Vandaag is het dertien Juli, de dag van het jaarlijkse zomerfestival waar ik altijd naartoe ga met Maaike. Het is ook één van de weinige dagen dat ik dan helemaal naar de klote ga, zoals ze dat noemen.

Ik sta voor de spiegel en keur mijn eigen outfit goed. Ik ben voor een jeansshort gegaan met een felroze croptop en een dun grijs overvestje voor in de nacht. Het is momenteel echt snikheet in België, niet dat het erg is want ik hou van de zomer. Ik steek nog wat spullen in mijn klein handtasje. "GSM, portemonnee, sleutels, powerbank, kabel, sigaretten, aansteker, zakdoekjes en ticket." Mompel ik in mezelf om er zeker van te zijn dat ik alles bij heb. 'Ik ga nu vertrekken.' Stuur ik in een sms'je naar Maaike die waarschijnlijk al vol ongeduld op me aan het wachten is. Ik steek de sleutel van mijn knalrode tweedehands auto in het slot en open hem. Venster open, bluetooth verbinden en klaar om te gaan.

Wanneer ik bij Maaike op de oprit rijd staat ze al ongeduldig te wachten. Als ze me ziet begint ze hyper op en neer te springen. "NOVA EINDELIJK!" Lachend kijk ik haar aan, dat kind heeft altijd energie. "Ik heb er exact vijftien minuten over gedaan om hier te geraken schat, dat zijn er vijf te weinig." Lach ik. "Ach de boete delen we wel door twee." Mompelt Maaike wanneer ze instapt. Ze geeft me het adres dat ik vervolgens intik op de GPS om zo heelhuids ter plaatste te komen.

Heel de rit lang hebben we meegezongen op verschillende nummers, snapchats gemaakt en vooral veel gelachen. We staan nu aan te schuiven bij de parking en dat lijkt wel eeuwen te duren. Na twintig minuten heb ik eindelijk mijn auto kunnen parkeren. We nemen pas naar de ingang en laten ons ticket scannen en in ruil daarvoor krijgen we een toegangsbandje. "Ik ga drinken halen. " Meld Maaike die meteen weg is naar de bar. "Moeten we niet wachten op de rest?" Roep ik nog naar haar maar ze is al verdwenen. Hier sta ik dan alleen, achtergelaten door mijn beste vriendin.

Ik ben wat op mijn gsm aan het kijken wanneer er plots twee handen voor mijn ogen worden gedaan. "Wie ben ik?" Die stem herken ik uit duizenden. "Jeroen ik dacht dat je niet zou komen!" Jeroen haalt zijn handen van mijn gezicht en wanneer ik me omdraai en hem in zijn werkkledij zie is het meteen duidelijk waarom hij hier is. Op dat moment komt Maaike ook weer opdagen. "Maaike dit is Jeroen, de sexy security." Lach ik. "En Jeroen dit is mijn beste vriendin Maaike, hier en daar een vijsje los." Lach ik vervolgens. Ze begroeten elkaar en praten even tot Jeroen weer aan het werk moet. "Ik zie je straks Nono." Lacht hij naar me en geeft me een knuffel. "Nova." Grom ik verbeterend terwijl ik hem uitzwaai. Ondertussen is Maaike al bij de rest van de groep gaan staan die ook zijn aangekomen. Daartoe behoort Robin, Andreas, Jules en Ludo.

De rest van de avond gaat zoals het vorig jaar ook ging, en het jaar daarvoor. Cocktails binnen werken tot we niet meer kunnen lopen. Het einde van het festival komt nabij en mijn nuchterheid is spoorloos verdwenen. "Nono, wat ben jij in godsnaam aan het doen?" Hoor ik in de verte. Suf draai ik mijn hoofd en zie Jeroen aankomen. 'Joejoe, seksie sekjuretie." Brabbel ik terwijl ik me laat neervallen op één van de zitzakken die er staan. Maaike volgt mijn voorbeeld en gooit zichzelf ook op een zitzak. "Schat, hoe ga jij thuis geraken?" Zucht Jeroen naar me. "Toettoet." Lach ik waardoor Maaike ook in de lach schiet en samen lachen we tot we niet meer kunnen. "Geef je sleutels maar aan mij." Zucht Jeroen die in mijn handtasje zoekt naar mijn sleutels.

Het volgende dat ik weet is dat ik in mijn bed lig. Ergens vaag herinner ik me nog een rit naar huis.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen