2x22 Season Finale: Kings Songs

The Brothers Bright – Blood On My Name
Digital Daggers – The Devil Within
League Of Legends, Against the Current – Legends Never Die (feat. Against the Current)
Thirty Seconds To Mars – Hail To The Victor
Tribe Society – Kings
Overview
Title: Season Finale: Kings
Release Date: 2 March 2020
Episode: 22 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:
Ik heb de lat voor mijzelf ontzettend hoog gelegd na de vorige twee episodes. Voor de toekomst wil ik proberen om binnen een week tussen de 3000 en 5000 woorden per episode te schrijven, aangezien het mij deze week ook is gelukt. Ik ga het proberen vol te houden!

En dat betekend inderdaad dat er een seizoen 3 komt:)The story isn't over yet!
Ik ga van de week even kijken hoe, wie, wat, waar etc.

Overigens, zouden jullie ook mee willen kijken naar eventuele 'fouten' in het hoofdstuk? Ik zie ze namelijk niet meer omdat het zo'n lang eind is in word (8 pagina's, whoops). Mochten jullie ze gevonden hebben, stuur dan even een pm waar het staat, wat er staat en wat het had moeten zijn:)

Anyways, enjoy!

Edit 5 maart 2020 ~ 15:00 Een heel klein stukje tekst is aangepast na het stuk nog eens gelezen te hebben. Dit stuk stond er dubbel in, excuses.

WinterDawn

Voor het allerlaatst dit jaar stappen beide coureurs, nu nog in een apart team, in de privéjet met Nola en Daniel. Hun belofte om hun gevoelens niet meer geheim te houden voor de buitenwereld is een van de meest enge momenten in hun leven. Ondanks alles wat er na de Braziliaanse Grand Prix is gebeurd, blijft het spannend hoe iedereen erop gaat reageren. Hand in hand zitten ze achter hun twee beste vrienden als Daniel zich op zijn stoel om draait, net als een klein kind leunend over de achter leuning. “Oooh, Nola kijk ze eens! Hoe schattig! En geen rare dingen doen ondertussen!”, daarmee wijst de Australiër met zijn twee vingers van zijn eigen ogen naar Jax naar Max en terug. Lichtelijk gegeneerd kijkt Jax weg van alles als hij een mompelende ‘Shut up Horny Badger’ weet uit te brengen. Die blik en Daniel kennende weet hij exact waar hij op doelt.
“You’re cute when you’re as red as a tomato.” Kippenvel trekt over zijn lichaam als Max zacht in zijn oor fluistert en dan een liefdevolle kus op zijn kaaklijn drukt. Het enige wat hij kan is wat harder in zijn hand knijpen die hij nog steeds vastheeft. Hoe de Nederlander het na zo’n lange tijd nog steeds voor elkaar krijgt om hem als een gelatinepudding te laten voelen, kan hij niet begrijpen. Zijn blik wendt af naar buiten, door het kleine raampje waar inmiddels een deel van het vliegveld en een startbaan op zichtbaar worden. De komende 6 uur zullen ze zich moeten vermaken in de lucht, ookal betekend dat voor Jax dat hij al vrij snel in slaap valt.
Nola draait zich om naar Daniel als ze voor de nog altijd verstrengelde handen van Jax en Max staat die beiden ver in dromenland liggen. “Moet je eens zien hoe lief ze zijn.”, zachtjes moet ze giechelen om hoe ze erbij liggen als ze merkt dat Daniel zijn telefoon pakt en ze samen op de foto zet. Dit gaat hij zoals chantage gebruiken indien hij dat ooit nodig heeft.

Eenmaal in het hotel bij het Abu Dhabi circuit aangekomen, ploffen beide coureurs op het bed neer. De Amerikaan aan de linkerkant van het bed en de Nederlander aan de rechterkant. Voor enkele minuten wordt er tussen beide coureurs niks gezegd. Onbewust schuift de hand van Jax naar de linkerhand van Max voor hij hem vastneemt en zijn vingers in de hand verstrengeld die precies elk stukje van zijn hand weet te omsluiten. De warmte van Max zijn vingers, verspreiden zich over de rug van Jax zijn hand die zijn hand stevig vasthouden.
Voorzichtig draait Jax zijn hoofd bij, waar hij recht in de ogen van de Red Bull coureur kan kijken. De vrije hand van Max gaat naar het gezicht van de Toro Rosso coureur. Zijn vingertoppen volgen voorzichtig de contouren van zijn kin, over zijn wangen naar zijn neus en naar de andere kant van zijn gezicht. Als hij het dan niet door heeft wanneer zijn vingers onbedoeld in de buurt van Jax zijn lippen gaan, voelt hij de ruwe structuur van Jax zijn tong over zijn vingers likken. “Iewl…”, lacht hij dan waardoor ook Jax in de lach schiet. “Nou gisteravond vond je dat anders niet iewl.”, beide coureurs schieten in de lach. “Lul.”, mompelt Max eens als hij zich met zijn arm waarvan zijn hand nog altijd van verstrengeld is in Jax zijn hand omhoog probeert te duwen. “Ik weet inmiddels wat daar de betekenis van is Verstappen!” Uitdagend likt de Amerikaan eens over zijn lippen en wiebelt eens met zijn wenkbrauwen. Voor Max het weet ligt hij terug op zijn rug en hebben die zachte lippen van de Amerikaan de zijne in een gretige, liefdevolle zoen houden. Net als Max de zoen intenser wil maken, wordt er voorzichtig op de deur geklopt, iets wat bijna een angstig en aarzelend randje heeft. “Jax, are you there?”, dat Britse accent en de stem daarbij maken duidelijk om wie het gaat.

Met enige tegenzin laat de Amerikaan Max los als hij zich snel wat fatsoeneert en de deur een klein eindje opendoet. Lewis hoeft op dat moment niet te weten dat ze samen zijn. Het enige waar de Toro Rosso coureur hem kan aankijken, is z’n lichtelijke geïrriteerde blik. “Hey uhm, stoor ik?” Jax haalt zijn schouders een op en schudt een keer met z’n hoofd. “Ligt er aan wat je van mij verwacht.” Het klinkt bot en nonchalant, maar na alles is die reactie op z’n plaats en dat weet Lewis maar al te goed. “Autch, maar die verdien ik.”, merkt de Brit op.
Secondenlang blijft het stil tot de Brit toch het initiatief neemt om het gesprek verder op gang te brengen. “Kunnen we praten?” “Sure, geef me een moment.” Voor iemand ook maar met de ogen kan knipperen, zit de deur dicht. Heel even haalt hij diep adem en sluit hij zijn ogen voor een paar seconden. Graag had hij zijn middag met Max besteedt, maar misschien kan het ook voor een betere sfeer op de baan geven de laatste race als hij het uitpraat met Lewis. Binnen enkele passen staat hij voor het bed waar Max nog altijd, lichtelijk amused, op ligt. “Ik vind het niet erg. We hebben vanavond ook nog genoeg tijd met elkaar.” Fluisterend, haast bang dat iemand hen samen hoort op dat moment. Beiden zijn het overeengekomen dat ze het pas bekend maken als het juiste moment aanbreekt. Met een glimlach geeft hij de Amerikaan een korte zoen, voor hij zijn rechterhand op een bil ligt van de Amerikaan en hem daar een duwtje mee geeft richting de deur. Maar hij laat niet los voor hij er speels een kneepje in geeft. “Don’t get me worked up now, lul.”, waarschuwt hij de Nederlander met een wijsvinger en een zwaar Amerikaans accent bij ‘lul’ als Max hem als antwoordt een knipoog geeft. “Maak het dan niet al te lang.”

Niet veel later zitten de Mercedes coureur en de Toro Rosso in een afgelegen stuk van de bar die het hotel heeft. Met een drankje voor hun neus, zit Jax achterover gezakt in de bank afwachtend tot de Brit het gesprek begint. Het duurt even, maar dan opent hij ‘m ook daadwerkelijk. “Het spijt mij.”, zijn blik wendt hij af van zijn kopje om recht in de ogen van Jax te kijken. “Het spijt mij ontzettend voor alles dit jaar. Voor al mijn woorden, mijn gedrag en om het je niet persoonlijk te vertellen na Brazilië. Ik had het graag persoonlijk willen doen, maar het was je eerste overwinning en die wilde ik niet verpesten. Misschien was het beter geweest als ik had gewacht had met die post op Instagram. Ik…”, het blijft even stil. Rustig neemt de Amerikaan zijn glas in zijn handen als hij er een slok van neemt en het terug zet. “… Ik wilde je toch enigszins laten weten dat ik super blij voor je was, maar het was fout om het op die manier te doen. Je kreeg dankzij mij de aandacht en support die ik graag had willen hebben en het was egoïstisch om daar jaloers op te zijn.” De toon in zijn stem geven aan dat het hem daadwerkelijk spijt en dat het geen spelletje is die hij wil spelen. “Weet je Lewis, het boeit mij niet op wie jij valt en op welke manier jij het bekend had willen maken. Ik vind het alleen jammer en ben teleurgesteld op een meervoudig wereldkampioen die minder professioneel is dan ik had gedacht. Ieder zo zijn eigen manier om iets bekend te maken. Mijn coming-out was misschien dan niet op de manier die ik voor ogen had en het heeft mij een hele lastige tijd bezorgd. Maar het heeft mij nu meer gebracht dan ik had durven dromen, dus het zal wel een reden hebben gehad dat het zo heeft moeten lopen.” Nog altijd nonchalant haalt de Amerikaan zijn schouders eens op. “Ik had het alleen graag gezien dat je vanaf het begin af aan alles had gesteund, omdat je zelf weet hoe het voelt. Maar ieder z’n eigen ding. Ben blij voor je dat je nu ook het geluk hebt gevonden in de liefde. Ik kan het je voorlopig niet vergeven, maar ik wil ook niet degene zijn die je buiten sluit om wat voor een reden dan ook. Daar is het leven tekort en te wreed voor. So, we’re good.” Een kleine glimlach siert het gezicht van de jongere coureur als hij de hand van Lewis aan neemt, maar ‘m dan in een korte, broederlijke knuffel trekt. “Degene die jou als vriend heeft, moet een gelukkig man zijn.” Een kleine grijns ontstaat op het gezicht van Jax. “He better be.”

Vrijdag ochtend gaat de wekker vroeg voor beide coureurs. Gelukkig niet zo vroeg als op andere circuits. Voor Jax betekent dit de laatste vrijdag van het race weekend die hij bij Toro Rosso zou gaan rijden.
Met een grote glimlach begroet hij Nola en Daniel als hij samen met Max aan komt lopen en daarna uit elkaar gaan. Jax loopt samen met Nola naar zijn eigen hospitality centrum om zich op te warmen voor ze bij de briefing aansluiten. “Je loopt te stralen lieverd.”, merkt de Nederlandse op. “Mijn laatste weekend met het team, de relatie tussen mij en Max gaat een goede kant op en gisteren is het uitgesproken met Lewis. Wat kan er nog misgaan?” “Er bij een van de eerste bochten uit gereden worden, bijvoorbeeld.” “Nola!”, jammert Jax eens als ze haar schouders dan maar ophaalt en een engelen blik toewerpt.
Eenmaal zijn opwarming te hebben afgerond, nemen ze beide plaats achter een computer en kan de briefing beginnen. Duidelijk wordt hoe hij zijn training moet indelen voor de ochtend en hoe de tweede training eruit gaat zien. Natuurlijk wordt er niet verwacht dat een van de beide coureurs dit weekend weer een podium pakt al wil Jax daar wel zijn doel van maken.
De training verloopt soepel. Zijn programma werkt hij netjes af, ondanks de rode vlag tijdens de sessie dankzij Lewis die toch zijn auto in het laatste bochtige gedeelte van het circuit weet te verliezen en hard met de achterkant de muur raakt waardoor de ophanging afbreekt. “Zou hij zenuwachtig zijn voor de opinie van zijn fans, het publiek, anderen enzovoort? Hij maakt nooit zoveel fouten in een training.” “Ik heb werkelijk geen idee.” Met zijn rug staat de Amerikaan tegen de desk aangeleund als hij zijn auto nog eens bekijkt. Zijn overall hangt rond zijn middel en Nola houdt netjes zijn helm vast. “Het boeit mij eerlijk gezegd niet. En ja, ik weet het. Ik geef hem een cold shoulder treatment, maar dat verdient hij ook voor nu.”

Als de lunch aanbreekt, zit Max direct naast hem. Ze zitten samen met Nola en Brad, de nieuwe fysio van Max, in een afgelegen hoekje van het hospitality centrum. Onopgemerkt drukt de Nederlander kort een kus op de lippen van Jax die de Toro Rosso maar al te graag een korte beantwoording geeft.
Ondanks dat ze geen informatie met elkaar mogen delen, durven ze bepaalde vragen wel te stellen aan elkaar. “Heb jij alles kunnen afwerken of is er nog iets wat naar de middag verplaatst moet worden?” “Gelukkig niet. Ik kan vanmiddag aan de longruns werken. Maar eerst die kwalificatie rondes nog trainen. Je weet wel, zoals gebruikelijk.” Ondanks de blik van Brad en Nola, delen ze de informatie waarvan ze beide weten dat de ander daar toch niet al te veel mee kan en wat wil Max nou met de informatie van Jax over zijn auto. Als er orders van Red Bull komen om hen te helpen, moeten ze toch altijd de auto daarop afstellen.
Voor ze terug de baan op gaan, probeert Max Jax duidelijk te maken nog even mee te gaan naar zijn kamer. Als de deur achter hen in het slot zit, neemt hij hem in een stevige knuffel. “Ik kan niet wachten tot volgend seizoen.” Hun blikken kruizen elkaar als Jax op kijkt en zonder nadenken zijn lippen op die van Max drukt. Max beantwoordt die maar al te graag. Zonder op de tijd te letten, blijven ze zo staan in het midden van de kamer. Hun moment samen wordt abrupt door geklop van Nola verstoord. “Gaan jullie weer aan de slag tortelduifjes van me? Handjes uit elkaars broek en oh ja Jax, ze wel even wassen voor je ook maar die kamer uit komt.” Beide heren schieten direct proestend in de lach. “Yes ma’am.”, piept Jax, zijn ogen gevuld met tranen van het lachen. “Hmm, ze brengt mij wel op een idee voor morgen.”, klinkt het fluisterend in zijn oor, maar de enige reactie die Max krijgt is een klap tegen zijn bovenarm aan. “Denk maar niet dat ze ons morgen voor de kwalificatie samen laat zijn.” Daarmee lopen beiden naar buiten waar Nola met een grote grijns op haar gezicht tegen de muur staat te leunen.

De middagsessie verloopt wat minder smooth voor het team van Toro Rosso als Dan zijn motor op weet te blazen. Iets wat haast bijna niet meer voorkomt met de Honda motor. Uit voorzorg wordt ook Jax binnen gehaald. Zijn data, telemetrie en motor worden geïnspecteerd als ook beide Red Bulls worden binnen geroepen.
Al vrij snel klinkt het slechte nieuws voor de Deen dat hij een nieuwe motor moet hebben, maar voor Jax en de anderen blijft dat uit. Een voordeel hiervan gaat zijn dat Jax zijn teamgenoot nog een keer kan verslaan in de kwalificatie battle.
Ook Daniel heeft pech. Aan de blik van Nola te zien, is er zojuist ook iets met zijn auto gebeurd. “Godverdomme. Ik hoop zo dat dit seizoen voorbij is en Ocon verdwijnt van de paddock. Dit is inmiddels al de zoveelste keer dat hij hem van de baan jaagt en Daniel weer schade aan zijn auto heeft.” Voor ze het weet heeft Jax haar vast in een knuffel. “Het is gelukkig maar wat schade aan zijn auto. Had erger geweest als hij zelf gewond bij was geraakt.” Ookal weet Nola donders goed dat Jax gelijk heeft, blijft die angst er altijd in zitten dat ze haar grote liefde en verloofde kwijtraakt door een ongeluk. Door haar hoofd op Jax zijn borstkas te leggen en naar zijn hartslag te luisteren die op dat moment rustig klopt, weet ze zelf de rust in haar hoofd terug te krijgen.
Die avond zitten ze als vrienden in het hotel aan hun diner. Daniel naast Nola en natuurlijk Max die naast Jax zit. Het is de Australiër die zijn frustraties uitspreekt over zijn teamgenoot. Volgend jaar heeft hij weer een Max naast zich zitten, maar dan wel Max Fewtrell. De rest van de avond wordt er alleen nog maar gelachen, als ze dan toch redelijk op tijd naar hun kamer vertrekken.
“Jaxxie?”, klinkt het zwoel in zijn oor, als hij al bijna ligt te slapen en er warme adem tegen zijn nek aan wordt geblazen. Een diepe zucht en een zachte kreun van frustratie die bij de Amerikaan ontstaat door zijn innerlijke debat vullen de ruimte. “Hmm?”, komt er dan wat zwak uit als reactie, eigenlijk te vermoeid om nog andere activiteiten te gaan doen na de hele dag in de auto te hebben gereden. Rustig opent hij zijn rechteroog om te worden begroet door een ontzettende zielige blik met puppyoogjes en een pruilende lip. “Oh vooruit! Omdat ik je niet kan weerstaan.” Meteen is de jongere van de twee klaarwakker en kijkt de Nederlander dan eens grijnzend aan.

Zaterdag ochtend komt eerder dan gedacht. Beelden van de avond ervoor vullen Jax zijn hoofd, als hij de deken wild van zich af slaat om weer af te koelen. Nu is niet de tijd. “Ook goedemorgen.”, klinkt het dan slaperig naast hem. De plukken van Max zijn haar plakken aan zijn voorhoofd vast als hij zijn deken verder over zijn hoofd trekt en probeert de wekker nog een keer te snoozen. Jax draait zijn ogen eens rond in zijn oogkas voor hij Max van bed af duwt en zelf de badkamer in loopt om de waterkraan in de douche aan te zetten. “Dacht het niet!”
Waar ze normaal langer over het douchen doen, hebben ze daar nu de tijd niet voor met het huidige schema. Beide hebben er geen zin in om zich te scheren. Stiekem vindt de Amerikaan het lichtelijk zichtbare baardje bij de Nederlander ontzettend sexy staan.
Beneden staat Nola al te wachten als ze naar het hospitality centrum lopen voor het ontbijt. Vandaag zijn ook de ouders van Max aanwezig in de Red Bull pit box en gaan ze morgen na de race samen uiteten. Het zal voor het eerst in een aantal maanden tijd zijn dat hij ze weer ziet. Victoria is altijd al tot over haar oren geweest over hun relatie en hoe lief ze hun samen vond, net zoals zijn moeder Sophie. In het begin moest Jos eraan wennen, maar Jax is al helemaal geaccepteerd in de familie en heeft inmiddels het respect van iedereen gekregen door zijn overwinning in Brazilië.
Zijn eigen familie heeft hij niet zo veel gezien na hun vakantie en kunnen door omstandigheden niet bij zijn laatste race aanwezig zijn. Maar veel tijd om daarbij stil te staan heeft hij niet. De training sessie is snel voorbij en voor hij het weet zit hij alweer klaar in de auto om de laatste kwalificatie als Toro Rosso coureur te kunnen rijden.

De eerste kwalificatieronde komen alle drie de coureurs makkelijk door en ook nog eens zonder kleer of haarscheuren. De spanning stijgt met de minuut als Jax onderaan blijft steken in de tweede ronde. Echter door de laatste ronde die hij uit zijn auto weet te persen, schiet hij naar P8 als de Finish vlag al is gevallen en als laatste over de streep komt.
Ook Daniel, die een ronde goed voor P9 heeft gereden, staat in de laatste ronde van de kwalificatie. Jax weet dat Max makkelijk voor die pole position kan gaan en dat Mercedes al lang niet meer het dominerende team is op dit circuit. Zelf hoopt hij op een goed resultaat, maar weet dat andere teams hun motoren op gaan schroeven.
Zijn vermoedens kloppen als hij dan ook een P8 weet te bemachtigen. Hij kan blij zijn met wat hij heeft weten te behalen. Dat een hoge notering dit keer niet zou gaan lukken, was hem al duidelijk. Brazilië was uitzonderlijk en daar mag hij volgend seizoen in de Red Bull meer van gaan genieten. Direct nadat hij uit zijn auto is gestapt, volgt de media sessie. Daar treft hij Max en kan hij het niet laten om op hem af te stappen om hem te feliciteren. “Max, Jax. Vorige race konden jullie elkaar niet aankijken in de cool down room. Het ziet er naar uit dat er iets tussen jullie is gebeurd?” Natuurlijk neemt de media daar alle ruimte voor om hun vragen te stellen. Jax lacht de vraag uiteindelijk weg om zijn schouders eens op te halen en knipoog naar de media te sturen. “Maak er van wat jullie willen.” Daarmee laat hij Max achter.
Niet veel later is het de Nederlander die na zijn persconferentie hem in zijn handen weet te krijgen en de kieteldood begint te geven in de hospitality room. “Thanks love, Red Bull is weer eens blij met ons door de speculaties.”, lachend lopen ze samen terug naar het hotel waar ze weer ongemerkt hun kamer in kunnen.

De rode verlichting springt uit en Max vertrekt van zijn pole position, Daniel van P7 en Jax van P8 naast de Australiër. Na de eerste bocht, heeft Charles al problemen met Callum Ilott, die elkaar van de baan af hebben gedrukt en zorgen voor veel debris. Met moeite weten zowel Jax als Daniel alles te ontwijken om zelf geen banden lek te rijden of andere schade te veroorzaken. Door de crash van de twee coureurs, schuiven beiden twee plaatsen op.
De race verloopt voor Jax als saai. Hij eindigt hem zelfs op P7 en Daniel net achter hem op P8. Alles ging verder volgens schema. Beide heren zijn onderweg naar de weegschaal als hij Max op de achtergrond het interview hoort geven. Met een glimlach geeft hij Nola zijn helm en neemt hij zijn waterfles in zijn handen om de interviews te geven. Er lopen nog een heleboel onderzoeken naar de coureurs tussen P3 en P6. Enkele van hen reden hun laatste race en hebben enkele regels niet opgevolgd. Al schat hij zijn kans klein om nog op dat podium te staan.
Wanneer hij net zijn eerste interview aan het geven is en verteld dat de laatste race voor hem helaas niet zo heel spannend is, komt er een FIA-official het vierkantje in gelopen en hoort hij ze wat overleggen met Nola voor die abrupt het interview afkapt. “Mee komen!”, grijnst ze. Met grote ogen laat hij maar alles aan zich voorbijgaan. Het dringt hem niet door wat er hem te wachten staat.
Voor hij het door heeft, wordt hij hartelijk ontvangen in de cool down room waar Max en Lando staan met een grote grijns op hun gezicht. Direct staat Martin Brundle naast hem om toch nog een interview met hem af te nemen. “De Stewards hebben zojuist hun straffen uitgedeeld aan de coureurs die voor je stonden wat betekend dat je van P7 toch op bent geschoven naar een podium plaats. Je tweede podium achtereenvolgend en in een Toro Rosso. Dat moet goed voelen om je eerste seizoen zo goed af te sluiten en een mooi begin voor het volgend seizoen in Red Bull?” De woorden van Martin dringen dan pas langzaam tot hem door.
“Absoluut. Zeker niet verwacht dat dit zou gebeuren om eerlijk te zijn. Maar ik ga er echt ontzettend van genieten en ontzettend gaaf dat ik naast Lando en Max kan staan. Ondanks dat we vandaag echt de auto niet hadden om voor een podium plek te vechten, ben ik er zeker blij mee.” Een grote glimlach siert zijn gezicht als hij de ruimte krijgt om zich nog even op te frissen in de ruimte zelf. Beide heren geeft hij vluchtig de broederlijke knuffel als Max hem net wat langer vast weet te houden.

Zijn naam klinkt als eerste en ontzettend blij komt hij het podium op als hij de trede op stapt voor plaats drie. Lando volgt en de aankondiging van Max maakt hem het meest verbaasd. “En dan nu, de winnaar van de Abu Dhabi Grand Prix en de kersverse wereldkampioen Max Verstappen!” Tuurlijk, daar had hij nog niet aan gedacht. Max hoefde enkel nog binnen de top 5 te eindigen om zijn kampioenschap te verzekeren. De hele wereld kan genieten van zijn grote en de verbaasde blik in zijn ogen.
Het Nederlandse volkslied klinkt weer als eerste over het circuit en het rechte stuk voor hem staat inmiddels vol van de oranje fans voor Max als Lando en ook kan hij zijn eigen fans spotten tussen al dat oranje. Niet veel later klinkt het Oostenrijkse volkslied voor Red Bull en speuren zijn ogen de menigte in de pit straat af. Max zijn familie staat tussen de crewleden van Red Bull trots naar hem te kijken.
Als eerste krijgt hij zijn beker van een of andere vage sjeik die zich belangrijk voelde om de beker aan hem uit te reiken. Ondanks zijn geaardheid neemt de man zijn hand vast en feliciteert hem netjes. Het afgelopen jaar is de taboe in Abu Dhabi ook van de radar verdwenen en zijn de wetten aangepast dat het geen probleem meer is om relaties te hebben met hetzelfde geslacht. Eigenlijk is het in veel meer landen de normaalste zaak in het leven geworden, wat hem en Max veel meer de vrijheid geeft om samen te kunnen zijn.
Ook Lando neemt zijn beker netjes aan en het gejuich barst helemaal los als Max zijn beker krijgt en ermee van het podium stapt om hem aan de rand omhoog te houden. Wijzend van het Hondalogo naar de medewerkers en het team van Red Bull zelf voor hij naar zijn beker wijst. De leus voor de champagne klinkt door de speakers.

De wereld van Jax staat enkele secondes later compleet op zijn kop. In plaats van ondergespoten te worden met champagne heeft de Nederlander hem op de hoogste podium plek getrokken en zijn hun lippen met elkaar verbonden. Verstijft van schrik blijft hij naar de gesloten ogen van Max staren. Achter hen klinkt gejuich en hoort hij iedereen klappen. Dit had hij zo niet verwacht van de Red Bull coureur om dit op het podium te doen en te besluiten dat dit het juiste moment zou zijn om de wereld vakkundig bekend te maken dat ze een relatie hebben.
Het lijkt eeuwen te duren voor Max zijn lippen in beweging komen waardoor Jax zijn ogen wel moet sluiten om de zoen te beantwoorden en hij eindelijk de controle over zijn eigen lichaam terugkrijgt. Zijn rechterhand schuift vol vertrouwen in het natte haar van Max dat hij stevig vastneemt. Zijn andere hand zit nog steeds om de champagnefles vast.
Een zachte lik over zijn lippen zorgt ervoor dat hij een zucht uit zijn lippen laat glippen en Max de zoen uiteindelijk beëindigd. Momenten daarna blijven ze elkaar in de ogen aankijken. Niemand kan de volgende woorden van de Nederlander horen, behalve Jax. “I love you Jax. Want to be by your side for the rest of your life.”
Een nieuwe glimlach siert zijn gezicht als hij nog een kus op de lippen van Max drukt en hem verder loslaat. Op dat moment begint Lando wild met de alcoholvrije champagne te spuiten en kunnen ze niks anders dan proberen de schuimparty heviger te maken door mee te doen.

Heel de wereld staat op zijn kop en overal ter wereld is iedereen druk bezig met het grootste nieuws naar buiten te brengen als alle drie de coureurs nog op de persconferentie zitten. De wedstrijdleiding laat het begin over de race zelf gaan, maar zo gauw de journalisten zelf vragen mogen stellen, gaan die niets anders dan over de zoen op het podium.
Met een glimlach neemt Max de hand van Jax vast en kijkt hij hem eens aan. “Ik ben ontzettend blij dat ik hem heb ontmoet en dat we samen mogen zijn. Ja we hebben moeilijke momenten gehad door omstandigheden, maar elke relatie heeft zo z’n up en downs en ik denk dat de onze het ergste inmiddels heeft overleefd. Hopelijk kunnen jullie ons tijd gunnen om samen te vieren dat het seizoen over is.”
De woorden van Max zorgen bijna voor een nieuwe rollercoaster rit die hij al bijna voelde opkomen op het podium. “Ik ben blij dat iedereen ons accepteert en dat we een ontzettend geweldig team achter ons hebben staan. Wat ik ook hoop is dat we de ruimte krijgen zoals ieder ander tijdens de winterbreak. Ik weet namelijk eenieder nog altijd te vinden indien je van plan bent ons niet met rust te laten.” Het mag aanvallend klinken, maar het enige waar ze op dit moment na een heel druk seizoen aan toe zijn is de rust en tijd voor hun beiden. “Amen.”, knikt Lando met een grote glimlach op zijn gezicht als hij zijn vrienden een grote knipoog weet te geven.

Terug in Monaco kijkt Jax naar het bijna lege appartement waar hij bijna een jaar lang in heeft gewoond. De meeste dingen hebben ze gedoneerd aan mensen die het harder nodig hebben dan hijzelf. Max heeft toch zo’n beetje alles al en het is onnodig om zijn spullen daar nog aan toe te voegen. Het enige wat hij meeneemt is al het dierbare wat onvervangbaar is en zijn eigen simulator die hij inmiddels heeft mogen ontvangen.
Max was daar in de ochtend mee bezig om het op te zetten naast zijn eigen simulator. Jax moest nog wat zaken afhandelen en papieren ondertekenen om aan te geven dat hij nu officieel bij Max zou intrekken. Echt meer plannen hebben ze voorlopig nog niet. Daniel en Nola zijn eerst aan de beurt met hun trouwerij.
Een glimlach siert zijn gezicht als hij denkt aan de komende tijd die hij gaat hebben. Kerst samen met de familie van Max en een paar dagen later gaan ze richting Amerika voor zijn familie waar oud en nieuw zal worden gevierd. Direct daarna komen ze terug naar Monaco om nog weer wat tijd met Victoria en haar vriend en Max zijn moeder te besteden. Jos moet na Kerst echter wel weer terug met het jongere zusje en broertje van Max.
In het laatste gesprek op de laatste dag in de fabriek hebben ze al een voorstelling gekregen van de nieuwe auto en weten ze wat die gaat doen aankomend seizoen in grove lijnen. Ook tijdens het gesprek met Christian is duidelijk geworden dat ze hun relatie mogen houden en publiekelijk gewoon hun gang mogen gaan, mits hun resultaten er niet onder leiden. Ondanks dat ze rivalen zijn onderling, voelt het absoluut niet zo voor hun. Tuurlijk wil Max voor het wereldkampioenschap gaan zoals hij elk jaar doet. Maar als het zo uitpakt dat Jax dat in een van de aankomende seizoenen meer zijn kant op heeft staan, is hij daar ook blij om. Jax zelf hoopt op een keer wereldkampioen te worden, maar vindt die tweede plaats ook niet verkeerd. De tweede beste coureur van heel de wereld! Wie kan dat nou zeggen?

Eenmaal zijn gedachten weer in de woonkamer zijn, kijkt hij nog eens rond in het bijna lege appartement. De Amerikaan kan niet wachten tot hij vanavond eindelijk officieel bij Max in woont en een paar deuren verder te moeten openen.
Heel even checkt hij zijn telefoon om te zien of Max hem al een update te geven hoe het ervoor staat met zijn simulator. Maar zo aan een toegestuurde foto te zien, was simulator kamer groot genoeg om daar nog een naast te zetten.
Als alles straks officieel is, zijn Nola en Daniel ook bij Max aanwezig om het einde van het seizoen te vieren. Over de twee andere vrienden gesproken, zijn die onderweg van de supermarkt terug naar het appartementencomplex.
“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is ... blauw!”, begint Daniel ineens uit het niets terwijl Nola hem enigszins schaapachtig aan begint te staren. “De zee?”, met grote ogen kijkt de Nederlandse haar verloofde eens aan die wild met zijn hoofd begint te schudden. “Nee.” Haar ogen beginnen de omgeving van Monaco af te speuren op zoek naar een ander stukje blauw. “Ehm, die auto daar?”, vragend kijkt ze hem recht in zijn ogen aan. “Nope.” Zijn glimlach wordt steeds groter. “Dat bordje daar in de verte dan?”, het klinkt meer vragend dan een daadwerkelijk antwoord. “Nee.”
Nola gromt lichtelijk gefrustreerd, niet wetende wat Daniel dan wel precies wil horen. “Wat is het dan wel!?” De Australiër begint zachtjes te giechelen als ze tot stilstand komen en hij haar recht in haar ogen aan kijkt. “Het zijn jouw mooie blauwe ogen waar ik elke keer weer in kan verdrinken!”, meteen daarna geeft hij haar een liefdevolle kus voor ze hand in hand verder lopen. “Die was wel heel flauw hoor... Dat had ik nooit kunnen raden.”, klinkt het super zielig.

Klierend lopen ze de lift uit hun blik op de hoeveelheid mannen in een strak pak, met donkere zonnebrillen en een strakke blik vooruit gericht. Met lichtelijke dichtgeknepen ogen kijkt de Nederlandse de mannen eens aan, als Daniel haar snel uit de lift naar het appartement van Max trekt. Bij binnenkomst duwt de Australiër de deur dicht en verder naar binnen zodat ze niet op de gang te horen zijn. “Ik heb daar geen goed gevoel bij!”, met haar duim wijst ze naar de gang. “Heb je gezien hoe ze er uit zagen?”, dat gevoel wat Nola heeft, heeft Daniel inmiddels ook gekregen. “Moeten we hem op de hoogte brengen?” Het moet fluisterend zijn, maar het komt er iets harder uit dan verwacht. “Wie op de hoogte brengen waarvan?” In zijn trainingsbroek en een G-Star T-shirt komt Max zijn woonkamer binnen gelopen met nog een van de pedalen in zijn handen. Nola wendt haar blik van Max af naar Daniel voor ze eens op haar lip bijt en Daniel haar ‘Ik ga het hem vertellen’ blik geeft. “Ik denk dat Jax in de problemen zit.” Niets begrijpend kijkt de Nederlander haar aan. “Wat voor problemen?” Heel even bijt ze op haar lip. “Nola!” “Ik denk dat hij nog altijd bezig is met rechercheurs werk en er staan mannen in pakken buiten met wapens verborgen in hun outfit.” Meteen kijkt Daniel haar met grote aan en is hij niet de enige. “Wat?” “Heb jij dat niet gezien dan? Ze steken enigszins uit in die jassen…” Onverschillig haalt ze haar schouders eens op. “Valt zo te zien wat ze daar dan hebben.”

Plots haalt Daniel zijn telefoon uit zijn broekzak om een app te openen. “Zou deze nog werken?”, vragend kijkt hij op naar Max en Nola. “We hebben het al die 5 of 6 jaar nog nooit gebruikt?” Alle drie kijken ze elkaar eens aan. “We kunnen het altijd proberen? Ik bedoel, ik weet dat Jax zich prima kan redden.” De drie vrienden worden abrupt opgeschrikt door het geluid van twee schoten. Als Daniel en Nola op kijken naar Max zien ze hem helemaal wit wegtrekken.
Het blijft akelig stil voor enkele minuten als buiten sirenes klinken en er luid geschreeuw op de gang klinkt van aanstormende mannen. Het is Nola die opmerkt dat er iets op het scherm van Daniel staat te knipperen. “WARNING: recording danger transmitting.”
Niemand durft zich te bewegen of geluid te maken tot een lange tijd is verstreken. Vanuit haar ooghoeken merkt Nola op hoe iets op het balkon aan het bewegen is. Doordat Max net iets te ver in het zicht staat, laat ze haar boven lichaam iets naar rechts zakken om meer langs hem heen te kunnen kijken.
Haar adem blijft stokken als ze ziet wat er door de halfgeopende deur naar het balkon binnen probeert te komen. “Een beetje hulp hier mag ook wel hoor! I’d rather not want to die around here. I know you guys are there!”, klinkt het bijna onhoorbaar, maar hard genoeg om Nola als eerste naar de deur te laten rennen voor de andere twee heren haar volgen. Het blijft stil als ze alle drie zien wat er voor hun, half in de woonkamer en half op het balkon ligt.

Reacties (4)

 • VETTEL_5

  WHAT THE FUCK!
  HOW DO YOU DARE?
  JE KAN ONS ZO NIET ACHTERLATEN!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   *stikt zich in zijn brood van het lachen* 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1 jaar geleden
 • HorseDreamer_

  Dit meen je niet! Je kan ons niet zo achterlaten met zoveel vragen:O

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   *stikt zowat in z'n drinken* Nou dat kan ik wel, zie je toch XD

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Nou zeg! Jij bent niet lief!

   1 jaar geleden
  • Winterdawn

   *grinnikt* why not? X'D *pruillipje* Zorgt er alleen maar voor dat er nog veel meer episodes komen! I see it as a win-win situationxD

   1 jaar geleden
  • HorseDreamer_

   *Roept luid* WE WANT MORE, WE WANT MORE,...
   Ik zit op het puntje van mijn stoel op het vervolg te wachten:D

   1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Oo super spannend! Ben heel benieuwd hoe het verder gaat!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihihi. Well, you'll find out soon haha.

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Omg spannend!!!!!!! 😱 ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihihi ❤ ❤ ❤ Glad you liked it ❤ ❤ ❤

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen