~**~**~

Twee weken later...

Zelfs met vakantie, is het alsnog druk geweest dat ik mij voorneem om echt een week er tussenuit te gaan. Misschien in de kerstvakantie even weg. Nu ben ik aangekleed en stap ik uit mijn auto. Ongelofelijk dat zelfs de vakantie zo voorbij gevlogen is. Nu weer terug naar college.
'Goedemorgen Kim,' reageert Hunter. 'Leuk shirt.'
Ik gebaar dankjewel naar hem. Zo vlak voor de vakantie heb ik Hunter nog leren kennen en is hij rustig en aardig. Even als geduldig want pas na een paar dagen van vluchtig in de gang elkaar te zien, heb ik hem durven zeggen dat ik niet kan praten. Iets wat hij normaal op heeft genomen en nu is hij langzaam een vriend aan het worden. Opeens schrik ik van een kus op mijn wang.
'Sorry, ik wilde je niet laten schrikken,' zegt James wat zielig.
Hij mag al mazzel hebben, dat ik niet iets doe door de schrik. Een glimlach komt op mijn gezicht en knuffel ik met hem. Tot nu toe leer ik James steeds meer kennen. Veel verder dan een knuffel en een kus op mijn wang gaan we niet. God, het is nog niet eens officieel.
'Heb jij nog plannen voor vanmiddag?' wiltt hij weten.
Wat net op het moment is dat Faye en Chantelle er bij komen staan.
'Ja, met ons naar Chapter One Books,' reageert Faye.
Chantelle trekt me juist weg van James. 'Je weet dat ik de website in de gaten hou maar is het waar? Gaat Hair & Beauty stageplekken creëren?'
Ik knik vrolijk. Daar heb ik het uitgebreid met mijn moeder over gehad. Even gebaar ik dat ze moet wachten en haal ik wat uit mijn tas. Gewoon een envelop en geef ik die aan Chantelle.
Nieuwsgierig maakt ze het open en haalt het briefje eruit. Totdat ze het leest. 'Echt waar!' Chantelle kijkt me met grote ogen aan.
Opnieuw dat ik knik en heb ik het volgende moment Chantelle om mijn nek hangen.
'Dank je, dank je wel.' Ze geeft me een paar keer een kus.
'Hoe kom jij zo blij?' wilt Faye weten.
Waarop Chantelle mij los laat. 'Ik krijg als eerste een stageplek bij Hair & Beauty.' Ze duwt het briefje in Faye's handen. 'Ik hoop dat ik snel te horen krijg over wanneer ik stage moet lopen,' grijnst ze.
'Gefeliciteerd meid.' Faye omhelst haar vrolijk.
James knikt. 'Zeker, dat is iets wat je ook heel graag wilt?'
Enthousiast knikt Chantelle. 'Jazeker, door haar moeder ben ik er achter gekomen dat ik er best goed in ben en ik vind het ook enorm leuk om te doen. Dus het komt een beetje door haar moeder.'
'Ik hoop niet dat wij ook stage moeten lopen,' reageert James dan.
Ik schud mijn hoofd en pak mijn telefoon. 'Niet gelijk in het eerste jaar. Misschien in het tweede jaar maar zeker wel in het laatste jaar.' Zeker iets om over na te denken. Als het zo is dat we stage moeten lopen, wil ik op tijd een gesprek met de klassenbegeleider want ik wil niet mijn werk gaan verwaarlozen omdat ik van hier stage moet lopen. Anders eens een mail sturen.

Het scheelt echt dat ik maar college heb tot twee uur. Daarna is er tijd voor een studiegroep. Niet dat ik daar echt gebruik van maak maar in mijn geval komt dat ook omdat ik niet alles kan, wat een ander wel kan. Namelijk praten. Om die reden dat ik een mail voorbij zag komen in de lunchpauze van Mrs. Callahan en dat er vragen in staan over Hamlet. Een boek dat we momenteel behandelen. Hierna een andere klassieker. Woeste Hoogte. Vragen die ik alleen krijg omdat ik niet mee kan doen aan de discussie tijdens de college.
Schijnbaar ben ik de eerste bij Chapter One Books en pak ik een tafeltje met drie stoelen. Om op een stoel mijn tas te zetten en over de ander, hang ik mijn jas. Zo, gereserveerd. Kort kijk ik naar de balie en herken ik Marilyn.
'Hoe krijg je dat serieus zo snel voor elkaar?' Faye ploft neer in een stoel. 'Ik stond zelfs even vast onderweg hierheen.'
Chantelle knikt. 'Ik ben binnendoor gegaan maar dat idee hadden meer mensen.' Ze zet haar tas neer en haalt mijn tas van de stoel, die ze terug aan mij geeft. 'Ik wil nu koffie. Voor jou een macchiato. Wat wil jij?' Ze kijkt naar Faye.
'Cappuccino, alsjeblieft,' antwoordt Faye met een diepe zucht. 'Het voelt aan alsof ik aan vakantie toe ben terwijl we net vakantie gehad hebben.'
Ik schud mijn hoofd om haar reactie. 'Zegt iemand die ook echt vakantie had. Ik moest gewoon werken overdag.[.i]' Voor mij is het ook geen ramp want ik weet hoe mijn leven eruit ziet als ik eenmaal fulltime ga werken.
Nu lacht ze zelf. 'Ja, dat is waar. We houden toch onze traditie voor de derde kerstdag?'
'Denk je nu echt al aan de volgende vakantie.' Chantelle is terug en met onze koffie.
Faye knikt kort. 'Jep, als ik klaar ben, is het gedaan met het huiswerk. Dan kan ik gaan werken net als ieder ander.'
'Daar hoef je niet je studie voor tussenin te laten komen. Je kan nu ook wat zoeken en iets extra's verdienen.' Ik leg mijn telefoon dan neer en til mijn kopje koffie op.
Dat laat Chantelle schaterlachen. 'Klopt, het is dat ik stage mag lopen straks. Als het kan, zou ik bij Hair & Beauty solliciteren. Het is dat ik weet dat er geen vacatures open staan.'
Nee, gek is dat. De meeste willen bij ons werken. Misschien iets extra's proberen op het gebied van Beauty. Een pedicure bijvoorbeeld. Alleen wel opletten dat we niet een echt kuuroord worden. Waar maak ik me druk over? Een sauna zullen we nooit nemen. Of een zwembad, stoombad en weet ik het wel niet.
'Kim, ik hoor je hersenen draaien. Zou je je niet bezig moeten houden met je huiswerk?' Faye's stem klinkt liefjes.
Al grinnikt Chantelle erom. 'Kim is anders echt iemand die kan multitasken.'
Deze keer haalt Faye haar schouders op. 'Dat is waar.' Om met een diepe zucht haar boeken en laptop uit haar tas te halen. 'Ik moet weer een video maken. Iemand een idee?'
'Is er niet een thema dan?' wilt Chantelle weten en is ze me net voor.
'Dat is het hem juist want het is carte blanche.' Ze legt haar hoofd in haar hand. Waarvan haar elleboog op haar knie rust. 'Serieus, normaal krijg ik snel ideeën voor video's en alles. Totdat het 'carte blanche' is want dan is mijn hoofd echt leeg. Compleet blanco.'
Ik knipoog naar Chantelle. 'Voor journalistiek moet ik juist een artikel schrijven met foto's erbij. Dan toegepaste psychologie, daar moet ik een analyse maken op basis van een dossier. Bij Engels, hebben we het over Hamlet en moet ik beginnen aan het verslag. Volgende week beginnen we namelijk met de volgende klassieker.' Ten slotte zijn er vandaag al e-mails gekomen van de professors over het huiswerk.
'Klinkt druk,' grijnst Faye.
Met een vinger in de lucht, ga ik verder. 'En voor muziek, moeten we zelf muziek componeren of een nummer schrijven. Als laatste bedrijfsadministratie, we zitten net bij het gedeelte van boekhouden en moeten we een balans opmaken van een fictief bedrijf.'
'Je kunt het ook realistisch houden en een maandbalans opstellen van Hair & Beauty,' stelt Faye voor. 'Niemand die het zal weten want je hoeft niet de bedrijfsnaam er boven te zetten of wel? Kun je tegelijk wat aan je werk doen... Wacht, voor journalistiek kun je ook over Hair & Beauty schrijven en dat er binnenkort stageplekken vrij komen voor belangstellende.'
Dat is niet eens een slecht idee. 'Komt goed uit want bij management zitten we net bij het hoofdstuk over PR.' Deze keer sluit alles redelijk goed op elkaar aan.
'Nu snap ik wat je bedoelt,' lacht Chantelle terwijl ze haar laptop opent en de oplader aansluit. 'Dus met carte blanche, is jouw hoofd weer leeg?'
'Nou ja, zeg.' Toch kijkt Faye wat ongelukkig. 'Maar hebben jullie ideeën?'
Ik knik. 'Kijk verder in je boek naar wat er nog komt en pak daar een onderwerp van,' suggereer ik.
Chantelle schijnt het ermee eens te zijn. 'Gewoon vooruit kijken. Doe ik ook. Ik behandel net verschillende huidtypes en welke make up bij wat past. Net als waar je rekening mee moet houden met verschillende figuren voor kleding.' Ze vist nog een paar boeken uit haar tas.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen