Foto bij 67 - This used to be our secret

Maud P.O.V.
Terwijl Georg je vragend aan blijft kijken, dwalen je gedachten af - niet naar afgelopen middag, maar naar een moment lang daarvoor. Een moment waarvan je jarenlang gedacht hebt, dat het een droom was. Een nachtmerrie, waarvan Evander je vanmiddag verteld heeft dat het...
Je zucht diep en steekt nog een sigaret op. Georg blijft je vragend aankijken, maar zegt niks. Je laat hem een klein glimlachje zien.
"I'm sorry. I'm a mess."
"It's okay. Take your time."
"It's just.. Something happened, a long time ago. Something I... I haven't thought of in a long time. Something I haven't told Bill, but probably should. It's just.." Terwijl je begint te praten, raak je steeds meer in paniek en begin je over je woorden te struikelen. Georg aait voorzichtig over je rug en probeert je te kalmeren. Je pakt je biertje op van tafel en neemt een paar grote slokken.
"It's okay. It's okay," sust hij, terwijl hij over je rug streelt. "I'm here if you need me. I won't judge."
Je ademt een paar keer diep in en uit en staat jezelf toe om die bewuste dag, dat bewuste moment nog eens te herbeleven in gedachten.
Het is de vrijdag voor je vijftiende verjaardag - je verjaardag valt dit jaar op een zondag en het is het weekend dat je bij je moeder bent. Dat betekent dat je semi-gedwongen naar het schoolfeest gaat, om zo mensen te leren kennen. Je bent dit schooljaar op je nieuwe school begonnen en in de afgelopen twee weken, heb je, op het meisje waar je naast zit in de klas - Aria - nog niet contact gemaakt met andere leerlingen. Je moeder kijkt je met een trotse glimlach aan.
"Wat word je groot, Maud!"
Je rolt met je ogen en kijkt in de spiegel. Een zwarte rand siert je ogen en je haar is getoupeerd en gestyled in je favoriete emo/scene-look. Je draagt een kort zwart rokje met een net-panty en een bandshirtje. Op tafel ligt je tasje klaar, met daarin je telefoon, je sigaretten en wat los geld.
"Moet ik echt naar dat feest, mam?"
"Ja, lieverd. Maak er nou maar een leuke avond van."
Je zucht diep. "Oké. I'll try. Dan ga ik maar eens."
"Bel of sms je me als je naar huis komt?"
Je knikt, geeft je moeder een kus en loopt de deur uit. Je school is slechts 5 minuten lopen vanaf je huis en het is nog heerlijk weer voor in september, dus je hebt geen jas meegenomen. Op school aangekomen, loop je door naar de kantine, waar het feestje is. Daar staat Aria al op je te wachten - dat is het enige positieve aan vanavond; dat zij er ook bij is.
"Heeey!" roept ze enthousiast, zodra ze je ziet. Je glimlacht en zwaait. Ze heeft je gisteren verteld dat ze normaal gesproken nooit naar schoolfeesten gaat, omdat haar ouders dat niet goed vinden, maar omdat jij er nu bij bent kon ze ook komen. Je kijkt een beetje twijfelend de kantine in. Daar staan eindeloze groepjes leerlingen met elkaar te praten en/of te dansen.
"Ik heb wel slecht nieuws," valt Aria met de deur in huis, zodra jullie twee cola bij de kantinevrouw besteld hebben. "Ik word om half elf opgehaald."
"Ah, dan al? Jammer!" Je kijkt even op je telefoon en ziet dat het nu kwart over 9 is. In het ergste geval ben je dus zelf ook over iets meer dan een uurtje thuis. Ze haalt verontschuldigend haar schouders op en mompelt iets over haar ouders. Je trekt haar mee de dansende menigte in. "Laten we er dan maar het beste van maken!"
Het uur dat Aria er nog bij is, vliegt voorbij. Jullie dansen, zingen en hebben de grootste lol samen, maar als het voor haar tijd is om te vertrekken, is er nog een andere reden voor jou om te blijven; een jongen, die verderop staat, en al meerdere keren oogcontact met je gezocht heeft. Je loopt met Aria mee naar de deur en zwaait haar uit als ze bij haar moeder in de auto stapt. Als je je omdraait, staat die jongen achter je, samen met nog twee jongens en drie meiden.
"Je gaat nog niet naar huis, toch?" zegt hij, met een speelse glimlach. Je schudt met een glimlach 'nee'. Hij grijnst.
"Mooi. Ik ben Evander, trouwens - maar iedereen noemt me Evan."
"Hi. Ik ben Maud."

Reacties (1)

  • Luckey

    Daar is iets gebeurd wat mij niet aan staat!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen