Die avond kreeg ik eindelijk Henry te pakken via de Portofoon, na mijn verontschuldiging naar de jongen, was het eigenlijk allemaal weer goed. Henry begreep mijn nieuwsgierigheid, mijn drang om het te willen vinden om mijn vader te bevrijden.
In de dagen dat we elkaar niet gesproken hebben, had Henry onderzoek gedaan. En wat blijkt nou, de kaart dat in Neverland verstopt is lijkt daar niet meer te zijn. Regina heeft het jaren geleden mee genomen vanuit het land, op het moment dat ze Henry hebben gered.
Ze is het verloren tijdens alle commotie en het is al die tijd al vermist.
Henry heeft de oude vliegroute met kaart uitgetekend en het doorgestuurd via foto. Het gebied lijkt hier vlakbij te zijn en het is nu aan mij de kaart te vinden. Terwijl Henry mijn tweede aanwijzing onderzoeken, de aanwijzing lijd naar Wonderland, het land van de Hartenkoningin, waar het onmogelijke, mogelijk wordt.
“Dus je vliegt zo’n 30 kilometer ten noorden van Forks, zodra je onder de kleine beer hangt ga je links af ten westen van het plaatsje” was Henry’s zijn kalme vriendelijke stem.
“Dus 30 kilometer ten Noorden van het plaatsje Forks en dan hoeveel kilometer naar het Westen?” vroeg ik Henry stilletjes. Mijn tante en Charlie lagen al te slapen, mijn nicht Leah was zojuist de deur uitgestormd en Seth was zojuist thuis gekomen.
Ik had allang en breed moeten slapen!
“Weet ik niet, maar ik moet gaan” fluisterde de jongen door de Portofoon.
“Ik ook, Seth is thuis en wakker” piepte ik de Portofoon uitdraaiend. Stopte ik het stuk apparaat in mijn tas en draaide mij vervolgens naar de deur, waar ik de deurknop van hoorde rommelen. Na een aantal seconden komt Seth binnen, zijn ogen scannen mij half verlichte kamer.
“Moet jij niet allang slapen, kleine smurf” was zijn vragende maar vooral bestraffende stem.
Ik haalde mijn schouders op, “kan ik niet” mompelde.
“Nare dromen” Seth fronste zijn wenkbrauwen en ik begon mijn hoofd te schudden.
“Dit keer niet” grinnikte ik, “wat dan wel” Seth kan op mijn bed zitten en verschoof mij zodat hij erbij kon liggen. “Nou Henry en ik hebben nieuwe aanwijzingen gevonden voor operatie geheim, die moeten we echt gaan onderzoeken” knikte ik, alsof het van belang was.
“En mag ik die aanwijzingen weten” Seth keek me met hele zielige puppy oogjes aan waarop ik begon te giechelen. “Misschien, als je niet gaat klikken” grinnikte ik verder.
“Klikken” de jongen fronste zijn wenkbrauwen.
“Ja” mompelde ik gedempt.
Voetstappen hoorde ik verplaatsen over de gang, en angstig keek ik Seth aan.
Hij begon te glimlachen, “is Charlie maar die naar toilet moet” fluisterde de jongen, mij dichter tegen zich aantrekkend.
“Seth,” fluisterde ik stilletjes.
“Waarom is iedereen toch zo ongerust als ik ga zwemmen, zo met het water bezig ben” vroeg ik op gedempte toon. De jongen begon na te denken over mijn vraag, “je blijft lang onder water” fluisterde Seth gedempt. “Je bent snel, lijkt het niet te deren hoe de temperatuur van het water is” vervolgde de jongen.
“Maar jij kan ook snel zijn, jij hebt het ook altijd warm of eigenlijk bent heel erg warm” wierp ik de jongen tegen. “Ik ben anders” fluisterde de jongen mij een kus op mijn wang drukkend.
“Probeer te slapen lieverd” Seth trok mij lager in de kussens, drukte het dekbed over mij heen en drukte zich vervolgens van het bed.
“Slaap lekker, Nymphadora” grijnsde hij voordat hij mijn slaapkamer verliet. Zijn voetstappen vertelde me dat hij naar zijn slaapkamer ging, vervolgens slapen.
Ik bleef zo nog een paar minuten liggen, wachtend tot ik een volgend snurkend geluid hoorde en kroop vervolgens stil het bed uit. Pakte mijn tas, hing het flesje elfenstof rond mijn nek nadat ik een beetje over mij heen had laten dwarrelen en voelde me vervolgens beginnen zweven.
Mooi dacht ik bij mezelf, voorzichtig vloog ik naar het raam, schoof hem open op een kier en wierp een blik naar mijn deur. Niemand, heeft me gehoord, Charlie en Seth snurken beide erg luid en tante Sue hoorde je zo nu en dan hoesten.
Drukte mezelf naar buiten en steeg vervolgens tot hoog in de grijze wolkenmassa.
Verscholen, voor de wereld.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen