Foto bij 86 - The time is now

Je staart vol ongeloof naar het tijdschrift dat voor je op tafel ligt. Zoals was te verwachten, heeft de paparazzi jou en Bill gespot op het feestje van Heidi en de nodige foto's staan nu in het tijdschrift. Toch snap je niet dat deze man je herkend heeft; op alle foto's draag je het masker.
"That's not me," stamel je, maar erg geloofwaardig komt het er niet uit. De man schudt lachend zijn hoofd en slaat te pagina om. Daar staan nog meer foto's van jou en Bill, maar deze foto's zijn niet op het feestje van Heidi gemaakt - deze foto's zijn voor de club gemaakt waar jullie die nacht heen gelopen zijn. Je draagt de capuchon, maar ze hebben het voor elkaar gekregen om een foto te maken waarop een deel van je gezicht te zien is. Kennelijk was dat genoeg voor deze man om je te herkennen.
"It's not-" begin je nog, maar je wordt onderbroken van het geluid van je telefoon die afgaat. Alsof het nog niet erg genoeg is, verschijnt een foto van jou en Bill op je scherm met daarboven Bill<3. Je drukt hem snel weg en draait je telefoon ondersteboven, maar de man heeft het al gezien.
"See, it is you," herhaalt hij. Je zucht diep en kijkt Sophia hulpzoekend aan. Die is gefascineerd naar de foto's in het tijdschrift aan het kijken - hoewel het helemaal niet zo'n nacht was, lijkt het erop dat jullie vrijwel heel de nacht zoenend hebben doorgebracht; dat is in ieder geval wat de paparazzi vastgelegd heeft.
"En jij wil beweren dat er niks gebeurd is," grinnikt ze, terwijl ze door het tijdschrift bladert. Je geeft haar een zacht duwtje tegen haar schouder en piept: "Help!"
"I can't believe I am serving the girlfriend of Bill-"
"Sst!" onderbreek je de man direct. "Please, don't say it out loud!"
"This is such an honor! I am Lukas and your secret is totally safe with me," ratelt hij enthousiast door. Je zucht opnieuw. Dan gaat je telefoon nog een keer af. Je verontschuldigt je en loopt een stukje bij het terras weg.
"Bill! You have the worst timing," mopper je.
"Hey babe! You asked me to call you and I got worried when you didn't answer the first time," ratelt Bill vrolijk aan de andere kant van de lijn. "Anyway, glad I got you on the phone. Where are you?"
"I am at the Starbucks with Sophia and there's this guy here and he has a magazine with pictures! Of us!"
"I'll be there in ten minutes," antwoordt hij.
"I don't think that's a great idea," protesteer je, maar hij heeft al opgehangen. Je loopt terug en de moed zakt je in de schoenen. "Hij is onderweg."
"Wat?" Sophia kijkt eindelijk op van het tijdschrift. Lukas is inmiddels terug naar binnen verdwenen, maar je ziet dat hij jullie nauwlettend in de gaten houdt. Je zucht geïrriteerd en trekt het tijdschrift onder haar neus vandaan.
"Die pipo van de Starbucks heeft me herkend, Soof. En Bill is nu onderweg hierheen."
"Huh? Hoe dan?" zegt ze verbaasd, terwijl ze het tijdschrift weer terug trekt. "Zo herkenbaar ben je toch niet op deze foto's?"
Ze kijkt naar de foto's en weer naar jou. Je grist het tijdschrift weg en propt het in je tasje. "Dit helpt niet! Ik weet niet hoe, maar hij heeft me herkend, oké? We moeten hier weg wezen en gauw een beetje."
"Maar je zegt toch net dat Bill nu hierheen komt?"
"Misschien kan je beginnen met zijn naam wat minder vaak noemen," mopper je. "Ik wil niet hier zitten als hij hier aankomt. Dan weet binnen no time heel Berlijn wie ik ben."
"Babe, ik wil helemaal geen doemdenker zijn, maar je zit hier letterlijk in de trui die hij vannacht aan had. Op de foto's die ze in dat tijdschrift geplaatst hebben. Als ze die foto's hebben gezien, herkennen ze je toch wel."
Het is net alsof het puzzelstukje in je hoofd klikt - dus zo heeft Lukas je herkend! Je verbergt kreunend je gezicht achter je handen. "Fuck!"
"Sorry, babe," verzucht Sophia en ze legt een hand op je schouder. Je schudt haar voorzichtig van je af.
"Doe maar niet, ik sta al in de roddelbladen."
Je kijkt haar even aan en jullie schieten samen in de lach. "Heb ik weer hoor."
Ze haalt een pakje sigaretten uit haar jaszak en biedt jou er ook één aan. Terwijl jullie roken, kijk je schichtig om je heen. Na een tijdje zie je Bill aan komen lopen - zogenaamd undercover met een Tokio Hotel shirt aan en een pet op. Je rolt met je ogen, maar kan een grijns niet onderdrukken. Misschien moet je maar blij zijn ook, dat het uiteindelijk nog zo lang geduurd heeft voordat jullie de roddelbaden gehaald hebben.
Het is net alsof dat besef ervoor gezorgd heeft dat er een knop in je hoofd omgaat en zonder er verder bij na te denken, sta je op en loop je Bill tegemoet. Hij kijkt je vertwijfeld aan en blijft staan. Je loopt vastberaden op hem af, trekt de pet van zijn hoofd en drukt je lippen op die van hem.

Reacties (1)

  • Luckey

    Soms is ze ook niet te volgen 🤣

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen