Foto bij 3.2 Barcelona – Wintertests week 2

Ik was gisteren jarig! Dus hierbij een cadeautje... Al is het hoofdstuk niet heel gezellig, maar het wordt beter!
of niet

Jade point of view

Aan mijn rechterkant staat mijn zus, aan de linkerkant staat de kist met oma er in. Ik sta met Tess, een vriendin van mijn zus, te praten. Mijn ogen zijn droog en ik heb een kleine glimlach op mijn lippen, maar ik weet wat er maar iets hoeft te gebeuren en ik begin te huilen. Achter Tess staan nog meer mensen die oma een laatste groet komen brengen met bloemen en ons komen condoleren. Als Tess doorloopt glijden mijn ogen langs de rij mensen. De lange rode haren van mijn beste vriendin vallen meteen op. Ik bijt op mijn lip en probeer de tranen binnen te houden. Ze heeft haar armen om mijn moeder heen geslagen en kan mij, nog, niet zien. Mijn aandacht wordt opgenomen door de mensen voor mij. Een voor een word ik gecondoleerd en zie ik Luna dichterbij schuiven. Ze overbrugt de laatste paar stappen en sluit mij in haar omhelsing. Ik hoor hoe zij ook huilt en ik voel haar troostende armen om mij heen. Als mijn ogen niet meer overlopen van de tranen laten we elkaar los.
‘Trut. Je maakt mij aan het huilen.’ Zeg ik met een zachte lach, terwijl we beide onze wangen droog vegen.
‘Ja, hallo. Ik wil er gewoon zijn voor mijn beste vriendin.’ Ik trek haar weer in een knuffel, voorlopig wil ik haar niet loslaten.

Ik kan mij niet meer herinneren hoe ik hier ben gekomen. Alles gaat in een waas, maar voor ik het weet sta ik voor de kerk waar de begrafenis van oma zal plaatsvinden. Het enige wat ik mij nog herinner is de warme hand die mijn haren streelt als ik huil, de sterke armen om mijn lichaam heen als ik in bed lig en de rustgevende glimlach al ik naar hem opkijk. Max is er zoveel hij kan zijn. Het is lastig voor hem. Zijn hele lichaam moet zeer doen van het testen, na zolang niet in een auto te zitten en toch hoor ik hem er geen seconde over. Hij denkt alleen maar aan mij. Het is nu tien uur. De begrafenis is naar verwachting om twaalf uur afgelopen en rond half drie gaat zijn vliegtuig alweer terug naar Barcelona om weer aan het werk te gaan.
In stilte lopen we achter de kist de kerk in. Max zijn arm om mijn middel. Hij draagt een zwart pak en als de situatie anders was geweest, had ik naar hem gefloten en hem verteld hoe sexy hij er uitzag in het zwart. Beide zijn we niet spraakzaam vandaag, maar dat hoeft ook niet. Zijn steun en aanwezigheid is alles wat ik nodig heb om deze vreselijke dag door te komen.

‘Ga mee naar Barcelona.’ Geschrokken kijk ik op van mijn telefoon.
‘Wat?’ Verbaasd kijk ik hem aan.
‘Ga mee naar Barcelona.’ Zegt hij nog eens. Het is niet dat ik hem niet verstond. Ik had gewoon niet verwacht dat hij het mij zou vragen, laat staan dat het bij mij in mijn hoofd was opgekomen.
‘Ik kan mijn ouders en zus nu toch niet alleen laten?’ Ik ga recht op zitten op mijn bed. ‘En daarbij wil ik jou ook niet tot last zijn.’ Mompel ik terwijl ik langs hem heen kijk naar de kamerdeur. Max schuift zijn koffer aan de kant en klimt op zijn knieën het bed op. Hij pakt met zijn grote hand mijn beide handen en zorgt met zijn andere hand onder mijn kin er voor dat ik hem aan moet kijken.
‘Ik had het je niet voorgesteld als het niet goed zou zijn voor mijzelf. Ik slaap waarschijnlijk ook een stuk beter als ik weet dat jij veilig naast mij ligt, maar het is jouw keus. Denk niet na over wat de fans zeggen. Dat hebben we al eens overwonnen en dat zal ons nu weer lukken. Het is geen verplichting, maar misschien vind je de afleiding fijn.’ Mijn hele lichaam wordt warm door zijn lieve woorden. Voor werk geldt nu de winterbreak over is weer dezelfde regeling als gedurende afgelopen zomer, dus ik kan gewoon mijn manuscripten lezen met het heerlijke geluid van de motoren op de achtgrond.
‘Is goed ik ga mee.’ Lach ik. ‘Al moet ik wel eerst even overleggen met m’n ouders.’

Vampiremouse®

Reacties (4)

 • 33girlx96

  Oké ik kan het echt niet droog houden tijdens lezen! Goed stuk 😍😍

  3 dagen geleden
 • VETTEL_5

  😭😭😭
  Maar Max is zo'n schatje, ik.wil ook mee naar Barcalona met hem 😍😭

  3 dagen geleden
  • VampireMouse

   Ik ken dat!!! ❤️❤️❤️ Of nu inMonaco mag ook haha

   3 dagen geleden
  • Winterdawn

   Goddamnit! You got Daniel already! Noona, you will not have Max!

   3 dagen geleden
  • VampireMouse

   Oke! Sorry hoorxDik ga wel naar de boerderij 👌🏻😍

   3 dagen geleden
  • VETTEL_5

   In quarantaine met Max en/of Dan. Dat zou leuk zijn! 😍😏

   3 dagen geleden
 • Luckey

  Hij is dan wel heel zielig maar wel heel mooi

  Luna en Max zijn echt zo lief voor jada!

  Jou kende ga je wel iets doen?
  Moeten de hooivorken al van zolder gehaald worden?

  3 dagen geleden
  • VampireMouse

   *kijkt heel lief* maybe.....

   Wahahahaha.

   Dankjewel voor je reactie ❤️❤️

   3 dagen geleden
 • Winterdawn

  😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

  3 dagen geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen