Foto bij 104 - The sky is changing

Op de valreep, toch nog een hoofdstuk vandaag! (:

"Wat valt er verkeerd te begrijpen aan de woorden 'ze heeft nog gevoelens voor haar ex'?" snauw je. Heidi kijkt je verbaasd aan.
"Ik probeer alleen maar met je mee te denken, Bill," zucht ze en ze staat op van tafel.
"Sorry," mompel je. "Help me, bitte."
"Ik kan je alleen maar helpen als je naar me wil luisteren," zegt ze voorzichtig, terwijl ze weer gaat zitten. Je knikt braaf en doet alsof je je lippen op slot doet. Ze glimlacht.
"Weet je, dit is net als toen Tom en ik begonnen te daten."
Je opent je mond, maar sluit die meteen weer als ze je waarschuwend aankijkt. Je perst je lippen strak op elkaar en kijkt haar vragend aan.
"Zoals ik zei, dit is net als toen Tom en ik begonnen te daten. Nee, ik weet dat het niet exact hetzelfde is, maar laat me uitleggen waarom het wel met elkaar te vergelijken is: toen ik met Tom uitging en dat naar buiten kwam, kwam ik in een mallemolen aan geruchten en verhalen over hem terecht, waardoor ik onwijs ging twijfelen. Hij was te jong, hij was de player van de band, hij zou nooit voor mijn kinderen kunnen zorgen... Weet je nog wat jij toen tegen mij gezegd hebt?"
"Dat je zelf moest ontdekken wat je voor hem voelt en hoe hij in je leven past. Dat je niet moet luisteren naar wat anderen zeggen."
"Denk je niet dat je naar je eigen advies moet luisteren?"
"Ik weet niet wat ik moet doen, Heidi," zucht je. "Ik vind het gewoon zo moeilijk om hiermee om te gaan, zeker omdat zij in Nederland zit en ik zit nu hier en ik zit straks weer in Los Angeles en haar ex zit bij haar om de hoek en-"
"Bill, haal adem," grinnikt ze, maar ze stopt al snel met lachen als ze de paniek in je ogen ziet. "Rustig, oké. Het komt allemaal goed."
"Zo voelt het anders niet," snauw je, maar je herpakt jezelf direct. "Sorry, dat kwam er rot uit. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen."
"Waarom begin je niet bij de bron?"
Je kijkt haar vragend aan. "Ik zei toch dat ik dit niet met Maud kan bespreken..."
"Nee, maar wel met Georg."
Je pakt twijfelend je telefoon weer op en je voelt een kleine steek in je borst als je ziet dat Maud nog niet gereageerd heeft.
Bill: Hey, jij bent niet meer in Berlijn zeker?
Georg: Nee man, sorry. Ik ben inmiddels weer thuis. Whaddup?
Bill: Kan ik naar je toe komen?
Georg: Ja, sure. Hoe kom je weer thuis?
Bill: Ik regel wel wat. Ik app je wel als ik ga rijden
"Ik ga straks naar Magdeburg," deel je mee. Heidi knikt enkel. Je schenkt haar een kleine glimlach en staat dan op om je spullen te pakken. Als je een klein half uurtje later met koffer en al de woonkamer in komt, staat ze tot je verbazing ook klaar met een koffer.
"Dit moet opgelost worden," legt ze uit. "Dus ik ga met je mee en ik heb al een hotel voor ons geregeld."
"You're the best."

Maud P.O.V.
Zodra je onder de douche vandaan komt, pak je je telefoon op. Een kleine glimlach verschijnt op je gezicht als je ziet dat je eindelijk een berichtje van Bill hebt. Je tikt even met je nagels op het scherm, terwijl je bedenkt wat je terug moet typen.
Maud: That's okay. Glad to hear from you. I'm all right - miss you lots though. We still on for our call?
Gehuld in een handdoek loop je naar de slaapkamer en je begint een outfit bij elkaar te zoeken. Na een tijdje hoor je je telefoon weer afgaan.
Bill <3 I have to fix some things today. I can call you now?
Maud: Fine with me!
Je gaat op bed zitten en, hoe stom het ook voelt, wacht tot hij je belt. Gelukkig zie je al vrij snel dat hij je probeert te bellen. Helaas geen videogesprek, maar je bent allang blij dat je even zijn stem kan horen en drukt snel op opnemen.
"Hey!"
"Hey," hoor je aan de andere kant.
"How are you?"
"I'm okay. You?"
"I'm all right. Missing you though!"
Je hoort aan zijn stem dat hij lacht. "I miss you too. What are you up to today?"
"Not that much so far. I woke up and felt like shit, but doing a bit better now after I showered. Soof asked me if I wanted to hang out later, so I think I'll meet up with her later. You?"
"Arranging some stuff for, ähm, Queen of Drags. Speaking of which... I can't come and visit you in two weeks, I'm afraid."
Je voelt een brok in je keel, maar slikt die dapper weg. "But it's your birthday that weekend."
"I'm sorry. I have to go now, talk to you soon..."

Reacties (1)

 • Luckey

  Ik doe georg echt iets aan
  Niet eerlijk!
  Heidi helpt Bill en Maud!
  Gustav grijp jij eens ook in!

  1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen