind het echt enorm leuk! Zelfs Anne is er. Ik vroeg mij alleen af waar mijn moeder was. Ik bijt zachtjes op mijn lip en loop naar Anne en Gemma toe. Ik omhels ze allebei tegelijk.
''Jess lieverd... Wat zie je er prachtig uit.'' zegt Anne terwijl ze over de stof van mijn jurk wrijft. ''Dankjewel... Jullie ook!!'' zeg ik enthousiast en hurk bij ze neer.
''Ik mocht van Harry eigenlijk niet zo de deur uit, maar ik heb het goedgemaakt door hem te beloven morgen uiteten te gaan met hem en dan een mooiere jurk aan te trekken..'' grinnik ik. Anne moet lachen. ''Het is toch ook wat met hem..'' grijnst ze.
''Weten jullie toevallig waar mijn moeder is?'' vraag ik aan Anne. Haar gezicht betrekt eventjes. ''Ja... Ehm, ze zou komen... Maar er kwam iets tussen.. Iets met haar werk.'' zegt Anne. Ik knik even zacht. ''Oh oke...'' stamel ik. Ik kijk op mijn telefoon. waar ik een bericht heb van mijn moeder. ''Oh ze heeft mij een bericht gestuurd.'' zeg ik dan.
Ik open het en zucht zachtjes.
- Lieverd, ik hoop dat je een fijne avond hebt. Ik zit vast op het werk en ga het niet redden. Veel plezier en tot gauw xxx-
- Thanks x - stuur ik terug. Ik heb geen zin om mijn avond hierdoor te verpesten, maar hoe dan ook.. Het is wel mijn moeder. Ik had haar er graag bijgehad. Zelfs Anne is er en mijn moeder helemaal niet. Ik heb ook een berichtje van Harry.
- Surprise!! Veel plezier love. Doe voorzichtig 🥰 -
- Jij draak... Mij een beetje voor de gek houden! Thanks babe. Mam is er niet.. Te druk met werk.. -
- Oops sorry.. Dat meen je niet? Sorry love. Wil je het er over hebben als je thuis bent? -
- Ja... Als ik nog in staat ben om een normaal gesprek te voeren... hahaha spreek je later. I love you 🥰-
- Love you too 🥰 -

Ik stop mijn telefoon weg en klets nog wat met Anne en Gemma, waarna ik weer terugga naar mijn eigen plek. De obers komen aan met de toetjes en in de mijne staan twee vuurwerksterretjes. Ik grinnik eventjes en pak mijn telefoon om er een filmpje van te maken en te posten op mijn Instagram verhaal, met de tekst - Bachelorette party tonightt with my favs 👰🥰 -
Naomi staat op en klinkt met haar glas. ''Lieve Jess, nu ik nog normaal uit mijn woorden kan komen gooi ik maar even een goede speech op tafel.'' lacht ze. ''Het is bijna zover, mijn vriendin gaat trouwen! Na alle sukkels die in de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, heb je eindelijk een goede sukkel gevonden..'' grapt ze. Iedereen begint te lachen. ''Grapje Anne, grapje..'' giechelt ze en neemt een slok. ''Jess, als ik jou en Harry zie, zijn jullie voor mij het perfecte voorbeeld van ware liefde. Dr Dickens en haar patiënt, het lijkt net Izzie Stevens en Danny uit Grey's Anatomy.'' grinnikt ze. Ik moet lachen en knik. ''Hoe vaak we die serie hebben bekeken en weggezwijmeld hebben bij dr McDreamy.. en jij altijd maar riep dat het belachelijk is dat zulke knappe dokters in jouw ziekenhuis niet rondlopen.. Gebeurde het jou bij een patiënt.. en kijk waar we nu staan! Je gaat bijna trouwen!'' zegt ze blij. ''Al ongeveer ons hele leven kennen wij elkaar en zijn we beste vriendinnetjes en nooit had ik gedacht dat jij de eerste van ons twee was die ging trouwen.. Maar.. wat ben ik na alles wat wij en jij hebt doorstaan enorm trots op jou, waar je nu staat en bent.. Hoever je het hebt geschopt en alle mooie dingen die je nog gaat doen.. Ik ben... Oh god, nu ga ik huilen..'' lacht ze en wappert met haar handen voor haar gezicht. Ik moet lachen en voel bij mezelf ook tranen opkomen. ''Ik ben super trots om jou als mijn beste vriendin te hebben en ik hoop dat we over 25 jaar nog meer mooie herinneringen en avonturen aan het lijstje kunnen toevoegen.. Hoewel je over twee weken Harry's vrouw bent, betekent het niet dat ik jou zomaar opgeef...'' grinnikt ze snikkend. Ik sta op en omhels haar terwijl er wat tranen over mijn wangen lopen.
''You're the best.'' grijns ik. Ze glimlacht breed en drukt een kus op mijn wang. ''You too!'' grijnst ze. We eten ons toetje op.
''Let's go!! We gaan stappen!!!'' zegt Eleanor enthousiast. Anne houdt mij aan. ''Ik ga ervandoor lieverd... Het stappen word ik toch echt een beetje te oud voor..'' lacht ze. Ik moet lachen. ''Welnee!!''
Ze haalt lachend haar schouders op. ''Een beetje... Maar ik zie je snel weer oke lieverd..?'' zegt ze. ''Zeker...'' glimlach ik. Ik omhels haar. ''Bedankt dat je er was..'' zeg ik en kijk haar dankbaar aan. Ze drukt een kus op mijn wang. ''Ik ben er altijd.'' zegt ze lief glimlachend. Ik glimlach en knik. ''Weet ik..'' Ik knijp zacht in haar hand waarna ze afscheid neemt van de rest.
''Nou schoonzus, let's go..'' Gemma slaat haar arm om mij heen. ''Time to party!'' roep ik enthousiast en sla een arm om haar heen. ''Oh yes it is!'' zegt Laure. We nemen een taxi naar het centrum en stappen daar weer uit om richting de clubs te gaan. We lopen een club in die er druk en gezellig uit ziet en lopen naar een ruimte met tafels.
Al gauw komen de Ijsbuckets met flessen drank en frisdrank erin en wat glazen. Ik schenk wat drankjes voor iedereen in waarna we proosten en de dansvloer op lopen om te gaan dansen.
Een aantal drankjes en shotjes later zijn we fanatiek aan het dansen en voel ik de alcohol door mijn lijf gieren. ''Mag ik Jess Dickens naar het podium toe hebben?!'' wordt er dan ineens omgeroepen. Met grote ogen kijk ik naar Naomi.
''You didn't!!!'' roep ik. ''Oh jawel!!!'' lacht ze. Ik schud mijn hoofd terwijl ze me naar het podium toe duwt. Ik zie een stoel staan. ''Oh neeeee...'' Ik word op de stoel gezet en de muziek veranderd terwijl er een man op het podium gelopen komt. Ik sla mijn handen voor mijn ogen en haal ze weer opzij. ''I hate you...'' vorm ik met mijn lippen naar Naomi en de rest van de meiden die me lachend filmen en zwaaien.
Na een intense lapdance stopt de man en omhelst hij me lachend. ''Dankjewel...'' lach ik ongemakkelijk met een knalrood hoofd terwijl ik hoofdschuddend het podium afloop en omhelst wordt door Naomi.
''Wat een verschrikking...'' lach ik en geef haar een klein duwtje.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen