Foto bij 11.

Nou lieverds hier is het nieuwe hoofdstuk!
Je kunt voor de duidelijkheid hoofdstuk 10 nog even doorlezen.

Ik ren het trappenhuis uit en negeer het gefluit van de andere mensen uit het gebouw, die de show gretig gevolgd hebben.
Tranen rollen over mijn wangen als ik terug naar huis fiets, daar eenmaal aangekomen zie ik Jace op de stoep voor het huis zitten. Hij springt op als hij mij aan ziet komen fietsen, zijn gezicht staat bezorgd.
Ik had verwacht dat hij woedend zou zijn, maar dat is hij niet, in tegendeel.

Ik val in zijn beschermende armen, zodra ik van de fiets stap.
"Het spijt me zo". Met lange halen begin ik te huilen, Jace troost mij en trekt mij steviger tegen zich aan.
Als ik een beetje ben bijgekomen gaan we samen op de stoep voor het huis zitten, hij slaat zijn arm om mij heen en ik leun met mijn hoofd tegen zijn sterke schouder aan.

"Wil je er over praten?" Ik kijk van onder mijn wimpers naar Jace, ik heb het gevoel dat ik hem een uitleg schuldig ben. Ik weet alleen niet goed waar ik beginnen moet, ik schaam mijzelf zo voor wat Harry verteld heeft tegen Jace.

"Hij vertelde de waarheid, ik heb inderdaad seks met hem gehad". Ik zie Jace zijn ogen sluiten en even in de brug van zijn neus knijpen, ik hoor hem diep zuchten voor hij zich weer tot mij richt.

"Waarom?"

Ik pers mijn lippen op elkaar, moet ik nu toegeven dat hij mij om zijn vingers gewonden heeft, waarschijnlijk met de eerste blik die hij mij gegeven heeft?
Dat wil ik niet toe geven, ik wil me niet zo zwak en stom laten lijken.

"Het was gebeurd voor ik er erg in had, hij had mij betoverd". Deze woorden laten Jace rillen, ik voel zijn arm van me afglijden en hij gaat wat bij mij weg zitten.
" Dat klinkt belachelijk, hoor je wel wat je zegt?" In 1 klap veranderd de sfeer, we worden alle bij geïrriteerd, om verschillende redenen.
"Wat wil je dat ik zeg? Dat het moment dat hij voor mij stond, ik voor zijn voeten viel?" Mijn handen bewegen alle kanten op, terwijl ik tegen Jace schreeuw
"Nou alsjeblieft, dat deed ik. Hij weet precies wat hij moet doen, precies hoe hij tegen mij moet praten en precies hoe hij mij moet aanraken". Ondertussen staan we allebei, nog steeds op de stoep.

"Natuurlijk weet hij dat, hij weet precies hoe hij mensen moet raken, dat is wat hij doet. Hij misbruikt mensen, kijk nu naar je, hij heeft je misbruikt en alsnog lijk je hem te beschermen".
Hijgend staan we daar, Jace slaat zijn armen over zijn borst en maakt zich langer en breder. Ik voel mij de grond in geboord, terwijl ik toch echt met mijn voeten op de grond sta.
"Jij hebt tegen mij gelogen, jullie vertellen allebei een ander verhaal. Wat heeft heb je met Harry gedaan? Waarom heb ik het gevoel dat hij het op mij gemunt heeft , om jou te raken? Wat heb jij gedaan?"
Een grom komt uit de keel van Jace, terwijl hij zijn voeten op het stoepje verzet. "Ik heb gezegd dat hij mijn vriendinnetje toen der tijd misbruikt heeft, daarvoor heeft hij in de jeugdgevangenis gezeten. Ik was het zat dat hij achter haar aan bleef zitten, terwijl ze van mij was."

Na zijn bekentenis is op eens de situatie totaal te begrijpen. Harry pakte Jace terug op zijn grootste zwakte,

mij.

Hij wilde mij breken, om Jace te raken. Opeens is alles duidelijk, en het bloed stijgt naar mijn wangen. We hebben ons perfect laten bespelen door 1 persoon, die heel sneaky ons leven ingeslopen is.

"Wat heb je gedaan nadat hij de telefoon opnam?" Jace tuit zijn lippen, kijkt mij nu schuldbewust aan.
"Niks, ik ging er van uit dat je wel weer zou komen, ik wist dat hij wilde dat ik drama zou maken van de situatie. Dus ik heb hier gewacht, net zo lang tot je zou komen, als dat niet zou gebeurden, was ik je komen halen".
Nu glijd de spanning weg, Jace loopt op mij af en slaat zijn armen om mij heen en duwt zijn neus in mijn haar.
"Ik ben zo blij dat je heelhuids bent terug gekomen", mompelt hij tegen mijn haren. Ik knuffel hem terug, wetende dat Jace zijn gevoelens voor mij echt heel sterk zijn. Hij wil vast iets, wat ik hem niet kan geven.
Harry was er van overtuigt dat Jace hopeloos verlieft op me is, dat heeft hij denk ik ook bewezen.

Reacties (1)

  • AmorAmor

    Jeej, nieuw stukje(H)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen