1 jaar en 5 maanden later

Calum Hood

De tour is enkele maanden geleden afgelopen. Ondanks alles is het redelijk soepel verlopen, van Luke is echter nog steeds geen spoor. Ik en de anderen hebben besloten om het gewoon te laten rusten, we hebben ons er bij neergelegd dat hij niet meer terug komt. We weten zelf niet of hij nog leeft. Als hij gewoon wou verdwijnen en stoppen met de band had hij dat gewoon kunnen zeggen, maar nu is er geen teken van leven. Geen berichtje om te melden dat alles goed gaat, niks. Daarom hebben we allemaal samen besloten om te stoppen met de band. Er werd nog overwogen om een opvolger te zoeken voor Luke maar aan dat idee konden we niet wennen, niks is hetzelfde zonder hem. We vinden het allemaal heel spijtig maar we willen Luke niet het gevoel geven dat hij vervangen kan worden, want dat kan hij niet. Ookal weet ik niet of hij weet wat er allemaal gaande is. Houdt hij ons wel in het oog? Heeft hij updates van wat er gebeurd hier, is hij nog in leven? Ik merk dat ik met mijn gedachten weer teveel afdwaal naar Luke en dat is vandaag absoluut niet de bedoeling. Vandaag is de dag dat Naranja en ik 2 jaar samen zijn en ik heb besloten haar ten huwelijk te vragen. We gaan naar het strand en daar heb ik vanalles geregeld en daar ga ik het haar vragen. Ik ben super nerveus, wat als ze nee zegt? Jolien en Kelsey heb ik gevraagd om foto's en filmpjes te maken zodat het moment voor altijd vast staat. Ook Ashton, Michael, mijn zus en ouders en haar ouders zullen aanwezig zijn. Het word een mooie dag, ookal zullen we één persoon moeten missen. Ik zucht, heel de dag aan Luke denken is niet de bedoeling.



Ik maak me klaar en neem alle spullen die ik nodig heb. Ik neem het doosje met de ring uit mijn binnenzak en kijk nog een laatste keer naar de ring voordat ik hem over haar vinger mag schuiven. Aangezien dat de band niks is geworden en is moeten stoppen hoop ik echt zo hard dat mijn toekomst met Naranja fantastisch word. We zijn al lang over het feit heen dat we vroeger vrienden waren, we praten er ook niet meer over. We zien ons alleen nog maar als koppel en binnekort hopelijk als man en vrouw. Ik stop het doosje weer in mijn binnenzak en maar net optijd ook want enkele ogenblikken later komt Naranja binnengewandeld. "Waar gaan we heen schat?." Vraagt ze lief met grote schattige oogjes. "Ik dacht om naar het strand te gaan." Stel ik voor en doe alsof ik van niks weet. "Oh ja leuk, heb ik wel zin in." Lacht ze breed. "Ik moet dan enkel nog mijn bikini en wat strandspullen gaan halen en daarna ben ik klaar." Vult ze zichzelf aan en verdwijnt dan weer naar haar kamer. Op dat moment komen Michael en Ashton naar me me. "Wij gaan alvast ter plaatse, succes makker je verdiend het echt." Zegt Ashton. En zo te zien deelt Michael de mening van Ashton ook. Ik neem de twee jongens in een stevige knuffel en laat ze dan gaan naar het strand waar ik straks ook zal arriveren met mijn meisje. "Ik ben klaar!" Hoor ik haar vanaf de traphal roepen. Lachend kijk ik haar aan, met de dag word ze mooier en elke dag zie ik haar een beetje liever. Ik neem haar hand en begeleid haar naar de auto. "Oeh mag ik rijden." Vraagt ze vrolijk. "Omdat je zo schattig bent." Lach ik haar toe en gooi de sleutels haar richting uit. Naranja heeft al een tijdje haar rijbewijs maar had geen auto. Toen ze een auto had verhuisde ze naar hier en hier moet je 21 zijn om te mogen rijden. Nu is ze 22 en mag ze dus legaal rijden. Ze start de auto en rijd naar het strand een paar kilometer van hier. Onderweg luisteren we naar de playlist van haar, ze heeft goede smaak. Luid zingt ze mee en ik kan het ook niet laten om een paar keer mee te zingen. We hebben het echt naar ons zin.



Aangekomen bij het strand parkeert ze de auto op de parking. Het is wel nog even stappen tot het strand maar heel ver is het nou ook weer niet. Ik kijk subtiel rond en zie iedereen al staan achter een hutje maar ze staan goed uit het zicht zodat Naranja ze niet opmerkt. Wanneer we aankomen bij het strand kijkt ze haar ogen uit. Er brand een klein vuurtje in een vuurkorf, overal liggen rozenblaadjes en foto's van ons. "Oh jij stiekemerd, een date." Lacht ze en haar ogen kijken verliefd naar mij. Ik kijk nog even onopgemerkt naar het hutje en iedereen steekt zijn duim op. "Ik heb nog een verrassing schat." Zeg ik terwijl ik haar een papier geef dat ik zelf heb geschreven. Ik weet ondertussen al dat ze haar maar op één ding tegelijk kan concentreren dus de perfecte afleiding om ondertussen te gaan knielen en de ring te pakken. Ze begint de brief luidop voor te lezen.



Lieve schat
We kennen elkaar al zo lang en zijn als koppel heel gelukkig.
Ik hoop dat het ook zo mag blijven voor altijd want jij bent de ware voor mij
Ik weet ook dat we het een beetje moeilijk hebben gehad en dat we de huizenjacht een tijdje hebben opgegeven.
Ook was je een beetje teleurgesteld dat het huis dat je zo geweldig vond niet meer beschikbaar was.
Natuurlijk was dit allemaal gepland, gekkie
Kijk maar even achter je;)




Ze draait haar gelijk om en daar staat iedereen en haar ouders mogen haar de sleutel overhandigen van ons eigen huisje. Ik ga op één knie zitten en neem de ring uit mijn binnenzak. Mijn hart hart gaat tekeer en ik ben ontzettend nerveus. Ik zie dat ze de sleutel aanneemt van haar ouders en wil zich dan weer draaien naar mij. "Omg schat je bent gew..." Verder komt ze niet omdat ze schrikt van mijn houding. Maar ik ken haar, haar gezicht staat verbaasd gelukkig. "Lieve schat, ik meen het echt. Jij bent de ware voor mij. Naranja Jessen wil je met me trouwen?" Vraag ik haar. Tranen van geluk rollen over haar wangen en ik kijk haar aan wachtend op antwoord. "Ja Calum, ik wil met je trouwen." Opgelucht haal ik adem en hijs ik mezelf weer recht. Ik neem de ring uit het doosje en doe hem om haar ringvinger. Gelijk daarna vliegt ze me om de hals. "Ik hou zoveel van je schat. Ik kan me niemand anders meer wensen. Samen komen we overal door." Zegt ze huilend van geluk. En ik ben natuurlijk ook dolgelukkig. Achter ons horen we iedereen klappen waarna ze allemaal naar ons toekomen. Van iedereen krijgen we felicitaties en word ons alle geluk toegewenst. Mijn ouders openen een fles wijn en schenken iedereen wat in. 


De rest van de dag word er gepraat over mij en mijn aanstaande vrouw. Herrinneringen worden opgehaald en iedereen deelt wel een verhaal. Michael tikt met een lepel op zijn glas en vraagt zo iedereen zijn aandacht. 

"Lieve iedereen. Vandaag zijn we allen samengekomen om het geluk van één van mijn beste vrienden en mijn beste vriendin te vieren. Ik gun hun alle geluk van de wereld en ik hoop dat ze een geweldige toekomst mogen beleven. Natuurlijk hoe gelukkig we ook zijn weten we allemaal dat er vandaag iemand mist. Onze Luke Hemmings, onze vriend, zoon en collega. Waar hij ook mag zijn, ik vind dat hij ook een momentje verdient tijdens deze dag vol geluk. Luke vriend, waar je ook bent. We zien je graag voor altijd en we gaan je nooit vergeten." 

Michael pinkt een traan weg net zoals iedereen in de groep. Ik sta op en slaag mijn armen stevig om hem heen. Enkele ogenblikken later is iedeeen opgestaan en is het een imense groepsknuffel geworden. Hoe mooi mijn toekomst ook mag worden er zal altijd een leegte zijn die ooit was gevuld door Luke Hemmings.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen