Foto bij 94 - We keep our secrets

Georg P.O.V.
"Best wel fucked up heh, van Bill en Maud," mompel je, terwijl je nog een biertje besteld. Gustav knikt en bestelt er ook nog één.
"Ik snap alleen niet zo goed waarom ze dat aan jou verteld heeft."
Je haalt je schouders op. "Dat weet ik toch ook niet?"
"Maar waarom heb je dan niet eerder iets gezegd?"
"Omdat ze dat aan me vroeg?"
Hij zucht diep. "Dus dat betekent meer dan, wat, 15 jaar vriendschap?"
"Dat is niet eerlijk," protesteer je. "Ik heb het je toch verteld? Ondanks dat ze dat niet wilde. Ik heb je toch uitgenodigd? Je was er toch bij?"
"Ja, tegelijk met Tom en Heidi..."
"Gus, kom op! Dat is niet fair."
"Ik snap gewoon niet waarom je-"
"Omdat ze kotsend boven de wc hing toen ik terug van jou kwam die avond," onderbreek je hem bot. "Ik wist niet wat ik moest doen, oké? Ik kon moeilijk zelf contact met Bill zoeken en ik-"
"Dacht eerder aan Tom dan aan mij, terwijl ik om de hoek woon..."
Je zucht diep en neemt een paar grote slokken van je biertje. "Dus daar gaat het om. Je voelt je gepasseerd?"
Hij haalt onverschillig zijn schouders op. "Laat maar."
"Nee, niks laat maar. Vertel nou maar gewoon wat je dwars zit."
"Ik weet het niet. Ik snap gewoon niet zo goed waarom ze überhaupt jou om hulp vroeg en ik snap ook niet waarom je dat achter mijn rug om deed."
"Ik weet ook niet waarom ze dat aan mij vroeg," zucht je, terwijl je vermoeid over je slapen wrijft. "Heel eerlijk gezegd had ik het ook liever niet geweten. Denk je dat de afgelopen dagen voor mij makkelijk zijn geweest? Eerst komt ze met een verhaal over een ex die haar lastig valt en heel eerlijk gezegd, geloofde ik er weinig van. Tot we bij die klootzak voor de deur stonden en... Je had zijn kop moeten zien, dude, hij was trots op wat hij voor elkaar had gekregen. Toen moest het ergste nog komen. Ik zou willen dat ik haar nooit alleen naar binnen had laten gaan daar. Ze kwam overstuur naar buiten, maar wilde het me niet vertellen. Ik kon haar toch moeilijk alleen laten?"
"I guess," mompelt hij, terwijl hij zijn biertje achterover tikt en een nieuwe bestelt.
"Pas toen ze 's nachts het balkon op liep, omdat ze niet kon slapen, heb ik het uit haar weten te slepen. En nogmaals, ik had het liever helemaal niet geweten. Ze zat daar, huilend, hysterisch en doodsbang dat ze Bill hierdoor kwijt zou raken. Ze ziet zichzelf als damaged goods, Gus. Wat had ik moeten doen? Jou opbellen en tegen haar zeggen, sorry dat je je zo rot voelt maar dit moet ik echt even aan Gustav vertellen?"
Hij kijkt je een beetje geschrokken aan. "Ze leek best oké toen ik bij jou aankwam..."
"Ze is heel goed in een masker opzetten, Gus. Ik maak me oprecht zorgen om haar, om de hele situatie. Zeker nu Bill..." Je slikt die laatste opmerking in en drinkt je biertje op. Je bestelt er direct nog één en speelt ondertussen met een bierviltje.
"Nu Bill wat?"
"Ik weet niet zo goed of ik je dit moet vertellen."
"Dude, serieus?"
"Ik ben vanmiddag naar Maud gegaan, voordat we met zijn allen hadden afgesproken. Je zag hoe Bill was vanochtend en ik maakte me zorgen - zeker toen ze allebei niet reageerden op WhatsApp."
Hij kijkt je fronsend aan. "En toen?"
"Ze vertelde me dat ze gigantische ruzie hadden gehad en dat ze toen, ähm..." Je haalt veel betekend je wenkbrauwen op. Gustav verslikt zich bijna in zijn biertje.
"Met alles wat er nu speelt?!"
"Nou, uiteindelijk dus niet en toen kregen ze weer ruzie. Ik weet het niet, ik maak me gewoon zorgen."
Hij knikt langzaam en kijkt je bedachtzaam aan. "En je weet zeker dat dat alles is?"
"Hoe bedoel je?"
"Weet je zeker dat je je alleen zorgen maakt?"
"Ik kan je niet helemaal volgen, Gus," mompel je en je pakt ontwijkend je biertje weer op en zet het aan je lippen. Als je het biertje neerzet, laat je een luide boer. "Laten we er maar over ophouden."
"Gast, wie probeer je nou voor de gek te houden?"
"Ik weet niet waar je het over hebt."
Hij zucht diep. "Moet ik het serieus voor je uitspellen? Je vindt Maud leuk."
"Ze is best aardig," mompel je, terwijl je je glas opnieuw aan je lippen zetten.
"Je vindt haar meer dan alleen aardig. Kom op, ik ken je nu al zo lang. De enige verklaring dat je je zo gedragen hebt als dat je je de afgelopen dagen gedragen hebt - waarbij alles om Maud draaide, mag ik daaraan toevoegen - is omdat je haar leuk leuk vindt."
Je staart stug naar het bierglas voor je. Hij schudt zijn hoofd en je ziet een vlaag van medelijden in zijn gezicht. "Je hoeft het niet te bevestigen. Ik kan het aan alles zien. Haal je alsjeblieft geen dingen in je hoofd. Ze is met Bill."
Je zucht en knikt met tegenzin. "Not fair."

Reacties (1)

  • Luckey

    Dat gaat nog wat worden!

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen