Foto bij 109 - Wake up in a dream

Je rekt je uit en slentert naar de keuken voor koffie. Als je terugkomt, zie je dat je al een gemiste oproep van Bill hebt - die is er vroeg bij vandaag... Je kruipt terug in bed en pakt je telefoon op. Videogesprek, hm. Je bent net wakker en ziet er niet uit, maar goed - daar staat wel tegenover dat je Bill dan even kan zien. Je besluit hem dus ook met video weer terug te bellen. Hij gaat amper over, of hij heeft al opgenomen.
"Hey," zegt hij snel.
"Morning," grinnik je. "First of all, please ignore my I-just-woke-up look-"
"Don't bother."
"I'm sorry?"
"You should be," bromt hij. Je kijkt hem verbaasd aan. "Never mind."
"Bill, what's wrong?" Het valt je nu ook op dat hij er slecht uitziet. Hij heeft enorme wallen, alsof hij al dagen niet slaapt, en zijn haar staat alle kanten op.
"I'm not even sure why I'm calling you."
"Bill? What happened?"
"Don't be like this," mompelt hij.
"Be like what?"
"All lovey-dovey and caring, like you don't know what I'm talking about."
"But I don't know what you're talking about."
"You know what, fine. Never mind. I gotta go anyway. Bye."
"Bill, wait!" schreeuw je nog tegen je telefoon, maar hij heeft al opgehangen. Je tikt verwilderd op het scherm, maar je krijgt het niet voor elkaar om hem terug te bellen, als plotseling...

Je schrikt wakker en grijpt verward om je heen. Met een diepe, opgeluchte zucht realiseer je je dat je telefoon nog op je nachtkastje ligt en dat er nergens in de buurt een kop koffie staat - je hebt het gewoon gedroomd. Je probeert de nare Bill uit je droom snel uit je hoofd te zetten en pakt je telefoon op om hem een berichtje te sturen.
Bill <3: Hey. you still up?
Bill <3: Can i call you?
Bill <3: Maud??
Bill <3: I guess you're asleep. Sweet dreams, babe.
Oh nee, niet dit weer! Je denkt hard na hoe je ook al weer in je droom teruggeappt hebt, maar je kan er echt niet op komen. Uiteindelijk begin je te typen.
Maud: Yup, fell asleep - sorry! Good morning, hope you slept all right xx
Zo - dat komt je op geen enkele manier bekend voor. Met tegenzin zwaai je je benen over de rand van het bed om koffie te halen. Als je terug in de slaapkamer komt, klopt je hart in je keel - als Bill nu ook heeft geprobeerd om te videobellen, ben je nog aan het slapen, spreek je jezelf toe. Je pakt je telefoon op.
Bill <3: No worries. I've slept okay, you? xx
Maud: Bit of a weird dream, but other than that okay. I miss you, Billchen <3
Bill <3: Miss you too. Can we talk later?
Je voelt je hart opnieuw in je keel kloppen, terwijl je terugstuurt dat dat prima is. Je kan het gevoel dat er iets niet helemaal klopt niet loslaten.

Heidi P.O.V.
Als je de volgende ochtend wakker wordt, ben je verbaasd om te zien dat Bill al op aan het tafeltje in de hotelkamer zit, druk met zijn telefoon in de weer.
"Hey! Hoe laat ben je gister teruggekomen?"
Hij haalt zijn schouders op. "Weet ik niet precies. Uur of één, half twee, zoiets?"
"Dan ben je ook vroeg op nu.."
"Kon niet slapen."
"Aha. Hoe was het bij Georg?"
"Ik weet het niet - het was een beetje.. vreemd? Toen ik daar aankwam, was Gustav er en-"
"Huh? Was Gustav daar?" vraag je zogenaamd verbaasd, terwijl je je hoofd in je koffer verstopt. Je haalt er een trui uit en staat weer op. Bill verblikt of verbloosd niet, dus die zal het wel niet door hebben.
"Yup. Hij had ruzie met Georg toen ik daar aankwam en vloog de deur uit."
"Ruzie? Ik dacht dat die twee een oprechte bromance samen hadden.."
Hij grinnikt. "Ik ook! Alleen geen rozengeur en maneschijn op het moment, duidelijk."
"Oké, duidelijk. En wat Georg over Maud zei?"
"Ja, hij zegt dat dat echt zo is," zucht hij. "Dus ik wilde eigenlijk Maud bellen gisteravond, maar ze sliep al en nu heeft ze me geappt maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen."
"Wat wilde je gisteravond tegen haar zeggen dan?"
"Dat ik haar mis en.. Ik weet het niet, ik wilde haar gewoon graag even spreken, even geloven dat het niet allemaal verpest is nu."
Je perst je lippen op elkaar - het is dat Gustav en jij hebben afgesproken om niet al te opvallend en direct in te grijpen, want anders...
"Misschien doet het je nog steeds wel goed om haar even te zien en te spreken," opper je in plaats daarvan subtiel. Hij haalt zijn schouders op.
"Baat het niet dan schaad het niet..."

Reacties (1)

  • Luckey

    Die droom is echt apart

    Go beide en Gustav!
    Help ze maar!

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen