De dagen in La-Push veranderde sneller, het waaide behoorlijk buiten en ook regende het pijpenstelen. Tante Sue, probeerde me nu al enkele dagen binnen te houden. Ze wilde niet dat ik ziek zou worden, een verkoudheid was iets dat niet mee te spotten viel.
Zoals altijd maakte mijn tante zich veel te veel zorgen om mij, maar om Seth of Leah leek ze zich totaal geen zorgen te maken. De twee mochten naar buiten wanneer ze wilde en ik moest verplicht binnen blijven.
“Je kijkt zo beteuterd, Prinses” Phyllon mijn trouwe vriend de schildpad, had zijn kop van zijn poten gehaald. “Omdat Seth en Leah wel naar buiten mogen en ik niet, oneerlijk” mopperde ik mijn armen over elkaar heen slaand. Het sprookjesboek had ik al meerdere keren bekeken en de plaatsjes en teksten leken dit keer niet te veranderen.
“Wat wil je buiten doen in de regen, het is koud” Phyllon kantelde zijn hoofd, “zwemmen, op avontuur gaan” somde ik op alsof het zo simpel al zat is. De schildpad schudde van ellende zijn hoofd, en wreef vervolgens met zijn grote zolen, zichzelf van de bank.
De voetstappen van tante Sue hoorde ik van de trap komen, “ga je mee naar de winkel” stelde de vrouw glimlachend voor. “Ja” riep ik, alsof dat het eerste goede idee was dat mijn tante had. “Krijg ik toch nog frisse lucht” mompelde ik er grinnikend achteraan.
Tante Sue keek me kort verbouwereerd aan, totdat haar blik naar het raam gleed en ze het al begreep. Na dat Leah mij bij dokter Cullen vandaan had gehaald had ik vele streken wel gelaten en luisterde ik in een ander opzicht.
Durfde mijn nicht nu niet in het harnas te jagen want dan zou ze gaan klikken.
Met jas aan, warme sokken en mijn laarzen rende ik naar buiten, tante Sue had de auto al ontgrendeld en met een volgende beweging was ik op de achterbank gekropen. Op het moment dat tante Sue de auto in kwam, had ik mijn gordel om en zat ik klaar voor vertrek.
Het duurde dan ook niet lang of tante Sue had de auto op een rap tempo, de bomen vlogen voorbij en verbaasd rezen dan ook mijn wenkbrauwen nadat mijn tante de auto stopte bij het huis van dokter Cullen, in plaats van de supermarkt.
“Maar” kwam er vragend niet begrijpend over mijn lippen.
Tante Sue had mijn gordel al af geklikt en vervolgens uit de wagen getild. Drukte mij nu tegen haar lichaam, “tante Sue dit is niet de supermarkt” constateerde ik, waarop ze begon te knikken, “dat klopt, maar als ik had gezegd ga je mee naar de dokter, was je hem gesmeerd” grijnsde ze. Het trapje op stappend werd de voordeur al geopend.
En daar stond Jasper, de man die me zomaar van zijn dak had geplukt.
“Sue, Nymphadora” begroette de man ons, mijn wangen voelde ik kleuren. Tante Sue stapte de trap op naar boven, met Jasper achter ons aan. Mijn benen voelde ik bungelen tegen het lichaam van mijn tante aan. “Weet u dat u ook gewoon had kennen zeggen” mompelde ik, mijn wenkbrauwen in een frons drukkend.
“Als ik Emma en Regina mag geloven” sprak tante Sue alsof ik iets doms had gezegd.
“En wat hebben Emma en Regina dan gezegd,” kwam mijn bijdehand opmerking. “Dat je er niet echt vrolijk van wordt en het liever ontloopt” sprak ze kribbig, lichtelijk bot. “Ja, als je weet welke prijs er voor staat zoals Regina dat wilt doen” begon ik te knikken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen