Nadat de club hoorde dat Appie het boek van Isis heeft meegenomen uit de tombe van Anchesenamon willen de andere bewoners het verhaal horen.

“Wat ik nu ga vertellen is van levensbelang, luister dus goed! Laten we beginnen, het begon bij een eeuwenoud verhaal over Anchesenamon de kwaadaardige ex vrouw van Toetanchamon. Het verhaal over Amneris weten jullie al. Maar het verhaal gaat verder, toen Amneris haar kindje aan Anchesenamon had afgestaan werd er bekend in het eeuwenoude Egypte dat dit kindje Isis heette. Isis is altijd het kindje van Anchesenamon geweest. Maar Isis verraadde Anchesenamon door een boek te schrijven. Ook wel bekend als het boek van Isis. Dit boek is tot vorige maand nooit gevonden. In dit boek schreef ze in hiërogliefen over Amneris en Toetanchamon. En dat er een andere schat verborgen ligt ergens in België. Toen ik dat las moest ik meteen aan het Anubis huis denken dus besloot ik na even te hebben geaarzeld om het boek uit te tombe mee te nemen. Ik wist niet dat hier een vloek in zou zitten toen ik het boek opende in de tombe. De tombe begon te trillen en te beven. Net zoals toen we de graal terugbrachten in de liefdestombe van Toet en Amneris. Ik had de eerste pagina’s gelezen en kwam er al snel achter dat er inderdaad nog een schat verborgen ligt in het huis anubis. Nadat ik de tombe ben uit gegaan zakte de tombe weg, ik was dus gelukkig net op tijd met het boek in mijn hand. Op de terugweg naar Nederland deed dit boek rare dingen, het gaf namelijk licht. Toen ik het open maakte zag het ik oog van Horus. Ook wel bekend van jouw medaillon Nienke” zei appie. Nienke schrok en zei “het is ten eerste onvergefelijk dat je weer iets mee hebt genomen uit een tombe. Maar ik ben toch bereid je te helpen.” Appie keek geruststellend en zei lachend “ik had ook niks anders verwacht, jij bent tenslotte diegene die het allemaal echt gemist heeft, bij jou begon het allemaal.”

“Wat ik alleen niet begrijp?” Begon Fabian. “Wat deed je eigenlijk in Egypte?” Vervolgde Fabian. Waarop Appie vertelde “nadat ik het huis anubis verlaten had. Ben ik de opleiding archeologie gaan doen. Fabian had me altijd zo geïnspireerd met de hiërogliefen en de raadsels dat ik dit ook wou doen. Zo heb ik de tombe van Anchesenamon gevonden” “Okay, dan is dat duidelijk. Ben je al ergens achter gekomen? Of moet ik je helpen?” Zei Fabian. Appie lachte en zei “net zoals vroeger? Ja graag! Ik kan alle hulp gebruiken, heb namelijk nog niks gevonden. “AAH” gilde Amber. “Wat nou weet Amber?” Zeiden Jeroen en Patricia in koor. “Zie je een muis Amber?” Vervolgde Noa. “Nee, veel erger. Het is 5 voor 10. Victor gaat ons vermoorden als we te laat zijn” iedereen pakte hun spullen en rende naar het huis. Maar Victor stond ze al op te wachten en zei “jullie zijn te laat, verklaar je nader.” “Nou Victor, we wouden wat bespreken. En we hadden de tijd niet in de gaten” zei Noa. Victor dacht na en zei “voor deze keer komen jullie er goed vanaf maar de volgende keer mogen jullie allemaal..” “de wc’s gaan borstelen met een tandenborstel” zei iedereen. Victor keek op en zei “het is na 10 jaar nog steeds duidelijk hoe ik in elkaar steek. En nu! NAAR BED! Over 5 minuten wil ik een speld kunnen horen vallen.” Iedereen vluchtte naar hun kamers en ging slapen. Nienke en Amber praatte nog even na op hun kamer.

“Am?” Begon Nienke. “Ja, Nien? Wat is er?” Zei Amber. Nienke dacht na hoe ze dit het beste kon verwoorden en zei “wat vind jij van de stunt die Appie deze keer heeft uitgehaald?” Amber dacht even na en zei lachend “We hebben het over Appie, die veranderd nooit. En als dat gebeurt word dat zeker een column in mijn glossy” “ja, maar. Het boek van Isis is nooit opgedoken en Appie vind het zomaar in de tombe. Is dat niet raar?” Zei Nienke terwijl ze verwijtend naar Amber keek. “Denk je dat Appie liegt?” Vroeg Amber aan Nienke. “Ik weet het niet, maar ergens denk ik dat hij nog delen uit zijn verhaal mist. Want het verhaal klopt niet helemaal naar mijn idee. Maar ik ga me der nu niet druk over maken. Nu gaan we lekker slapen, morgen weer een frisse en fruitige dag” zei Nienke terwijl ze zich wurmde in haar deken en haar ogen sloot. “Slaap lekker Nien!” Zei Amber nog. Maar Nienke hoorde haar niet meer.

De volgende ochtend aan het ontbijt komt Appie de kamer ingelopen en zegt “jongens kijk, ik denk dat ik iets gevonden heb.” Appie laat een pagina zien over het huis anubis. “Is dit het eerste raadsel?” Vraagt Nienke aan Appie. “Ik denk het wel! Kijk, de zolder staat aangegeven in deze pagina. Maar dit deel van de zolder ken ik helemaal niet? We zullen dit moeten bekijken.” Zei Fabian voordat Appie ook maar enig woord kon zeggen. “We zullen vanavond naar de zolder moeten om daar te onderzoeken “zegt Jeroen.” Victor komt de kamer binnen en zegt “jullie blijven hier niet heel de dag, van Swieten heeft een lesprogramma voor jullie gemaakt die jullie gaan volgen. Ga je niet? Mag je hier niet wonen. Begrepen?” “Ja Victor, we gaan dan onze spullen inpakken en naar school” mompelde iedereen. Amber had geen zin in school, nadat ze van school af ging heeft ze nooit meer een les gehad. Ze is gelijk de mode in gegaan en succesvol geworden. Nadat Victor de kamer verlaten had zei Amber “ik wil niet naar school, maar ik wil hier ook niet weg.” Patricia lachte en zei “ik hoorde dat Jason weer les geeft sinds Wolf weg is.” Amber sprong op en zei “JA-JASON? Kom op waar wachten jullie op? We moeten naar school! Kom kom kom!” Iedereen lachte en gingen naar school.

Eenmaal aangekomen op het schoolplein stond van Swieten de bewoners van het huis anubis al op te wachten. Van Swieten zag er nog steeds het zelfde uit. Kaal hoofd en een brede lach op zijn gezicht. De bewoners liepen naar van Swieten toe en zei “als dat de huis anubis bewoners niet zijn. Dit is geen tijd om bij te kletsen, maar die tijd komt nog wel! Naar jullie les, jullie beginnen vandaag met Geschiedenis.” Amber gilde en rende de klas in “JASON? JASON?” Er stond een man in de klas en zei “ja? Met wie heb ik het genoegen?” Amber zag Jason en zei “Amber Rosenberg, kent u mij niet meer? U heeft mij 12 jaar geleden drama gegeven!” Jason dacht na en zei “oh Amber! Natuurlijk! Jij had mij zo goed geholpen met de musical. Nu weet ik het weer! Ben je hier alleen?” Zei Jason. “Nee! Ik ben niet de enige. De andere zijn..” zei Amber. De andere kwamen het lokaal binnen en zeiden “hier!” Nee maar, is iedereen er?” Vroeg Jason. “Nee, Mick en Joyce zitten ergens op Aruba. Mick is sportkampioen geworden en doet het heel goed. En Joyce? Die is daar voor het supporter van Mick. En Mara hebben we al zeker 12 jaar niks meer van gehoord.” Zei Patricia. “Wat leuk, dat ik jullie weer les mag geven” zei Jason. “Ga zitten, dan gaan we beginnen we gaan het vandaag hebben over het boek van Isis.”
De bewoners keken elkaar aan en Fabian fluisterde bij Nienke in het oor “ligt het aan mij of is dit heel toevallig?”

Jason begon te vertellen “een eeuwenoud verhaal, begonnen in 1000 voor Christus. Of zelfs nog wel eerder. Een verhaal dat is ontstaan door de God Anchesenamon. De boze ex vrouw van Toetanchamon een Egyptische farao. Hij en Amneris hadden een relatie nadat het uitging met Anchesenamon. Anchesenamon was hier niet blij mee en vervloekte het kindje van Amneris in de traan van Isis. Deze traan is nooit gevonden. Dit is het ene laatste ingrediënt voor het levenselixer. Ook is er door Isis toen ze klein was een boek geschreven. Dit staat ook bekend als “het boek van Isis”. In dit boek zou de raadsels hebben geschreven die mensen zouden leiden naar een kostbaar artefact wat Isis van Anchesenamon heeft gestolen. Veel denken dat dit haar cobra tiara is. Andere verhalen wijzen erop dat het over een ander speciaal voorwerp gaat. Welke verhalen er waar zijn, is tot op de dag van vandaag niet bekend.” Zei Jason. Jason stopte zijn verhaal even nam een slok water en ging verder “nadat Isis veranderd werd in een traan ging Anchesenamon verder met haar leven, ze werd een machtige koningin in een groot rijk dat zich gesetteld had in het midden van Egypte. Niemand durfde haar wat te maken omdat ze bekend stond als de koningin der vloeken.”

Jason werd rood en snakte naar adem. “Jason? Gaat alles goed?” Viel Amber gelijk in. “Ik.. ik.. krijg geen lucht.” Mompelde Jason. Nog geen seconden later vielen zijn ogen dicht en gingen ze zwart open.

“WIE HEEFT MIJN RUST WEDER VERSTOORD!” Kwam er uit Jason met een vrouwen stem. “WAAR IS MIJN BOEK?”

Reacties (1)

 • Lorem

  Best vreemd dat ze 10 jaar later weer naar school moesten, zijn ze nu niet allemaal 25+ nu? XD

  1 jaar geleden
  • Sibunafan

   Ja! Iedereen is 25+ maar ze moesten van Victor een dag besteding hebben.

   1 jaar geleden
  • Lorem

   Tjah, zo ver kwam ik wel nog. :'D
   Ze stemde er wel makkelijk mee in though, ik zou niet zo graag terug naar school willen, om eerlijk te zijn. : P

   1 jaar geleden
  • Sibunafan

   Same, maar ja. Ze moeten toch wel het mysterie oplossen ^^

   1 jaar geleden
  • Lorem

   Was nice to read, nonetheless.

   1 jaar geleden
  • Sibunafan

   Thanks! Morgen komt deel 4! Heb hem al af 🌚

   1 jaar geleden
  • Lorem

   Je schrijft sneller dan ik dan, ik kom maar niet verder met mijn verhaal. :'D

   1 jaar geleden
  • Sibunafan

   Ik heb tot deel 8 al af hahaha 😂

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen