Foto bij 100 - We have to talk

Ik kan niet geloven dat dit alweer hoofdstuk 100 is!
Heel erg bedankt voor het lezen, de comments en de kudo's <3

Nadat je gesetteld bent in het appartement, besluit je je terug te trekken in de slaapkamer om wat te Netflixen. Heidi is druk in de weer met wat voorbereidingen voor Queen of Drags, maar je kan er de kracht niet voor opbrengen vandaag. Gelukkig snapt ze dat wel en, schat dat het is, heeft ze wat dingen van je overgenomen. Je zet de TV aan en maakt verbinding met de Chrome-cast. Je scrollt een beetje door het Netflix aanbod en zet uiteindelijk een of andere romantische komedie aan die je al zo vaak gezien hebt, dat je er niet al te veel bij na hoeft te denken. Je bent ongeveer halverwege de film als je telefoon afgaat.
"Met Bill?"
"Hey dude, Georg hier."
"Hey man, whaddup?"
"Waar zit je?"
"In Berlijn," antwoord je niet begrijpend.
"No shit, Sherlock." Georg schiet in de lach. "Ik bedoel, waar in Berlijn?"
"Oh, ik ben nu in het appartement. Maud is vanochtend weggegaan."
"Aha. Dus je hebt verder niet echt plannen vandaag?"
Je zucht. "Niet echt. Hoezo?"
"Ik, ähm, had wat in het hotel laten liggen, dus ik ben nu onderweg naar Berlijn en dacht dat we misschien even konden meeten. Als je daar zin in hebt, hoor."
"Oh. Ähm, ja, dat kan wel. Ik ben niet bepaald leuk gezelschap vandaag hoor."
"Geeft niks, man. Anders rijd ik ook zo voor niks heen en weer," grapt hij. "Dus, ähm, over een uur of twee bij Murphy's?"
"Ja, sure. Tot straks."
"Later!"
Je gooit je telefoon neer op bed en zet de film weer aan. Echt weer wat voor Georg om iets bij het hotel te laten liggen.

Een kleine twee uur later kom je bij Murphy's aan. Je staat duidelijk bij Heidi in het krijt de komende tijd, want ze heeft je nu ook met de auto afgezet en beloofd dat ze je weer op komt halen als je dat wil. Je bedankt haar voor het afzetten en zwaait nog even naar haar, voordat je de Ierse pub inloopt. Je ziet Georg al aan een tafeltje zitten. Hij speelt met een bierviltje en heeft niet meteen door dat je binnenkomt. Je bestelt twee biertjes en loopt daarmee door naar de tafel.
"Hey," zeg je, terwijl je aan tafel gaat zitten. Hij kijkt een beetje geschrokken op.
"Oh, hey. Thanks voor het bier."
"Geen probleem. Alles gelukt bij het hotel?"
"Huh? Oh, ähm, ja hoor."
"Mooi."
Het blijft een beetje ongemakkelijk stil tussen jullie en je nipt wat van je bier. Het duurt lang voordat Georg weer wat zegt: "Dus, ähm, hoe is het nu tussen jou en Maud?"
"Wel oké," zucht je. "Afscheid nemen blijft kut, de afstand blijft kut, de hele situatie blijft kut... Maar verder wel oké."
Hij knikt en neemt een paar flinke slokken van zijn bier. "Ik ben niet helemaal eerlijk tegen je geweest, Bill."
"Oh?"
"Ik, ähm, ben terug naar Berlijn gekomen om met je te praten. Niet omdat ik iets in het hotel had laten liggen."
"En dat kon niet toen je hier gister was?" zeg je verbaasd.
"Nee, want ik heb..." Hij zucht diep. "Ik heb Maud beloofd dat wat ze mij verteld heeft in vertrouwen blijft, maar..."
"Wanneer heb je haar gesproken?"
"Ähm, toen jij eergisteren bezig was met die roomservice regelen, was ik in jullie hotel."
"Wat?!"
"Laat het me alsjeblieft uitleggen," smeekt hij. Als je enkel knikt, gaat hij verder: "Ik was bezorgd. Ik had gezien hoe jij 's ochtends was en ik had Maud geappt en ze reageerde niet, dus ik wilde weten hoe het met haar ging."
"Waarom heb je mij dan niet geappt?"
Hij haalt zijn schouders op. "Misschien had ik daar beter over na moeten denken. In ieder geval, ze vertelde me dat er iets tussen jullie is voorgevallen en... Ik weet niet zo goed of ik het wel tegen je moet zeggen, dude."
"Oh, kom op! Wat heeft ze tegen je gezegd? Wat heeft ze aan je verteld?"
"Je schrikt haar af, man. Ze vertelde me wat er tussen jullie ruzies in gebeurd is, wat je toen probeerde en, ähm, ze is heel blij dat je gestopt bent, maar-"
"Dat weet ik, Georg, daar was ik bij," onderbreek je hem scherp. "En daar heb ik het ook al met Maud zelf over gehad."
"Ja, maar ze is niet helemaal eerlijk tegen je geweest. Ze is, ähm, hoe moet ik het zeggen... Ze is bang dat je bij haar weg gaat als ze niet..."
Je kijkt hem verbluft aan. "En dat heeft ze echt tegen je gezegd?"
"Je schrikt haar af, man. Ze heeft ruimte en tijd nodig. Je verstikt haar als je zo door gaat..."
"Maar ik-"
"Ik weet dat je het niet expres doet. Ik probeer je alleen maar te helpen, omdat je één van mijn beste vrienden bent en ik zou niet willen dat er iets gebeurt waardoor je dit verpest."
"Thanks," zucht je. "Ik wist echt niet dat ze dat zo ervaart. Ik bedoel, we hebben het er wel over gehad, maar ik dacht echt dat ze begreep dat ik ook gewoon wil wachten." Je pakt je biertje op van tafel, gooit het in één keer naar achter en staat op. "Ik moet haar bellen."
"Doe dat nou niet," zegt hij, terwijl hij een hand op je arm legt. "Geef haar die tijd en ruimte."
Je zucht en knikt. Hij gebaart naar het barpersoneel dat jullie nog twee bier willen en kijkt je dan, als je weer bent gaan zitten, inschattend aan. "Oh, en Bill? Nog één ding - beloof je me dat we dit tussen ons houden?"
Je knikt en haalt dan met een diepe zucht je telefoon uit je broekzak. Terwijl je probeert te bedenken of je Maud nog een berichtje zal sturen, zie je ineens een oproep in beeld verschijnen - Maud. Je kijkt paniekerig naar je telefoon en kijkt dan Georg vragend aan. Hij werpt een blik op je telefoon en schudt dan zachtjes 'nee'. Met tegenzin druk je op 'oproep weigeren'. Je kan het niet over je hart verkrijgen om helemaal niks te laten horen, dus je opent WhatsApp en begint te typen.
Bill: Can't call today. Maybe tomorrow?
Maud<3: Oh, okay. Yeah, tomorrow's fine.
Je laat de berichtjes aan Georg zien, die instemmend knikt. "Ik weet dat het moeilijk is, man, maar je moet echt even flink zijn nu. Dat is beter voor jullie allebei."
"Hm... Ik kan ook beter niet naar haar toe gaan over twee weken, heh?"
Hij knikt en klopt even op je schouder. "Sorry, man. Maar ik denk dat dat inderdaad beter is."

Georg P.O.V.
Je moet je best doen om een brede glimlach te verbergen. In plaats daarvan, verberg je je gezicht achter je biertje.
"Heeft ze verder nog iets gezegd?" vraagt Bill na een tijdje stilletjes. Je denkt even goed na, voordat je reageert.
"Ik weet niet, het voelt niet oké om alles door te vertellen."
"Georg, bitte..."
Je neemt nog een slok bier en zet het glas dan terug op tafel. Je kiest je woorden zorgvuldig uit - als Bill niet honderd procent gelooft wat je hem nu gaat vertellen, heb je een groot probleem; dan zal hij zekerste weten Maud alsnog bellen en erachter komen dat je een wel erg vrije interpretatie van jullie gesprek aan hem hebt doorgegeven. Je kijkt naar de wanhopige jongen die naast je zit en tot je verbazing voel je je niet eens schuldig voor de schade die je aangericht hebt. Daar komt 'ie, de genadeslag: "Er is een reden dat Maud geen aangifte tegen haar ex wil doen."
"Omdat het al zo lang geleden is en hij zei dat het hem oprecht spijt," zucht Bill. "Dat weet ik, dat heeft ze me wel verteld."
De manier waarop hij het woord 'wel' uitspreekt, geeft je reden om te geloven dat hij ieder woord dat je tot nu toe uitgesproken hebt slikt als zoete koek. "Dat is niet de reden die ze aan mij heeft gegeven..."
"Wat?"
Je pakt je biertje op en neemt ontwijkend nog een slok. "Ik weet het niet, man. Ik kan beter mijn mond houden. Ik wil dingen niet erger maken dan dat ze al zijn."
"Georg Listing, als jij mij niet nú vertelt wat er aan de hand is dan sleep ik je zelfstandig mee naar Nederland en dan mag je me samen met Maud uitleggen wat jullie samen zitten te smiezen waar ik niet bij ben," dreigt hij. "Het is mijn fucking recht om te weten wat ze tegen je gezegd heeft, het is mijn fucking vriendin."
"Maar dan zal ze het je toch vanzelf wel een keer vertellen?" gooi je nog wat kolen op het vuur.
"Georg!"
"Oké. Oké. Rustig. Beloof je dat dit echt tussen ons blijft? Ik heb echt geen zin in gezeik met Maud, dan vertrouwt ze me nooit meer."
"Ik beloof het. Bitte, wat heeft ze gezegd?"
"De reden dat Maud niet naar de politie wil gaan om aangifte te doen tegen haar ex is dat..." Je neemt nog een slok bier en ziet dat hij bijna letterlijk op het puntje van zijn stoel zit. "Maud heeft nog gevoelens voor haar ex."

Reacties (1)

  • Luckey

    Georg ik sleep je naar klein zolder waar je mag na denken!
    Dit is niet eerlijk maar beide toe!

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen