Foto bij 114 - Put your heart on repeat

Die laatste opmerking komt er zo droog uit, dat zowel jij als Tom in de lach schieten. Heidi schudt lachend haar hoofd. "Waar ben ik mee getrouwd..."
"We're a package-deal, babe," lacht Tom. Je kan bijna niet stoppen met lachen, tot het ineens overgaat in huilen en de anderen weer stil vallen.
"Wat moet ik nu doen, Tommi?" snotter je.
Hij grinnikt zacht, omdat je hem zo noemt, maar dan wordt zijn blik weer serieus. "Ik denk echt dat je met Maud moet praten."
"Oh." Je slikt. "Ik weet niet wat ik tegen haar moet zeggen."
"Wat dacht je van sorry?"
Je haalt koppig je schouders op. "Waarvoor?"
Tom geeft je een zachte duw en drukt je telefoon in je handen. "Bel nou maar."
Met tegenzin zoek je haar nummer op en druk je op 'bel'. Hij gaat een paar keer over, maar dan krijg je voicemail.
"Ze neemt niet op."
"Dan stuur je haar een appje."
Je zucht, opent WhatsApp en begint te typen.
Bill: Hey, can we talk?
Je ziet dat ze vrijwel direct online komt en het leest, maar niet reageert. Je legt gefrustreerd je telefoon weer op tafel en zucht. "Nou, top. Wat nu?"
Je pakt je telefoon weer op en begint ongeduldig het gesprek heen en weer te scrollen in de hoop dat ze reactie geeft. Tom pakt voorzichtig je telefoon van je over. "Hey, ongeduld. Nu wacht je tot ze reageert."

Maud P.O.V
Je grist de envelop uit Sophia's hand. "None of your business!"
"Hey!" protesteert ze, terwijl ze de envelop terug probeert te krijgen. Het duwen-trekken wordt verstoord als je telefoon af gaat. Je kijkt naar het scherm en ziet dat Bill belt. Je drukt het geluid uit en legt je telefoon weg. Sophia kijkt je verbaasd aan.
"Was dat Bill die belde?"
"Uhuh."
"En je neemt niet op?"
"Nope."
"Oké, dan gaan we het daar eerst over hebben, maar daarna..." Ze knikt veelbetekenend naar de envelop die je achter je gelegd hebt. Je zucht en knikt dan. "Dus, jullie hebben ruzie?"
Je haalt je schouders op. "Ik weet niet zo goed meer wat we precies hebben."
"Oké, wacht. Ik pak even een fles wijn en dan verkassen we naar het balkon, want je ziet eruit alsof je een sigaret kan gebruiken, en dan begin je bij het begin met vertellen."
Je rolt met je ogen, maar staat dan op om twee wijnglazen te pakken, terwijl Sophia een fles wijn uit de koelkast pakt. Jullie gaan op het bankje op het balkon zitten en je steekt een sigaret op.
"Het begon toen we terug kwamen uit Berlijn, denk ik. Hij deed zo raar toen, toch?"
"Ja, maar dat kwam omdat hij bezig was met die RuPaul rip off," verdedigt ze hem. Je kijkt haar verontwaardigd aan. "Sorry, ga verder."
"Nou, ik denk dus dat dat niet waar was. Ik denk dat hij geen contact meer met me wilde hebben. Anyway, een paar gekke app gesprekken later wilde hij me toch ineens bellen en toen vertelde hij me ineens dat hij tijd nodig had en dat we elkaar beter even niet konden spreken."
"Heh?"
"Jup. Dus ik heb de afgelopen twee dagen alleen maar in bed gelegen, want ik wist gewoon echt niet wat ik moest doen. Totdat Heidi gister ineens belde. Ze wilde weten hoe het met me ging en ze vertelde dat Bill er helemaal kapot aan ging. Dus ik had zoiets van, eigen schuld, dikke bult en heb na een kort gesprekje weer opgehangen. Vanochtend probeerde ze het nog een keer en vertelde ze dat Bill wat roddels had gehoord en daarom zo raar deed. Ik weet gewoon niet wat ik ermee moet."
"Oké, allereerst moet je me beloven dat je me volgende keer gewoon gelijk belt, of appt, of desnoods fucking rooksignalen stuurt." Ze kijkt je indringend aan en gaat verder, nadat je 'ja' geknikt hebt. "Daarnaast, what the fuck, Bill?! Wat voor roddels waren dat dan?"
"Dat ik nog gevoelens voor Evander heb."
"Is dat zo?"
"Nee, natuurlijk niet! Niet op die manier in ieder geval. Ik... I don't know, hij was mijn eerste vriendje, dus helemaal niks voor hem voelen zal er nooit inzitten, maar het is niet alsof ik nog..." Je zucht diep en neemt een grote slok wijn. "Het is niet alsof ik hem terug wil. Of niet van Bill houd."
Sophia verslikt zich bijna in haar wijn. "Je houdt van hem?"
Je slaat je ogen neer en knikt. Je neemt een trekje van de sigaret en drukt hem daarna uit in de asbak. "Niet dat dat heel veel uitmaakt nu, want hij...-"
"Probeerde je net te bellen en je nam niet op. Dat klinkt inderdaad alsof hij helemaal klaar met je is. En terecht hoor, wat moet hij nou met jou," verwijt ze je, waarna ze plagend haar tong uitsteekt. Je kijkt haar zogenaamd beledigd aan.
"Pardon?"
Jullie schieten in de lach. "Oké, maar nu even serieus. Het klinkt alsof jij nu de relatie hebt afgeschreven, in plaats van Bill.."

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahaha ze doen het alle twee

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen