Kreunend kom ik omhoog, takjes kraken onder mijn slanke roomwitte handen. Mijn lichaam doet zeer, mijn rug die brand, mijn hoofd bonkt hard en mijn spieren in mijn armen en benen zijn stijf.
Ik kan me niet bedenken wat er gebeurd is, als ik eenmaal sta zie ik dat ik in een bos ben, verbaast kijk ik om me heen. Ik ril als er een koude bries langs me gaat, het dunne lapje stof om mijn lichaam is niet genoeg om me warm te houden.

Ik schrik op als ik takken hoor kraken, ik deins naar achter als ik een meisje zie komen aanlopen. Geschokt kijken we elkaar aan, dit meisje is een mens. Als ik opkijk zie ik tussen de bomen een blauwe lucht, ik hap naar adem, als ik nog eens naar het meisje kijk.
'Dit kan niet, hoe is dit mogelijk?'

Het meisje loopt op me af en vraagt met een zachte stem of alles goed gaat met me, maar het antwoord weet ik niet.
"Wat ben je? Ben jij een mens? Is dit moeder aarde waar ik opsta?"
Verontrust kijkt ze me aan, ze trekt haar jas uit en knikt. "Hier, je ziet er koud en verward uit, doe mijn jas maar aan. Kom ik zal je helpen, je bent duidelijk verward en gewond zo te zien". Ik loop met haar mee, naar een huisje dat aan het rand van het bos grenst, het is klein, lief en vredig.
Ondanks de winter bloeien er bloemen, uit de schoorsteen komt rook.
Binnen is het knus en warm, de haard brand en ik staar naar het vuur, terwijl het meisje water gaat koken.
'Vuur, ik haat vuur, maar ergens ook weer niet, diep van binnen voel ik er genegenheid voor en de warmte die het uitstraalt is heerlijk'.

"Ik heb thee, lust je dat?" Ik kijk op,
"geen idee". Ze lacht en kijkt me verbaast aan, "hoe kun je dat niet weten?"
"Ik heb het nog nooit gehad".
Ze overhandigd me een mok waar een héérlijke geur vanaf komt. "Ik heb me nog helemaal niet voorgesteld, hoe onbeleeft, ik heet Lilly."
Ik kijk Lilly aan, de naam past precies bij haar, ze lijkt me aardig en ik voel me op mijn gemak bij haar.
"Ik heet Isabella".
Ze lacht naar me, dan als de thee op is zegt ze dat ze een bad zal klaarmaken en kleding zou neer leggen die ik kan lenen.
Als ze me later haalt kom ik in een kleine badkamer, maar alles ziet er fris en schoon uit, het ruikt heerlijk.
"Ik heb wat kruiden in het bad gedaan, dat is voor je schaafwonden".
Als ik haar bedankt heb, trek ik haar jas uit en het dunne lapje stof, ik krijg het amper van mijn lichaam af. Als hij uit is draai ik me naar de spiegel om te zien waarom het zo zeer doet, geschokt kijk ik naar de open gereten huid in de vorm van een V.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here