Foto bij 113 - Hard, cold, sad and true

Heidi P.O.V.
Je hart breekt een beetje als je ziet hoe Bill aan tafel zit en het liefste zou je hem bij praten over de afgelopen dagen - het is dat je aan Gustav hebt beloofd dat je dat niet zou doen. In plaats daarvan ga je bij hem aan tafel zitten en haal je de smoothie uit het tasje en zet die voor zijn neus. "Je kan wel wat vitamientjes gebruiken."
Hij rolt met zijn ogen en schuift de laatste hap croissant naar binnen. "Waarom heb je Maud gebeld?"
"Omdat ik zag hoe jij erbij lag en gezien ik niet van jou te horen kreeg wat er gebeurd was, moest ik het aan haar vragen."
"Misschien heb ik het niet verteld omdat ik niet wil dat jullie je ermee bemoeien," snauwt hij, terwijl hij de smoothie van tafel pakt. Zonder verder nog wat te zeggen, schuift hij zijn stoel naar achteren en loopt hij terug de slaapkamer in. Je kijkt hem hoofdschuddend na. Tom komt naast je zitten en drukt een kus op je wang.
"Negeer hem maar hoor," zegt hij, terwijl hij in het tasje kijkt om te zien wat er verder nog aan eten in zit. "Hij kan soms een beetje dramatisch zijn, maar hij draait wel weer bij."
"Je hebt gezien hoe hij was," zucht je. "Ik maak me gewoon zorgen."
"Ik ook," zegt hij, inmiddels met zijn mond vol brood. Hij slikt snel zijn hap door, als hij je blik ziet. "Maar op dit moment weet jij nog steeds meer van de situatie af dan ik en ik kan niks anders zeggen dan dat hij iets stoms gedaan heeft, wat wel weer goed komt als hij Maud spreekt."
"Het ligt iets ingewikkelder dan dat," geef je met tegenzin toe. Je neemt een slok van de koffie die Bill op tafel heeft laten staan en zucht. Daar gaat hij dan, hetzelfde riedeltje als je aan Maud verkocht hebt vanochtend: "Bill heeft wat roddels of geruchten gehoord dat Maud nog gevoelens voor haar ex heeft. Om één of andere reden wil hij dat niet loslaten, maar ook niet bij haar checken - hij is veel te bang dat het waar is. Plus, hij heeft het voor zichzelf allemaal al ingevuld; dat is waarom ze geen 'ik hou van je' wil zeggen en dat is waarom ze geen aangifte tegen haar ex wil doen."
"Ik weet dat hij dat van Georg gehoord heeft," verwijt Tom je. "Doe nou niet alsof ik te dom ben om dat te begrijpen."
Je verslikt je bijna in je koffie. "Hoe weet je dat?"
"Dat heeft Bill me net zelf verteld. Waarom doe jij alsof je dat niet weet?"
"Omdat ik, voordat jij hier was, door Gustav gebeld ben. Die weet er ook van af. We hebben het er al een paar keer over gehad, maar het lijkt ons, zeker om de schade binnen de band te beperken, het beste als Bill niet weet waarom Georg dat soort leugens verspreidt..."
"En de reden daarvan is?"
"Georg heeft, ähm, een oogje op Maud."
Hij schuift direct zijn stoel bij tafel weg en staat op. "Ik doe die Listing iets aan."
Je legt je hand op zijn arm in een poging hem te kalmeren. "Doe nou geen dingen waar je spijt van krijgt, lieverd. Ga rustig zitten en eet iets. Dan praat ik je in de tussentijd bij."

Bill P.O.V.
Terwijl je chagrijnig op bed gaat zitten, hoor je dat Tom en Heidi zachtjes verder praten in de woonkamer. Helaas niet hard genoeg om te kunnen volgen, maar aan de andere kant wil je het ook allemaal niet weten. Je zucht diep, gaat liggen en trekt de dekens over je hoofd. Laat ze het maar uitzoeken, laat ze het maar bekijken - lekker makkelijk om te zeggen dat het allemaal wel weer goed komt. Zij weten niet wat er aan de hand is en dat zullen ze ook nooit begrijpen.
Na een tijdje klinkt er een zachte klop op de slaapkamer deur. Heidi schraapt aarzelend haar keel. "Bill, mogen we binnenkomen?"
"Ga weg," brom je vanonder de dekens.
"Wij komen binnen," deelt Tom nu mee en hij gooit de deur open. Je trekt de dekens nog wat verder over je heen en sluit je ogen.
"Ik wil niet praten."
"Dat komt goed uit," zegt hij, terwijl hij naast je op bed komt zitten. "Je hoeft alleen maar te luisteren."
"Dat wil ik ook niet," protesteer je, maar je weet dondersgoed dat je daar niet onderuit komt. Tom trekt zachtjes aan de dekens en met tegenzin laat je die los. Hij veegt wat plukjes haar uit je gezicht en schudt zachtjes zijn hoofd.
"Bill, je hebt echt iets heel stoms gedaan deze keer."
"Nee, dat helpt. Ik voel me gelijk een stuk beter."

Reacties (1)

  • Luckey

    Go Tom!
    Heeft hem
    Maar eens flink billen koek!

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen