"Accidere ex una scintilla incendia passim" is het eerste verhaal in de Memento Murders bundel. Zelf houd ik van detective series, alleen ben dus niet heel goed in het schrijven ervan. Hoop dat je er toch van geniet!

Voel je vrij te abonneren en een reactie achter te laten van wat je er van vond. Alhoewel dit het eerste hoofdstuk ervan is, is het moeilijk om nu al een verdachte te hebben, maar laat ook zeker steeds jouw verdachte achter en eventueel waarom!

'Wie wil er nog een biertje!'
Een gejuich vult de gehele kroeg nadat Bruce Dyer met een grijns het voorstel heeft gedaan. Zijn verwarde, blonde haren hangen voor z'n donkere ogen als hij dronken een glas bier in de lucht houdt. Hij lacht even als ze allemaal naar de barman lopen.
'Ik betaal je morgen wel terug, is dat goed?' vraagt hij aan de barman. De barman glimlacht en knikt.
'Is prima.'
'Bedankt, Jay.' Bruce neemt weer een aantal slokken, totdat een woedende man achter hem tevoorschijn komt en hem met brandende ogen omdraait zodat ze elkaar in de ogen kunnen aankijken. De man heeft korte, donkere haren en een stoppel baardje. Zijn grijze ogen lijken op het punt te staan om te exploderen en hij pakt Bruce stevig bij de schouders.
'Wat is er mis met jou!?' schreeuwt de man boos. 'Ik dacht dat we vrienden waren, jij klootzak!'
'Is de kleine Julius weer zielig aan het doen?' reageert Bruce, overduidelijk niet nuchter.
Onmiddellijk haalt Julius uit, klaar om hem in het gezicht te slaan, maar een vrouw komt tussen beiden. Ze heeft lange, golvende, blonde haren met donkere uiteinden en donkerblauwe ogen. Helaas, krijgt Bruce toch een klap in het gezicht waardoor z'n neus geweldig begint te bloeden. Julius sist nog even vol razernij.
'Eigen schuld, dikke bult.' Hij draait zich om om vervolgens de kroeg te verlaten. Een andere man, die verdomd veel op de aanvaller lijkt, komt uit een hoekje tevoorschijn en met de wijnfles in de hand loopt hij richting Bruce.
'Mijn broer heeft je een flinke klap gegeven, zie ik.' Voor een momentje lacht hij. 'Dat zag ik niet aankomen.'
'Niet zo stom doen, Jimmy.' snauwt de vrouw. 'Hij heeft een bloedende neus en nu ga jij daar grapjes over maken?!'
'Rustig, Rosalie.' lacht Jimmy met een gigantische grijns. 'Wat z'n woede ook heeft veroorzaakt, het zal wel terecht zijn. Julius heeft niet bepaald de kracht om iemand zo hard te slaan, maar als hij écht boos is, kan hij je zomaar vermoorden.' Nog een keer buldert hij van het lachen als hij zijn blik op Bruce. 'Kom maar, dan gaan we die neus van jou even in de toiletten in orde maken.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen