Rose Davidson,

Nog steeds wist ik niet helemaal wat ik nou moest met het geld, het was ontzettend vriendelijk, maar zo goed waren mijn foto's niet... Het viel me op dat Daniël zijn ogen over me heen liet gaan, waardoor ik een beetje ongemakkelijk naar mijn kopje thee staarde. Ik kon horen dat een zucht zijn lippen verliet en vervolgens weer weg keek. Hij nam de camera in zijn handen, drukte hem uit en legde hem vervolgens op tafel.
      'Heb je na je kop thee nog iets nodig?' hoorde ik hem vragen, waardoor ik even vragend zijn kant op keek. Hij heeft me al heel wat geld gegeven, wat zou ik in hemelsnaam nog meer nodig hebben? Zijn ogen gleden weer over me heen.
      'Je verblijft niet in je auto toch? Wel in hotels?' vroeg hij, terwijl het leek alsof hij het antwoord al wel wist. Ik schudde dan ook mijn hoofd terwijl ik nog een slok van de thee nam.
      'Zie ik er uit alsof ik geld heb voor een hotel iedere nacht?' ik probeerde het van me af te lachen, maar niets was minder waar. Direct zag ik dat er een frons op zijn gezicht verscheen, waardoor ik even moest slikken. Was dat antwoord te brutaal? Ik wist ook niet wat ik anders moest zeggen. Moest ik er een zielig verhaal van maken? Mijn moeder is dood en mijn vader is drugsverslaafd, dus ben ik maar in mijn auto gaan leven? Dat kon ik hem toch niet zomaar ineens gaan voorschotelen. Nee, deze man leeft geweldig en rustig, ik kan hem niet zomaar vertellen over mijn miserabele leven.
      'Dus je slaapt in je auto?' Daniël klonk alsof hij het niet geloofde, of misschien eerder dat hij het niet wilde geloven. Ik zag zijn kaken vastklemmen terwijl hij nadacht, wat er nogal intimiderend uitzag. Voorzichtig nam ik mijn thee weer in mijn handen en nam ik de laatste slok uit het kopje.
      'Heb je een telefoon?' Daniël's vraag haalde me even terug naar de werkelijkheid. Ik zat bij een rijke en vreemde man in huis, wie weet waar toe hij tot in staat was. Misschien was hij wel een of andere vreemde Ted Bundy copycat. Ik slikte even door die gedachten, waarna ik met mijn hand in mijn achterste broekzag ging. Er kwam een iPhone 4 tevoorschijn, een oud ding, maar hij deed het nog. Er zat een klein barstje in het scherm, maar het hoesje beschermde de telefoon verder prima. De code ontgrendelde het mobieltje, waarna ik naar contacten ging en de telefoon aan Daniël overhandigde. Alleen een telefoonnummer kon geen kwaad, hij had mijn nummer niet, ik zou alleen die van hem hebben. Ik keek hoe hij zichzelf had toegevoegd in mijn mobiel en vervolgens besloot zichzelf te bellen. Shit. Nu had hij mijn nummer ook.
      'Kijk eens aan,' zei hij terwijl hij zijn mobiel weer terug gaf aan mij. Hij pakte zijn eigen mobiel, een veel nieuwere en duurdere iPhone dan die van mij, ik had eigenlijk geen idee welke. Hij voegde mijn nummer ook toe en deed vervolgens zijn mobiel weer terug in zijn zak.
      'Maar goed, als ik het dus goed begrijp slaap je in je auto. Waar eet je dan?' De ondervraging lieten me een beetje ongemakkelijk voelen, waardoor ik wat heen en weer schoof op de stoel.
      'Ik haal meestal ergens een broodje of een warme maaltijd en dat eet ik dan daar of in mijn auto.' De woorden kwamen rustig en zacht over mijn lippen, ik wilde dit eigenlijk helemaal niet delen, met niemand niet. Ik zag dat Daniël aan het nadenken was terwijl hij met zijn hoofd schudde van ongeloof.
      'Ik snap niet hoe je dat doet, wil je hier mee eten vandaag?' Ik keek de man even schuin aan na zijn vraag. Hij wilde me een half uur geleden letterlijk nog aangeven bij de politie voor het betreden van zijn privé terrein en nu wilt hij me een avond maaltijd voorschotelen?
      'Dat is echt niet nodig, bedankt voor alles, ik moet zo alleen wel weer weg. Ik wilde nog graag naar een andere locatie hier in de buurt voor wat foto's.' Ik nam het kopje in mijn handen en stond op, waarna ik richting het aanrecht liep om het kopje daar neer te zetten. Ik kon gewoon niet zomaar iemand vertrouwen, ik liet mensen niet dichtbij komen, nooit. Al helemaal niet als ze me eerst bijna hebben bedreigd.Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen