Foto bij 80 - While we're dancing through cold Berlin

Zo ongeveer 24 uur later, werp je nerveus nog een laatste blik in de spiegel. Het masker dat je van Heidi hebt gekregen, paste niet helemaal bij je jurk, maar met wat wisselen hebben zowel jij, als Roos en Sophia een masker dat bij jullie outfits past en naar jullie zin is. Er klinkt een klopje op de deur.
"We're leaving in five," hoor je Tom op de gang meedelen. Sophia en Roos verschijnen naast je en je haalt snel je telefoon uit je tasje.
"Nog even een foto hoor, voordat we gaan."

Eenmaal bij de venue aangekomen, trek je zenuwachtig aan je jurkje, terwijl je op verdere instructie wacht. Sophia en Roos hebben ergens een glas champagne vandaag gehaald en brengen er ook één voor jou mee. Je pakt hem aan en neemt een paar flinke slokken.
"Zenuwachtig?"
"Jup. Maar ik kan er vooral heel slecht tegen dat ik niet weet wat we nu moeten doen," geef je toe. Jullie drinken de champagne en kijken naar de hectiek om jullie heen; jullie zijn duidelijk niet de enigen zonder instructie.
"There you are," klinkt het achter je. Je draait je om, maar herkent de vrouw die achter je staat niet. "Hi, I am Sara, I'm Heidi's manager."
"Oh, hi. I'm Maud. These are my friends, Sophia and Roos."
"Nice to meet you. Now, please come with me. Miss Klum has asked for you three to escort her as she enters the party."
Je blik vindt die van Sophia en jullie doen jullie best om niet in de lach te schieten. Dit belooft een avond te worden....

Een kleine twintig minuten later, sta je naast Heidi op de cue te wachten. Sophia en Roos staan schuin achter je en er staan nog twee vriendinnen van Heidi aan haar kant. Zodra het teken gegeven wordt, geeft Heidi je een hand en jullie lopen gezamelijk richting de zaal. Je hart klopt in je keel, als je ziet dat jullie een trap af moeten.
"Over dramatic entrance gesproken," sist Sophia in je oor en je kan een grinnik niet onderdrukken. Een onrealistisch gevoel overvalt je, als jullie op de maat van de muziek de trap aflopen, alsof je regelrecht uit één of andere film of serie komt wandelen. Toch voelt het stiekem ook wel goed als het je opvalt dat vrijwel alle ogen op jullie gericht zijn. Onderaan de trap staat Tom op Heidi te wachten. Ze glimlacht naar hem en geeft hem haar andere hand. Zo worden jullie samen door hem meegetrokken, de dansvloer op. Sophia en Roos volgen je op de voet. Je kijkt zoekend rond en dan valt je blik op Bill - Bill!
Natuurlijk wist je wel dat Tom jullie die kant op zou trekken, maar je hart maakt overuren als je Bill eindelijk spot. Hij heeft het je wel makkelijk gemaakt om hem te herkennen, gezien hij geen shirt draagt en zijn tatoeages goed zichtbaar zijn.
"Bill!" probeert Tom boven de muziek uit te komen, terwijl hij naar zijn broer zwaait. "Bill!"
Uiteindelijk weet hij de aandacht van zijn broer te trekken en Bill vliegt hem on zijn nek. "Du darfst niemals von mir gehen ohne tschüss zu sagen! Ich habe dich so vermisst!"
"Hey Bill," zegt ook Heidi nu en ze geeft Bill een knuffel en een kus op zijn wang.
"Heidi!"
Je houdt je een beetje op de achtergrond, om te kijken hoe lang het duurt voordat hij doorheeft dat je naast hem staat. Helaas is hij zo druk in de weer met Tom en Heidi, dat hem amper opvalt dat je er ook bent. Je kijkt een beetje hulpzoekend naar Sophia en Roos, die inmiddels lekker staan te dansen samen. En dat geeft je een idee...
"Komm, Bill! Tanzen," glimlach je en je steekt een arm naar hem uit. Hij kijkt een beetje geïrriteerd op van zijn gesprek.
"Entschuldigung, Fraulein, aber-"
Dan ontmoeten zijn ogen die van jou en valt hij stil.

Bill P.O.V.
Tom en Heidi stappen geruisloos aan de kant. Hoe cliché het ook klinkt, het lijkt alsof de rest van de zaal er niet meer is. Je zet een stap in haar richting.
"Maud?!"
Ze knikt en laat een brede grijns zien. De laatste paar meter schiet je over de vloer en je trekt haar zo dicht tegen je aan, dat je haar optilt. "Oh my god, what are you doing here?!"
"Surprise," grinnikt ze. Je schudt je hoofd vol ongeloof en zet haar dan weer neer. Je buigt naar voren en drukt je lippen op die van haar. Gott, wat heb je dit gemist!
"I've missed you so much," mompel je tegen haar haar, terwijl je haar nogmaals in je armen sluit.
"It's only been five days," plaagt ze. Je kijkt haar met toegeknepen ogen aan.
"Even one day without you is too long," klaag je en je geeft haar nog een kus. Ze glimlacht en verstrengelt haar hand met die van jou.
"Let me try this again: Komm, Bill, tanzen!"
Dat laat je je geen twee keer zeggen en je volgt haar verder de dansvloer op. Je trekt haar dicht tegen je aan en drukt nog een kus op haar lippen. "Please, promise me we're not going to spend the entire night on the dancefloor."

Een paar uur later, lopen jullie samen door de straten van Berlijn, onderweg naar het hotel waar je verblijft. Je kan nog steeds niet geloven dat je hier met Maud loopt. Je zwiert de hand, waarmee je haar hand vast hebt, tussen jullie heen en weer. Ze giechelt en leunt tegen je aan. Je tilt je arm over haar hoofd en legt je arm op haar schouder. Ze knijpt zachtjes in je hand, die ze nog vast heeft. "You know, I wasn't actually done dancing."
Je kijkt haar eventjes inschattend aan, maar besluit dan precies te doen waar ze om vraagt; je geeft zacht een duw tegen haar schouder, terwijl je de arm die op haar schouder ligt optilt. Hierdoor laat je haar een rondje draaien. Als ze uitgedraaid is, laat ze zich tegen je aanvallen en je legt je armen om haar heen. Je wiegt haar zachtjes heen en weer, terwijl je zingt:
"Stay with me
Now put your hands in my pocket
While we're dancing through cold Berlin"
Maud giert het uit en je kan niet anders dan met haar mee lachen. Het gelach echoot door de lege straten, terwijl jullie langzaam verder lopen.

Reacties (1)

  • Luckey

    Verrassing is gelukt!
    Nu nog het ergste

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen