Het is nu half zes in de avond en aan de hoofdingang van het Sportpaleis staan al duizenden meisjes te wachten tot de deuren opengaan. Normaal zouden Maaike en ik twee van die meisjes zijn maar wegens Jeroen is alles anders gelopen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik enkele uren geleden samen met de jongens en Maaike op het podium heb gestaan. Sinds dan heb ik de jongens niet meer gezien, we zijn hele tijd bij Jeroen gebleven die aan het werk was. Er zijn al enkele grappige scenario's gebeurd. Zo moest Jeroen daarnet twee hysterische tieners tegenhouden die wouden binnenglippen via de artiesteningang. In het begin, toen ik nog niet wist wat de inhoud van zijn job was, vond ik het een beetje nutteloos. Maar nu ik de voorbije maanden heb gezien tot wat sommige mensen in staat zijn begrijp ik maar al te goed waarom Jeroen hier moet staan. Peter zei dat we bij Jeroen mochten blijven tot voor het concert begint, we hoeven niet op onze plaats te staan om hem bezet te houden want er zijn drie rijen stoelen voor familie en vrienden en natuurlijk voor Michael zijn verloofde en Luke's vriendin.

Momenteel zitten Jeroen, Maaike en ik even in de kantine omdat Jeroen zijn tweede pauze heeft en Peter het even overneemt. "Ik ga even een sigaret roken." Zeg ik en zonder op antwoord te wachten sta ik op en loop naar de uitgang. Wanneer ik de deur opendoe kijk ik uit op een gigantische parking. Ik bewonder de tourbus van de jongens. Hij is in het lichtblauw met foto's van hun nieuwe album erop en natuurlijk de bandnaam. Ik stap dichter naar de bus toe en loop er traag rondom heen om hem helemaal te bestuderen. Ook maak ik er een paar foto's van, dat zal wel geen kwaad kunnen zeker? Wanneer mijn sigaret weer op is loop ik terug naar de deur waar Peter uiteraard ook nog steeds staat. Op dat moment gaat zijn gsm af maar ik besteed er gaan aandacht aan. Ik druk mijn sigaret uit en doe hem in de asbak waarna ik weer naar binnen loop. Daar zie ik Maaike en Jeroen hard lachen waardoor ik hun vragend maar wel geamuseerd aan kijk. Ik vind het fijn dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. "Daar is ze weer!" Lacht Maaike naar me. "Schatjes, ik moet weer aan het werk." Meldt Jeroen aan ons. We knikken en lopen samen met Jeroen weer naar de ingang waar hij Peter weer gaat aflossen. Peter is eigenlijk helemaal geen security maar een tweede persoon is nog niet gevonden dus neemt hij die taak maar even op zich. Hij hoopt wel zo snel mogelijk iemand te vinden omdat hij het niet verantwoordelijk vindt dat Jeroen hier helemaal in zijn eentje staat.

Jeroen staat zoals meest van de tijd gewoon aan de ingang zonder dat er wat gebeurd. "Ik vind het best spannend als er weer eens een hysterische fan komt opdagen, zo heb ik nog wat actie in mijn job." Lach hij. Maaike en ik kijken elkaar aan en zonder wat te zeggen begrijpen we elkaar meteen. Beiden beginnen we te gillen en lopen op Jeroen af. Natuurlijk is Jeroen bijna twee koppen groter dan ons en zijn amen veel te gespierd. Zonder moeite neemt hij ons beiden op van de grond en loopt hij enkele meters vooruit naar de hoek van de muur. 'Dat doe ik met stoute meisjes." Grijnst hij. Met z'n drieën komen we niet meer bij van het lachen. We schrikken op wanneer er nog een grote tourbus op de parking rijdt. Het is de bus van YUNGBLUD, een opkomende artiest maar Maaike en ik kennen hem uiteraard al. "Voorprogramma van 5 Seconds Of Summer." Mompelt Jeroen die zicht weer op zijn plaats zet om eventuele gekke fans tegen te houden. Dominic, zoals hij heet, stapt uit de bus en voor de tweede keer vandaag kijken Maaike en ik onze ogen uit. Jeroen stapt op hem af en begeleid hem zoals het hoort naar de backstage ruimte. We lopen achter hem aan want we kregen het best wel koud.

In de gang is Jeroen echter nergens meer te bekennen en we staan een beetje ongemakkelijk rond ons te kijken. "Dan maar nog een sigaret gaan roken." Lach ik waarop Maaike knikt, zelf rookt ze niet maar ze is wel altijd bij me wanneer ik ga roken. Het is ons momentje waarop we echt alleen samen kunnen zijn. Wanneer ik de deur voor de zoveelste keer weer open schrik ik even als ik de jongens van 5SOS buiten zie staan samen met Jeroen. "Daar ben je dus, zomaar met de jongens gaan lopen." Lacht Maaike naar Jeroen. "Sorry ik vond jullie niet meer, ik ben jullie vast misgelopen." Verontschuldigd hij zich. "Mikey!" Hoor ik in de verte. Ik kijk in de richting waar het vandaan komt en zie Crystal aanlopen samen met Sierra. Wauw, ze zijn nog mooier in het echt. Plots komt mijn onzekerheid weer naar boven. Niemand behalve Maaike weet dat ik me soms echt onzeker voel. Ik ben maar 1m60 en ook best redelijk mager. Niet dat ik een eetstoornis heb, het zit een beetje in de genen van mijn familie. Maaike merkt dat ik me er niet echt gemakkelijk bij voel en neemt me even apart. "Schat, zit er toch niet zo mee in. Ze worden dagelijks opgemaakt door make-up artiesten en kappers en al die toestanden." Ik weet even niet wat uitbrengen en haal mijn schouders op. "Je ziet er ook fantastisch uit op jou eigen manier en niemand anders behalve jij moet dat beseffen, laat je avond er niet door verpesten het is al zo een geweldige dag geweest." Gaat ze verder. "Als ik naar hun kijk voel ik me gewoon zo...normaal." Zucht ik. Zonder wat te zeggen neemt ze me vast en geeft ze me een stevige knuffel. Anders dan alle andere is zit een knuffel vol steun en liefde. Ik kan me even niet meer bedwingen en tranen vullen mijn ogen. Zacht begin ik te huilen waarop Maaike zacht over mijn rug streelt. "Alles oké hier?" We worden opgeschrikt door de stem van Ashton. Snel veeg ik mijn tranen weg maar ik vrees dat hij het heeft gezien. "Ja hoor alles oké." Breng ik moeilijk uit. Hij kijkt me twijfelend aan, hij heeft vast door dat niet alles goed gaat. "We zijn helemaal in orde toch Nova?" Zegt Maaike waarop ik zo overtuigd mogelijk probeer te knikken. "Ashton, geen meisjes versieren!" Lacht Calum naar ons en ik zie hoe Ashton met zijn ogen draait waardoor ik moet lachen. "We doen nog een snelle soundcheck samen met YUNGBLUD en daarna gaan de deuren open en moeten we naar de styliste en make-up." Meldt Luke. "Sorry meiden maar ik moet hier blijven staan." Zegt Jeroen in het Engels waardoor we hem raar aankijken. "Oeps sorry, gewoonte geworden." Lacht Jeroen nog schouder ophalend waarna hij weer op zijn plaats gaat staan om verder te werken, nou ja wat je werken kan noemen. "Kom mee met ons?" Stelt Michael voor aan Maaike en mij. We knikken en alsof het de normaalste zaak van de wereld is volgen we de jongens naar het podium.

Eerst doet Dominic een snelle soundcheck met enkele nummers. Ik voel me nog steeds niet op mijn gemak na wat er daarnet gebeurd is. Het liefst van al wil ik nu gewoon weglopen en thuis gaan huilen met een bak chocolade ijs. Maar ik denk aan wat Maaike me zei, ik ga mijn dag er niet door laten verpesten. Wanneer YUNGBLUD zijn soundcheck is afgelopen zijn de jongens aan de beurt. Dominic wordt meegenomen door de styliste omdat hij natuurlijk sneller moet klaar zijn want hij moet eerder op. Wanneer de jongens van 5SOS op het podium lopen voel ik hoe mijn gsm trilt. Ik kijk op het scherm en zie dat het mijn moeder is dus ik besluit maar op te nemen.

Ik: Hey mam
Mama: Nova we hebben pech met de auto en jij hebt ons verzekering kaartje.
Ik: Ja dat klopt
Mama: Kun je even de polis nummer doorsturen zodat wij dat kunnen doorgeven aan ....


Op dat moment beginnen de jongens aan hun soundcheck en hoor ik niet meer wat mijn moeder verder zegt door Ashton's gedrum. Ik beëindig het telefoongesprek en loop naar de backstage om in mijn handtas het kaartje te zoeken. Ik stuur snel de polis nummer door naar mijn moeder en ga daarna weer naar het podium. Na nog drie nummers is de laatste soundcheck afgelopen en word alles klaargezet voor het concert straks. De jongens lopen van podium en wij volgen ze maar. Vanaf nu is het niet meer toegestaan om op het podium te komen omdat de deuren zijn opengegaan en de zaal volloopt met fans. We komen aan in de backstage ruimte waar ik Calum een filmpje zie opnemen van Michael zie zich probeert op te maken met de spullen van de make up artieste. Ik kijk mijn ogen uit, zoveel make up heb ik nog nooit gezien. Zelfs niet bij Maaike en zij heeft al behoorlijk veel spullen omdat ze het huis niet verlaat zonder.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen