Foto bij 101 - I swallowed the poison

Bill P.O.V.
"Maud heeft nog gevoelens voor haar ex."
Het voelt als hij die woorden letterlijk in je hart kerft. Je kan het niet eens opbrengen om je te bewegen. Je gedachten maken overuren. Gevoelens voor haar ex. Haar ex. De ex waarover ze je vorige week iets verteld heeft, wat er voor zorgt dat je het liefst zijn kop van zijn romp wil trekken. Je balt je hand tot een vuist en zodra je merkt dat je dat doet, besef je je dat je je weer kan bewegen. Je pakt je biertje op en gooit het in één keer achterover. Dan storm je de pub uit en steek je met trillende handen een sigaret op. Je blijft twijfelend staan. Je wil weg hier. Sterker nog, je moet weg hier. Je weet alleen niet waarheen. Voor het eerst in jaren, voel je je zo ontzettend eenzaam. Je haalt je telefoon uit je zak, maar blijft dan enkel naar het scherm staren. Een foto van Maud op je achtergrond herinnert je eraan dat je niet eens weet wie je nu wil bellen. Je kan haar hier niet over bellen. Je wil haar nu niet eens bellen. Je stopt je telefoon weer in je broekzak en gooit je sigaret op de grond. Je haalt het pakje uit je zak en steekt er nog één op.
"Ben je oké?" hoor je voorzichtig achter je. Je draait je om en ziet dat Georg in de deuropening verschenen is. Je haalt je schouders op en toont hem de hand waarin je de sigaret houdt. Zelfs de woorden 'ik sta te roken' krijg je niet over je lippen. Hij knikt enkel en loopt weer terug naar binnen. Je rookt de sigaret op en loopt dan weer terug de pub in. Bij gebrek aan een betere plek ga je weer bij Georg aan tafel zitten. Hij loopt naar de bar en haalt twee nieuwe biertjes. Je neemt een paar slokken en zucht dan diep.
"Ik had het kunnen weten."
Hij kijkt je verbaasd aan. "Oh ja?"
"Ik, ähm, ik heb een tijdje terug tegen haar gezegd dat ik van haar houd. Dat flapte eruit, maar ik meende het wel. Ze zei het toen niet terug en daar had ik alle begrip voor - ik zei het ook wel heel snel. Nu zei ik het van de week weer, nadat ze vertelde dat... Ze zei het weer niet terug en ik heb gezegd dat ik dat oké vond en dat was ook zo, maar... Ugh, ik voel me zo'n idioot. Ik jaag haar inderdaad weg. Ze heeft letterlijk aan me gevraagd of ik geen ik hou van je meer wilde zeggen. Ze zei dat ze er ongemakkelijk van werd, omdat ze het zelf niet over haar lippen krijgt. Geen wonder als ze dat niet zegt als haar hart nog bij die klootzak ligt."

Georg P.O.V.
Je luistert vol verbazing naar Bill's woede uitbarsting. Je had niet verwacht dat een paar steken onder water zo veel overhoop zouden halen in zijn hoofd.
"Wow," zeg je uiteindelijk. "Gaat dat niet een beetje ver?"
Hij haalt onverschillig zijn schouders op en tikt ook het nieuwe biertje naar binnen. "Weet je wat, ik wil het er niet eens meer over hebben. Ik wil bier drinken en vergeten wat je me verteld hebt."
Hij houdt zich aan zijn woord, want een paar uur later staat jullie tafel vol met lege glazen, waarvan hij misschien wel driekwart weggewerkt heeft. Je twijfelt of je er wat van zal zeggen, maar je kan het gevoel niet loslaten dat je dit zelf veroorzaakt hebt.
"Wat moet ik doen?" bromt hij, terwijl hij zijn hoofd in zijn handen laat zakken. "Wat moet ik doen?"
Je neemt een slok van je biertje en staart moeizaam voor je uit.
"Georg, ik vraag je dit oprecht: wat moet ik doen?"
"Ik weet het niet," zucht je. "Wat wil je doen?"
"Dat weet ik toch niet." Aan de manier waarop hij praat, merk je dat hij hem aardig heeft hangen. "Ik wil haar niet kwijt, maar ik ben er ook niet zo zeker meer van dat ik haar wel heb."
Hij haalt zijn telefoon uit zijn zak en begint - met de nodige moeite - te typen. Je pakt voorzichtig de telefoon uit zijn hand, terwijl je hem vraagt wat hij doet.
"Heidi appen - ze moet me komen halen."
Je glimlacht. "Ik app haar wel voor je."
Als je WhatsApp opent, zie je dat hij wel twintig berichten van Maud heeft binnen gekregen, waarop hij niet gereageerd heeft. Je scrollt door totdat je Heidi vindt.
Bill: Hey Heidi, Georg hier. Bill heeft een biertje te veel op en wil weten of je hem op kan komen halen.
Heidi: Ach, arme. Ik ben er over tien minuutjes.

Reacties (2)

  • Luckey

    Georg ik doe je wat aan!

    1 maand geleden
  • Luckey

    Georg ik doe je wat aan!

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen