Foto bij 79 - Masquerade of heroes

Tegen al je verwachtingen in, is het eigenlijk een stuk beter te verdragen nu meer mensen er vanaf weten. Het is inmiddels donderdag en je ligt op het bizar grote bed in je hotelkamer. Een tikje op de deur laat je weten dat Roos en Sophia uit gewinkeld zijn. Je staat op en opent de deur van de hotelkamer. Ze komen samen naar binnen met een enorme hoeveelheid tassen.
"Voordat je wat zegt," protesteert Sophia meteen. "Ik heb ook wat dingen voor jou gekocht."
Je grinnikt en laat jezelf weer op bed vallen. "Ik zei toch dat ik niks nodig had."
"Giirrrrl, we hebben morgen een feestje dat georganiseerd is door Heidi Klum - natuurlijk heb je iets nieuws nodig!" valt Roos haar vriendin bij, en ze gooit drie tassen op het bed. Sophia zoekt tussen haar tassenverzameling en haalt er vijf tassen uit, die ze ook bij je op bed gooit. Je kijkt ze vol ongeloof aan.
"Ik hoef toch geen twintig outfits aan?!"
"Nee, maar je moet het passen en jou kennende hebben je alleen je all stars en je Martens meegenomen." Sophia is even stil en zodra je dat niet ontkent, gaat ze verder. "Zie je. En ik weet dat je het moeilijk vindt om Bill onder ogen te komen na, eh, alles. Desalniettemin moet je er dan natuurlijk op z'n best uit zien. Dat praten komt daarna nog wel een keer."
Je weet dat ze je probeert op te vrolijken en natuurlijk voel je je al een stuk beter dan de afgelopen dagen, maar het idee dat je Bill morgen weer ziet veroorzaakt een lichte buikpijn en je voelt de paniek weer opkomen.
"Soof!" zegt Roos waarschuwend, terwijl ze naast je op bed ploft. "Hey, het is oké. Wij zijn er ook allemaal bij en, zoals Soof niet zo tactisch probeerde te zeggen, morgen gaan we lekker feesten met zijn allen en als je daarna met Bill wil praten, wil iedereen je helpen."
Je knikt langzaam en begint dan met een geforceerde glimlach de tasjes leeg te trekken.

De afgelopen dagen zijn ook zo raar verlopen, bedenk je, terwijl Sophia en Roos de outfits die ze voor je gekocht hebben bij elkaar zoeken en op volgorde proberen te leggen van wat ze zelf het leukst vinden. Op dinsdag stonden Tom, Heidi en Gustav voor je neus, die allemaal door Georg waren uitgenodigd, maar het ook niet van elkaar wisten. Je hebt Georg dus ook maar laten uitleggen wat er allemaal speelde en gelukkig, na een hevige discussie onder de heren, staan ze nu achter je keuze; geen politie en Bill wordt na het feestje op de hoogte gebracht. Na de brunch, is Gustav naar huis gegaan om zijn spullen in te pakken en om een uur of één waren jullie met zijn allen onderweg naar Berlijn - in twee verschillende auto's welliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Bijna ieder uur werd er wel ergens een stop gemaakt en, alsof het zo had moeten zijn, bij de laatste stop zag je ineens een Nederlandse auto staan. Een beetje nieuwsgierig liep je die kant op en tot je grote verbazing zag je dat Sophia en Roos daar stonden, beide met een sigaret en een blikje Red Bull.
"No way!" was je eerste reactie. Ze keken verbaasd op en kwamen toen op je afgesneld. "Uh, surprise! Ik dacht dat je al in Berlijn was!"
"Wij zijn nu onderweg! Ik dacht dat jullie morgen pas gingen rijden?!"
"Daarom zeg ik, surprise!"
De daarop volgende uren, nadat iedereen ingecheckt was in Berlijn, waren weer wat minder leuk - je moest namelijk nog aan Sophia en Roos vertellen wat er allemaal gebeurd is de afgelopen dagen. Gelukkig waren ze net zo begripvol als de jongens en, nadat je Sophia overtuigd hebt dat ook zij de politie niet mag bellen en dat ook zij Evander niks aan mag doen, hebben jullie er eigenlijk niet meer over gepraat. Tot nu, dan.

"Oké, na jury-beraad hebben we unaniem besloten dat we eigenlijk gewoon willen dat je deze outfit draagt," verbreekt Sophia je gedachten. Je kijkt op en ziet dat ze jurkje en hoge hakken vast heeft.
"Daar kan ik nooit op lopen," protesteer je gelijk. "En dat jurkje is veel te kort!"
"Dat zal Bill heus niet erg vinden. Pas het nou maar."
Met een diepe zucht pak je de kleding en hakken van haar aan en je sloft de badkamer in. Je trekt het jurkje en de hakken aan en kijkt dan in de spiegel. Damn...
Het kost je, zoals je al had verwacht, inderdaad wat moeite om op de hakken te lopen, maar na een paar keer heen en weer lopen in de badkamer, kom je zelfverzekerd terug de kamer in lopen.
"Now, sissy that walk!" roept Sophia je vanaf het bed toe. Je grinnikt en loopt een stukje voor ze door de kamer, alsof je op de catwalk loopt.
"Oké, de rest brengen we dus gewoon terug morgen," grijnst Roos en je kan niet anders dan instemmen - je bent er wel klaar voor. Het jurkje is zwart met rood, wat een soort van in elkaar overloopt. Het is off-shoulder aan één kant en er zitten wat glitter steentjes op; "Klum-party-worthy!"

Je wisselt de outfit in voor je trainingsbroek en hangt het jurkje dan op aan de kast. Terwijl je wacht tot de meiden ook hun outfits hebben aangetrokken, want die wil je natuurlijk ook zien, klinkt er een zacht klopje op de deur. "Maud? This is Heidi - I have some news about the party."
Je opent de deur en ziet dat Heidi ook een tasje bij zich heeft. "News?"
Ze haalt een masker uit het tasje. "To surprise Bill extra and to make sure nobody recognizes you, we'll have a, how do you say, Ball Masqué!"

Reacties (1)

  • Luckey

    Hihi dat word leuk!!

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen