Foto bij 92 - Role the dice

Zodra de rest van de band er ook is, verdwijn je naar binnen met het smoesje dat je naar de wc bent. Je haalt je telefoon uit je zak en begint wat telefoontjes te maken om dingen te regelen voor je date-night met Maud vanavond. Het idee dat je hebt alleen al tovert een grote grijns op je gezicht; dit zal ze vast fantastisch vinden! Het voordeel van zanger van een bekende band zijn is dat je het allemaal in een handomdraai geregeld hebt en je moet je best doen om je opgewekte grijns te verbergen als je weer naar buiten loopt. Je voegt je bij de groep en het valt vrijwel direct stil.
"Were you guys talking about me behind my back again?" zeg je overdreven dramatisch, terwijl je gaat zitten.
"Not at all," zegt Tom snel, en hij werpt iets jouw kant op. Je pakt het nieuwsgierig op en ziet dat het een Bravo tijdschrift is.
"It's the one I told you about," legt Maud snel uit. "Apparently the guys didn't know yet and they wanted to see it."
"So why do you have it?"
"I may have stolen it from Lukas - uh, the guy who showed me at Starbucks."
Je bladert door het tijdschrift heen en kreunt verslagen. "I thought we were so careful!"
"Says the guy still wearing a bandshirt from his own band," grinnikt ze en betrapt kijk je naar het shirt dat je draagt. Goed punt.
"Well, the good news is that they still don't really know who Maud is," stelt Gustav vast.
"The bad news is that it probably won't take them long to figure it out," vult Georg hem aan. Je knikt en zucht diep. Dat kan er ook nog wel bij.
"So, what's the plan?" vraagt Heidi, terwijl ze jou en Maud vragend aan kijkt. "Have you guys talked about it?"
"Not really," mompelt Maud. "But I may have made things worse by kissing you outside Starbucks."
Ze kijkt je verontschuldigend aan en je glimlacht. "That's okay. We just have to talk about what do to now. Our manager, David, probably wants to give a formal statement."
"I don't know if I'm ready for that."
"You don't have to decide now," stelt Georg haar gerust. "Just think about it."
Ze knikt en kijkt zoekend rond. "Now, where is the staff? I could use a drink."

Een paar uur later begint de rest één voor één af te taaien. Heidi en Tom vertrekken om ergens een hapje te gaan eten, Georg en Gustav gaan terug naar het hotel, en Roos en Sophia gaan samen Berlijn nog even in. Je vraagt om de rekening en loopt dan samen met Maud het centrum verder in.
"So, are you ready for your surprise date-night?" vraag je met een twinkeling in je ogen. Ze kijkt je met toegeknepen ogen aan en knikt dan.
"What's the plan?"
"Oh, you'll find out soon enough. We just need to get you something to wear first."
"My hotel is in the other direction," zegt ze verbaasd en ze stopt met lopen.
"Oh, I'm sure you brought some nice clothing," grinnik je, "But today I'm buying you something new."
"That is so unnecessary!"
Je haalt je schouders op en trekt haar enthousiast achter je aan. Je neemt haar mee naar één van je favoriete winkels en duwt haar vast een pashokje in, terwijl je zelf opzoek gaat. Je trekt een paar jurkjes uit het rek en brengt deze naar het pashokje. Je hoor een diepe zucht aan de andere kant van het gordijn als Maud ze van je aanpakt.
"Seriously, Bill? All dresses?"
"Yep. You'll find out soon enough why, but it has to be a dress."
Je hoort haar nog eens diep zuchten en na wat gerommel komt ze in één van de jurkjes het pashokje uit. "Oké, this one fits."
"Try on the others," zeg je enthousiast en je duwt haar weer terug het pashokje uit. Uiteindelijk kies je voor een kobalt blauw jurkje dat de perfecte combinatie tussen classy en sexy is. Je rekent het jurkje snel af en vraagt of ze de kaartjes eruit kunnen knippen. Dan geef je het terug aan Maud en ze komt een paar minuten later gekleed in het jurkje het pashokje uit. Je grijnst en steekt je hand naar haar uit, die ze twijfelend aanpakt.
"So, what's next?"
Je kijkt even naar haar afgetrapte sneakers en grijnst. "Shoes!"
Nadat je haar hebt afgezet bij een schoenenwinkel, schiet je zelf een andere winkel in om voor jezelf een outfit te verzamelen - je kan moeilijk in je spijkerbroek en bandshirt naast haar blijven lopen, als zij er zo mooi uit ziet, bedenk je glimlachend, terwijl je een lichtblauw overhemd uit één van de rekken pakt. Een stukje verder pak je een pantalon en na even twijfelen pak je een kobalt blauw vlinderdasje - die past perfect bij de jurk die Maud nu draagt. Je rekent de spullen af en kleed je snel om. Dan loop je terug naar de schoenenwinkel en ziet dat Maud inmiddels bij de kassa staat. Je snelt naar binnen en weet nog net te voorkomen dat ze zelf voor de hakken betaalt. Ze rolt met haar ogen.
"You don't have to pay for everything, you know."
"I know, but I want to. Are you ready?"
Ze haalt een hand door haar lange koperblonde aan en haalt haar schouders op. "I guess so. I like your new look, by the way."
Je grijnst, pakt haar hand vast en sleept haar enthousiast achter je aan. Als jullie bijna op de locatie aangekomen zijn, laat je haar nog snel haar handen voor haar ogen doen. Ze zucht diep, maar dekt dan toch haar ogen af. Je neemt haar mee naar binnen en zegt, met een glimlach van oor tot oor: "Okay, open your eyes!"

Reacties (1)

  • Luckey

    Als Bill zo blij is
    Ben ik heel benieuwd wat die geregeld heeft!

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen